CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Seed
    Elegance
    • 2010
    • 875
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Radio jest ok. Antena tylko trochę słaba - ale była w gratisie do radia praktycznie. To nie jest President Florida tylko President Florida Export - totalny budżet. i odbija sie to na zasiegu - max 3 km.
    KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• aldam
      L&K
      • 2006
      • 1036

Jeszcze pomysl o podlaczeniu na stale zasilania.
      Gdzie kupiles radyjko (moze byc na pw)
      Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Seed
        Elegance
        • 2010
        • 875
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Tutaj: http://allegro.pl/my_page.php?uid=3449667
        KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Antek2000
          Ambiente
          • 2011
          • 154

LAFAYETTE VENUS to to samo co Yosan CB 250. Nie są to najlepsze radia.
          @aldam lepszym wyborem radia do dyskretnego montażu byłaby COBRA 75 ST EU, choć jest trochę droższa.

Komentarz

• Seed
            Elegance
            • 2010
            • 875
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

nie troche tylko 200 PLN - to duzo. Venus bardzo ładnie odbiera, ma szereg przydatnych funkcji z drozszych CB. Duga sprawa, ze w Cobrze brak przedluzki i przjescioowki - to duze ograniczenie w dyskretnym montazu.
            KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Antek2000
              Ambiente
              • 2011
              • 154

A gdzie znalazłeś takie różnice? Z tego, co się orientuję, to 150 PLN, za 550 można Cobrę kupić.
              Zamieszczone przez aldam
              Chcialbym jakas antene nie za wysoka na bagażnik
              Z taką długością i w takim miejscu dużego zasięgu miał nie będziesz.
              Jak nie chcesz 2 m anteny, to kup Sirio MLK 145 na magnesie, postaw na dachu i będzie ok.

Komentarz

• Seed
                Elegance
                • 2010
                • 875
                • Octavia III (5E3)
                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Antek2000
                A gdzie znalazłeś takie różnice? Z tego, co się orientuję, to 150 PLN, za 550 można Cobrę kupić.
                .
                Venus - 350 PLN
                Cobra - 550 PLN
                KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• guzolot
                  Rider
                  • 2010
                  • 473

Panowie, czy stabo 3003 zmieści się w O1 po lewej stronie w "półce" w której jest gniazdo diagnostyczne?

Tak by nie przeszkadzało?
                  Czy lepiej od razu nastawić się na montaż pod radiem na środku?

Pozdrawiam
                  Andrzej
                  Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
                  ---

A to moja skodzinka:
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014

Komentarz

• aldam
                    L&K
                    • 2006
                    • 1036

chciałbym osiągi triflexa.
                    Myślę nad Presidentem Missuri
                    Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Andrzej.P
                      RS
                      • 2011
                      • 1516
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

To IMO lepiej Pirata (rzecz jasna oryginał).
                      PIRAT - skuteczna antena helikalna. Krótka antena o bardzo dobrych osiągach, odsłuchowo pracuje, jak antena metrowa. Jedna z najczęściej polecanych w tej cenie. Bardzo mocny magnes, długi przewód 5-metrowy. Dyskretny wygląd (czarne wykończenie).
                      Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
                      FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• Antek2000
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 154

Zamieszczone przez guzolot
                        Czy lepiej od razu nastawić się na montaż pod radiem na środku
                        Wg mnie najlepsza opcja Wszystko pod ręką i na "widoku", a przeciw złodziejom można zasłaniać jakąś zaślepką (sam tak mam)

Zamieszczone przez aldam
                        chciałbym osiągi triflexa.
                        Myślę nad Presidentem Missuri
                        Odpuść sobie. Osiągi marne, a cena z kosmosu. Jakość anteny też nie najlepsza (co ludzie widzą w tych szklanych grający, w których zaraz pełno wody). Jak kolega Andrzej.P napisał, Pirat lepszy, zwłaszcza odsłuchowo (wiadomo telital). Ale jak Pirat, to nowa wersja jak w linku, nie świszcze.

Komentarz

• aldam
                          L&K
                          • 2006
                          • 1036

dzięki za rade. antenka wiec wybrana

teraz radio co polecacie z tych mniejszych rozmiarowo, nie musi byc do dyskretnego montazu.
                          Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Andrzej.P
                            RS
                            • 2011
                            • 1516
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez aldam
                            teraz radio co polecacie z tych mniejszych rozmiarowo, nie musi byc do dyskretnego montazu.
                            Jeżeli nie przeszkadza Tobie pokrętło 3w1 to Atena / Yosan 120 - po modach. Dla mnie za szerokie (~140 mm).
                            J/H III - 125mm szerokości - ale to musi być okazja, aby upolować używkę w dobrej cenie, bo tak to niestety cena dość wysoka i nieadekwatna w porównaniu do innych modeli.

Dużo zależy od tego, gdzie i jak chcesz radio zamontować.

Komentarz

• Subaru
                              Rider
                              • 2005
                              • 640

Ja mam pytanko trochę z innej beczki, upchnąłem radio tak żeby go nie było widać, dojście do panelu dobre, jedyne co muszę zrobić to gruche podłączać (zależy mi żeby go nie było widać bo auto stoi pod blokiem). Upchnięcie radia skutkuje, że zakryty jest głośnik, więc chciałem podłączyć jakiś zewnętrzny. Co polecicie i gdzie najlepiej zamontować? Ma ktoś z Was zewnętrzny?
                              Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• Andrzej.P
                                RS
                                • 2011
                                • 1516
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Planowałem zakup ESP-12 ( http://konektor5000.pl/index.php?p3,...esp-12-bearcat ), ale finalnie odpuściłem, bo mimo zabudowania radia, wszystko dobrze słychać na fabrycznym głośniku.
                                Ten ESP miałem okazję sprawdzić u kumpla - IMO sensowny wybór (rzecz jasna pozostaje ew. kwestia gabarytu głośnika).

Komentarz

• aldam
                                  L&K
                                  • 2006
                                  • 1036

Andrzej.P,

Oblukalem wczoraj dokladnie autko (a4 b8) i chyba da rade zamontowac tak jak w o2 czyli pod kiera z lewej strony tak aby nie wadzic kolanem. Dla mnie to najlepsze rozwiazanie. Bardzo wygodne. Gruszke trzymam wtedy w w drzwiach w schowku.
                                  W O2 mam harry II i chcialbym cos podobnego jakosciowo i wielkosciowo.
                                  Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Antek2000
                                    Ambiente
                                    • 2011
                                    • 154

Zamieszczone przez aldam
                                    co polecacie z tych mniejszych rozmiarowo, nie musi byc do dyskretnego montazu.
                                    Jak chcesz naprawdę fajne radio, to z nowych:
                                    Lafayette Antena lub bliźniak Yosan pro 120 po modyfikacjach

cb radia, anteny cb, anteny do cb, radio cb, lodz, president cb, antena Lemm, antena Sirio, antena do president cb, mikrofon do radia cb, kabel do anteny CB, cb radio Midland,cb sklep, sklep cb, cb radio Alan, Cb radio Yosan, Lafayette radio CB.

lub zupełnie bezobsługowe MTech Legend III
                                    cb radia, anteny cb, anteny do cb, radio cb, lodz, president cb, antena Lemm, antena Sirio, antena do president cb, mikrofon do radia cb, kabel do anteny CB, cb radio Midland,cb sklep, sklep cb, cb radio Alan, Cb radio Yosan, Lafayette radio CB.

można dodatkowo zmienić kolor podświetlenia.
                                    Fajny też jest Yosan Turbo po modach

ale to już większe radio, choć pod kierownicą też się zmieści (tu obsługa będzie mocno utrudniona) i droższe.
                                    Niestety, każde nowe radio trzeba przerabiać, żeby fajnie chodziło, a kupując w Konektorze nie tracisz gwarancji. Ogólnie serwis/sklep wart polecenia - dzwonisz, to doradzą, spłacasz kasę i na drugi dzień masz sprzęt w domu. Sprawdzone niejednokrotnie.

[ Dodano: Czw 11 Lip, 13 11:16 ]
                                    Zamieszczone przez Subaru
                                    więc chciałem podłączyć jakiś zewnętrzny. Co polecicie i gdzie najlepiej zamontować? Ma ktoś z Was zewnętrzny?
                                    Ja używam ESP-12, bardzo fajny głośnik, chociaż nie jest mały i trochę ciężkawy. Za to odsłuch-rewelka. Zamontowałem koło dźwigni otwierania maski/klapy silnika. Wcześniej jeździłem z najtańszym LS-150 firmy Sonar i też dawał radę, choć jak to w małym głośniku, trochę zbyt sopranowy.
                                    Można też podłączyć satelitkę od kina domowego, też bardzo fajny efekt daje lub ogólnie głośnik niskotonowy najlepiej 8 ohm i nie dwudrożny.

Komentarz

• szpara
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 212
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Lafayette Antena lub bliźniak Yosan pro 120 po modyfikacjach
                                      +
                                      pirat na klapie bagażnika
                                      =
                                      jak cię widzę to cię słyszę
                                      Po modyfikacjach w tych radiach SQ ma taką histerezę, że efekt jak wyżej.
                                      czasami dłubię w CB radiach

Komentarz

• Antek2000
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 154

Antena wtedy na dach, min. 1 m, choć 1,5 m byłaby optymalna (nie mówiąc o antenach 2 m, które zapewniają najlepszy zasięg).
                                        Sam jeżdżę z Sirio TURBO 5000 i nie wyobrażam sobie przesiadki na krótszą. W mieście (Łódź) Rf-gain załatwia sprawę.
                                        Nie rozumiem, czemu ludzie boją się anten 2-metrowych

[ Dodano: Czw 11 Lip, 13 12:13 ]
                                        Zamieszczone przez szpara
                                        Po modyfikacjach w tych radiach SQ ma taką histerezę, że efekt jak wyżej.
                                        Czemu akurat po modyfikacjach? Generalnie przy takich antenach z takim montażem to chyba wszystkie tak słyszą.

Komentarz

• Seed
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 875
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Nie rozumiem, czemu ludzie boją się anten 2-metrowych
                                          nie boja tylko sa to kompletnie niepraktyczne sprzety. jesli wystarczy spokojnie 70cm-100cm aby dowiedziec sie o misiakow - po co bat 2 metrowy?
                                          KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• aldam
                                            L&K
                                            • 2006
                                            • 1036

Antek2000, nie chce wozu transmisyjnego

Teraz mam triflexa ktory wysokoscia nie grzeszy. Nie wiem moze ma z pol metra i na trasie osiagi na poziomie 7-9km (sprawdzone). W miescie to i tak trzeba mocno skrecac.
                                            Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Antek2000
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 154

Zamieszczone przez aldam
                                              Teraz mam triflexa ktory wysokoscia nie grzeszy. Nie wiem moze ma z pol metra i na trasie osiagi na poziomie 7-9km (sprawdzone).
                                              W mocno sprzyjających warunkach i z kimś, kto ma antenę, a nie (bez obrazy) "świński ogonek".
                                              A ten zasięg to w obie strony, czy tylko z tej odległości słyszałeś?

Komentarz

• aldam
                                                L&K
                                                • 2006
                                                • 1036

Moga wypowiedziec się inne osoby ktore uzytuja triflexy. Bardzo dobre rozwiazanie. Ale jak pisalem w obecnym aucie nie mogę tego zastosowac.
                                                Nie robilem testow z jakiej odleglosci mnie slychac. Te wyniki co podalem to z odsluchow
                                                Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• same_oktany
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 305
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

a mnie na zasdzie co Pan proponuje "wcisnęli" w składzie CB coś takiego
                                                  ALBREHT 6690 +bacik President Missouri

Miałem zamiar kupić coś ze stajni Presidenta (HIII lub JIII) a wyszedłem ze sklepu zupełnie z czymś innym, 150PLN w kieszeni oraz z uśmiechem sprzedawcy który na do widzenia powiedział mi "Będzie Pan zadowolony"

no i co jak narazie od 3 dni jestem zadowlony

Komentarz

• Krzychu09
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 19

Panowie mam pytanie. Chcę zakupić Cb-radio do mojej skodzianki. Chciałbym na radyjko wydać do 300zł, no i do tego jakaś antenka. Tyle że nie bardzo wiem które radio wybrać.
                                                    Jeśli chodzi o antenę myślałem nad sirio ml-145 lub sirio as-100. Natomiast jeżeli chodzi o radio to chciałbym abyście mi jakieś polecili. A, i zapomniał bym-radyjko ma być nowe.

Komentarz

Pracuję...