Radio jest ok. Antena tylko trochę słaba - ale była w gratisie do radia praktycznie. To nie jest President Florida tylko President Florida Export - totalny budżet. i odbija sie to na zasiegu - max 3 km.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
A gdzie znalazłeś takie różnice? Z tego, co się orientuję, to 150 PLN, za 550 można Cobrę kupić.
Zamieszczone przez aldamChcialbym jakas antene nie za wysoka na bagażnik
Jak nie chcesz 2 m anteny, to kup Sirio MLK 145 na magnesie, postaw na dachu i będzie ok.
Komentarz
-
-
Panowie, czy stabo 3003 zmieści się w O1 po lewej stronie w "półce" w której jest gniazdo diagnostyczne?
Tak by nie przeszkadzało?
Czy lepiej od razu nastawić się na montaż pod radiem na środku?
Pozdrawiam
AndrzejSprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014
Komentarz
-
-
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez guzolotCzy lepiej od razu nastawić się na montaż pod radiem na środku
Zamieszczone przez aldamchciałbym osiągi triflexa.
Myślę nad Presidentem Missuri
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamteraz radio co polecacie z tych mniejszych rozmiarowo, nie musi byc do dyskretnego montazu.
J/H III - 125mm szerokości - ale to musi być okazja, aby upolować używkę w dobrej cenie, bo tak to niestety cena dość wysoka i nieadekwatna w porównaniu do innych modeli.
Dużo zależy od tego, gdzie i jak chcesz radio zamontować.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
Komentarz
-
-
Ja mam pytanko trochę z innej beczki, upchnąłem radio tak żeby go nie było widać, dojście do panelu dobre, jedyne co muszę zrobić to gruche podłączać (zależy mi żeby go nie było widać bo auto stoi pod blokiem). Upchnięcie radia skutkuje, że zakryty jest głośnik, więc chciałem podłączyć jakiś zewnętrzny. Co polecicie i gdzie najlepiej zamontować? Ma ktoś z Was zewnętrzny?
Komentarz
-
-
Planowałem zakup ESP-12 ( http://konektor5000.pl/index.php?p3,...esp-12-bearcat ), ale finalnie odpuściłem, bo mimo zabudowania radia, wszystko dobrze słychać na fabrycznym głośniku.
Ten ESP miałem okazję sprawdzić u kumpla - IMO sensowny wybór (rzecz jasna pozostaje ew. kwestia gabarytu głośnika).Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
Komentarz
-
-
Andrzej.P,
Oblukalem wczoraj dokladnie autko (a4 b8) i chyba da rade zamontowac tak jak w o2 czyli pod kiera z lewej strony tak aby nie wadzic kolanem. Dla mnie to najlepsze rozwiazanie. Bardzo wygodne. Gruszke trzymam wtedy w w drzwiach w schowku.
W O2 mam harry II i chcialbym cos podobnego jakosciowo i wielkosciowo.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamco polecacie z tych mniejszych rozmiarowo, nie musi byc do dyskretnego montazu.
Lafayette Antena lub bliźniak Yosan pro 120 po modyfikacjach
Lafayette Atena po autorskim tuningu Konektor (v2). Poprawiona blokada szumów, regulacja czułości odbiornika, RF Gain, selektywność, głośniejsze nadawanie.
cb radia, anteny cb, anteny do cb, radio cb, lodz, president cb, antena Lemm, antena Sirio, antena do president cb, mikrofon do radia cb, kabel do anteny CB, cb radio Midland,cb sklep, sklep cb, cb radio Alan, Cb radio Yosan, Lafayette radio CB.
lub zupełnie bezobsługowe MTech Legend III
cb radia, anteny cb, anteny do cb, radio cb, lodz, president cb, antena Lemm, antena Sirio, antena do president cb, mikrofon do radia cb, kabel do anteny CB, cb radio Midland,cb sklep, sklep cb, cb radio Alan, Cb radio Yosan, Lafayette radio CB.
można dodatkowo zmienić kolor podświetlenia.
Fajny też jest Yosan Turbo po modach
ale to już większe radio, choć pod kierownicą też się zmieści (tu obsługa będzie mocno utrudniona) i droższe.
Niestety, każde nowe radio trzeba przerabiać, żeby fajnie chodziło, a kupując w Konektorze nie tracisz gwarancji. Ogólnie serwis/sklep wart polecenia - dzwonisz, to doradzą, spłacasz kasę i na drugi dzień masz sprzęt w domu. Sprawdzone niejednokrotnie.
[ Dodano: Czw 11 Lip, 13 11:16 ]
Zamieszczone przez Subaruwięc chciałem podłączyć jakiś zewnętrzny. Co polecicie i gdzie najlepiej zamontować? Ma ktoś z Was zewnętrzny?
Można też podłączyć satelitkę od kina domowego, też bardzo fajny efekt daje lub ogólnie głośnik niskotonowy najlepiej 8 ohm i nie dwudrożny.
Komentarz
-
-
Antena wtedy na dach, min. 1 m, choć 1,5 m byłaby optymalna (nie mówiąc o antenach 2 m, które zapewniają najlepszy zasięg).
Sam jeżdżę z Sirio TURBO 5000 i nie wyobrażam sobie przesiadki na krótszą. W mieście (Łódź) Rf-gain załatwia sprawę.
Nie rozumiem, czemu ludzie boją się anten 2-metrowych
[ Dodano: Czw 11 Lip, 13 12:13 ]
Zamieszczone przez szparaPo modyfikacjach w tych radiach SQ ma taką histerezę, że efekt jak wyżej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamTeraz mam triflexa ktory wysokoscia nie grzeszy. Nie wiem moze ma z pol metra i na trasie osiagi na poziomie 7-9km (sprawdzone).
A ten zasięg to w obie strony, czy tylko z tej odległości słyszałeś?
Komentarz
-
-
a mnie na zasdzie co Pan proponuje "wcisnęli" w składzie CB coś takiego
ALBREHT 6690 +bacik President Missouri
Miałem zamiar kupić coś ze stajni Presidenta (HIII lub JIII) a wyszedłem ze sklepu zupełnie z czymś innym, 150PLN w kieszeni oraz z uśmiechem sprzedawcy który na do widzenia powiedział mi "Będzie Pan zadowolony"
no i co jak narazie od 3 dni jestem zadowlony
Komentarz
-
-
Panowie mam pytanie. Chcę zakupić Cb-radio do mojej skodzianki. Chciałbym na radyjko wydać do 300zł, no i do tego jakaś antenka. Tyle że nie bardzo wiem które radio wybrać.
Jeśli chodzi o antenę myślałem nad sirio ml-145 lub sirio as-100. Natomiast jeżeli chodzi o radio to chciałbym abyście mi jakieś polecili. A, i zapomniał bym-radyjko ma być nowe.
Komentarz
-
Komentarz