Zamieszczone przez piotrek_os
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mati8201Wydaje mi sie, że w skrzynce bezpieczników są wolne miejsca gdzie pojawia sie prąd po przekreceniu kluczyka.Zamieszczone przez Maicroftpiotrek_os, W skrzynce bezpiecznikow dorabiasz bezpiecznik. Tam sa dwie linie zasilania. Jedna stala, druga po kluczyku. Sa dwa wolne miejsca na bezpiecznik.
Komentarz
-
-
ale pitrkowi chodzi o wyjęcie (lub nie) kluczyka po wyłączeniu zapłonu
jest taki moment, że któryś zacisk ma jakieś napięcie jeszcze, do momentu wyjęcia kluczyka
sprawdzę to...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
mati8201, w ASO albo ucięte wiązki ze szrotu
[ Dodano: Sro 11 Gru, 13 14:11 ]
wyjęcie kluczyka po wyłączeniu zapłonu daje tę informację tylko do sterownika kierownicy
nie jest to powiązane z żadną linią napięciową w aucie
te urządzenia które działają po wyłączeniu zapłonu, a przed wyjęciem kluczyka są sterowane albo CANEM, albo bezpośrednio z bordnetza
więc nie ma jakotakiego bezpiecznika, który dałby się wykorzystać do takiego zasilania->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolwyjęcie kluczyka poa wyłączeniu zapłonu powoduje, że tylko sterownik kierownicy dostaje tę informację
nie jest to powiązane z żadną linią napięciową w aucie
te urządzenia które działają po wyłączeniu zapłonu, a przed wyjęciem kluczyka są sterowane albo CANEM, albo bezpośrednio z bordnetza
Komentarz
-
-
nie do końca
bo napięcie na radiu jest cały czas, natomiast jego wyłączenie po wyjęciu kluczyka
inicjowane jest poleceniem z magistrali CAN->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Grzesiu1031ja u ciebie mam tak zamontowane CB wszystko fajnie ale lepiej jak było by takie same ZIELONE podświetlenie
Komentarz
-
-
No i muszę wyrazić moje zadowolenie z zakupionego zestawu, który tutaj mi polecaliście. Wyposażyłem Skodzinę w radio Yosan pro-120 do tego antena Sirio ml-145. Po zamontowaniu ku mojemu zdziwieniu, reflektometr nie wykazał żadnych uchybień, więc ani nie skracałem, ani nie wydłużałem anteny. Kilkukrotnie już uniknąłem niepotrzebnego wydatku z racji nieplanowanych zdjęć, czy czułości policjantów. Ale co mnie zdumiało, to kulturalne, w przeważającej większości, komunikowanie się użytkowników, wulgaryzmów tyle, co palców jednej dłoni, także może jest w narodzie jakaś dbałość o polszczyznę Jedyny grzech, jaki popełniłem, to montaż radia, bowiem umieściłem je pod schowkiem pasażera, przytwierdzając do kolumny. Poszedłem na łatwiznę, ale jakoś plątanina kabli mi nie przeszkadza Zakup dokonany w konektorze500 i z tego miejsca wielki ukłon do Pana Przemysława, który cierpliwie, fachowo i błyskawicznie rozwiewał moje wątpliwości.
Komentarz
-
-
Widze, ze coraz wiecej użytkowników 0II montuje radio CB w schowku pod włącznikiem świateł, a radyjka jakie wybieraja to Lafayette Ermes i przy podłaczeniu bezpośrenio do bezpieczników nie psujcie oryginalnego kabla z wtykiem do zapalniczki tylko kupcie sobie w sklepie z elktronika (koszt 4,5zł) wtyk. Oryginalny kabel bedzie można wykorzystać przy wyjeciu radyjka np do innego autka itp. Na fotce fotka tego wtykuZałączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TwoBPytanie o montaż triflexa - czy oprócz dodatkowego wzmacniacza potrzebny są jakieś spinki do tapicerki albo inne akcesoria "na wszelki wypadek"?
Komentarz
-
Komentarz