Nastar, kable do kabiny od komory silnika możesz pociagnac wykorzystując taką skrzyneczek pod podszybiem.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez NastarNo dobra - to jak ciągnąć to zasilanie z aku i czy sam dam radę ?
Jakieś wskazówki ? Mam teraz trochę czasu na urlopie to chcę dopracować te pierdoły...Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NastarFuck ! To muszę się przebijać prosto z aku do CB?! Jak sobie przypomnę ile mnie kosztował taki manewr z zasilaniem wzmacniacza to mnie trzęsie... :evil:
Może jakieś inne , łatwiejsze opcje...? :lol: Coś od radia albo inne kabelka co już idzie z komory silnika ?
Wystarczyło dojść do rozdzielnika w miejscu, które podałemPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NastarNie parcie tylko takie były m.in. forumowe zalecenia ...;-)
Masy już nie dałem rady przepchnąć i jest pod siedzeniem z tyłu - mocowanie pasów bezp.
Co ważne - niezależne, czyste zasilanie wyeliminuje "wszystkie" zakłócenia.
Zmykam, dzisiaj ląduję Atlantis cały czas Nasa TV livePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
Sigma_74
a ja sie zastanawiam nad zmianą anteny ...na cos lepszego
tylko sie zastanawiam na co ... :szeroki_usmiech
może;
Komentarz
-
Sigma_74
-
Myslicie ze podlaczenie pradu prosto z aku pomoze na te wszystkie zaklocenia od wentylatorow i pompy paliwa?
Musze zlecic to koledze Danielowi. Bo jak narazie Subaru nie jest kompatybilne z CB radiemnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez kombiakjak gnoje wybili mi szybę i rąbneli
Komentarz
-
Witam,
też swojego Harrego ubezpieczyłem, tylko musi być na stałe zamontowany, cenę radia wpisali 500 (dołączyłem f-rę zakupu) , antena magnez- nie dało rady ubezpieczyć, stawka OC i AC nie podskoczyła.
Ale i tak zdejmuje z wieszaka.Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Co ważne - niezależne, czyste zasilanie wyeliminuje "wszystkie" zakłócenia.Zamieszczone przez Jabar1975Myslicie ze podlaczenie pradu prosto z aku pomoze na te wszystkie zaklocenia
- spróbować zamiany radia z kimś kto nie ma tego problemu (co by wyeliminować element niezwykłej czułości mojego Unidena - tylko dlaczego na wyłączonym silniku jest O.K.? )
W przypadku zamiany "na próbę" sprawdzę też czy może moja Octa nie sieje nadzwyczajnie zakłóceniami...
- dokładne strojenie anteny - na razie jest tak jak ją założyłem - bez żadnego strojenia ale to raczej nie będzie przyczyną szumofonii - jak wspomniałem - na postoju jest całkiem git...
- filtr przeciwzakłóceniowy;
- jak nie pomoże to wszystko to...już sam nie wiem - wqrwia mnie ciągłe przykręcanie SQ w czasie jazdy (nawet 5 minut nie darady bez kręcenia tego gówna ujechać ! :shock: )Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Nastar, nie próbuj zmieniać radia tylko spróbuj pobawić się innymi antenami. Często własnie ta zabawa przynosi efekty.
Inną sprawą jest fakt, że jak masz dobrą antenę do odsłuchu to niestety będziesz więcej szumów zbierał z okolicy, nawet do tego stopnia że gorzej będziesz słyszał rozmówce wręcz w szumach idącego niż z antenką krótką magnesową, gdzie tych szumów po prostu nie będzie (nie mówię tu o zakłóceniach przy załączonym silniku).
Poćwicz inne antenki. Strojenie wręcz aptekarskie antenki nic nie zmieni.aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Sigma_74
ja mam LEMM 145 ale chyba zastanawiam sie czy w przyszłości nie wymienić na Alskę
bernardo, napisał :Zamieszczone przez bernardoże jak masz dobrą antenę do odsłuchu to niestety będziesz więcej szumów zbierał z okolicy,słabiej nadaje ..
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74właśnie moja taka jest, zbieram wszystko czysto i ładnie mnie słysza daleko ale ja ich niesłabiej nadaje ..
a powinno niby być do 4 - może to dlatego? - słyszałem opinie ze ten mój Unidenek słabo nadaje - ale kupiłem drugiego i jest to samo. Macie jakieś doświadczenia z mocą emitowaną przez inne U520 albo inne radia?
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez pafMacie jakieś doświadczenia z mocą emitowaną przez inne U520 albo inne radia?
Zamieszczone przez Sigma_74właśnie moja taka jest, zbieram wszystko czysto i ładnie mnie słysza daleko ale ja ich niesłabiej nadaje ..
Dokładnie znamy możliwości swoich zestawów i mamy wręcz powyciskane z nich to co trzeba i jak należyaczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Cześć wszystkim, parę dni temu stałem się posiadaczem Unidena 520XL. Ogólnie CB to fajna sprawa. Czy jest jakiś kanał przeznaczony tylko dla OCP ?
Przy okazji polecam serwis CB na Al. Jerozolimskich na stacji Orlenu - ok. 1,5 km od skrzyżowania z Łopuszańską w kierunku Pruszkowa.Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
Sigma_74
Komentarz