Zamieszczone przez noswer
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Dzięki panowie, właśnie się zastanawiałem nad czymś takim. Co by moja żonka jak pojedzie pod marketa nie zapomniała schować antenki, zaraz by jej nie było. Poza tym na weekendzie byłem w sklepie z CB i rozmawiałem z kumatym gościem. Powiedział mi ze triflex jest całkiem całkiem z zasięgiem. Wiec po Matki Boskiej pieniężnej pewnie zainwestuje!
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez Jacek Wo.Zamieszczone przez noswerZamieszczone przez matikarWitam noswer! Mam pytanko- Zamówiłeś i zamontowałeś tego triflex? Jeśli tak to jak się to sprawuje?? Pozdrawiam
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez Jacek Wo.Zamieszczone przez noswerZamieszczone przez matikarWitam noswer! Mam pytanko- Zamówiłeś i zamontowałeś tego triflex? Jeśli tak to jak się to sprawuje?? Pozdrawiam
Komentarz
-
-
wjazd jest niższy niż 2m triflex z tego co pamietam ma 500mm i jest nachylony pod kątem 72 stopni - standardowa ma inny kąt i tylko 400mm z moich obliczeń wynikło ze 3 cm triflexa zahaczało by o gore drzwi - wjazd mniejszy problem - gorzej z wyjazdem....
w kazdym razie jeśli przyjąć że w zimie śnieg dodać może mi kilka mm to stwierdziłem że szkoda anteny - przynajmniej na razie - w końcu garaż też da się przerobić 8) ale na to narazie czasu brak...
tak więc dalej jezdzę tylko z magnesówką...ten plus ze ma metr to łatwo jest złożyć oparcie i wrzucić do bagażnika...
ogolnie tylko dodam że gdyby nie wysokość wjazdu - zakładałbym triflexa...
Komentarz
-
-
Rozważania antenowe w zakresie długości zawsze mnie "bawią"...
Tak jak napisał cycek, antenę można złożyć.. można ją zdjąć... albo wyjeżdżać z rozłożoną...
W przypadku mojego ALANA 9PLUS, nie pitolę się tylko wyjeżdżam szorując batem o sufit... on przy tej długości i elastyczności zawsze dobrze się ułoży i nie złamie... Warunkiem jest w miarę delikatne wjeżdżanie i wyjeżdżanie... minus to dość nieprzyjemny dźwięk metalu trącego o beton ale tylko przez małą chwilę :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamzgco nikt mi nie doradzi? http://www.conrad.de/ce/de/overview/...bilfunkgeraete
Anten Sirio triflex
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smerZamieszczone przez adamzgco nikt mi nie doradzi? http://www.conrad.de/ce/de/overview/...bilfunkgeraete
Anten Sirio triflex
Adamzg, na tej stronie jest maly wybor. Ja bym skusil sie na radio Albrecht AE 6890 i antene Alana 130cm na magnesie. Czytalem kilka opinii i testow na temat tego radia i jest calkiem niezle, chociaz jak masz mozliwosc zamowienia z innej strony/sklepu to poszukaj czegos od Presidenta (harry, walker), ewentualnie Cobra 25, Superstar (120,360). Jak nie to bierz Albrechta.Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
-
z tego co na stronie brałbym Albrecht AE 6890 ze względu na ściągany panel + słyszałem kilka dobrych opini - ewentualnie alan 48 multi plus jest przyzwoity - to akurat wiem z doświadczenia
jeśli jednak masz możliwość brać z poza tej strony to Harry 2 wydaje mi sie przyjemniejszy niż alan - do AE 6890 porównania nie mam
co do anteny to już zależy czego szukasz
Komentarz
-
-
Radyjko mam swoje, które wyjąłem z o1, czyli Harry II, tylko nie bardzo wiem, czy da się je założyć do szufladki z lewej (bez odpinania gruchy), czy lepiej do popielniczki? Gdzieś były w tym topicu foty, jak to wygląda w O2, ale nie chce mi się szukać, wolę zmierzyć A może ktoś wie, co jest bezpośrednio za kieszonką z lewej? Da się tam wyciąć, żeby wszedł (na długość) kompletny Harry II?
Wczoraj zabudowałem triflexa i pociągnąłem kabelki z radia i z CB (z lewej strony podsufitką, wzdłuż kurtyny i przednim słupkiem koło bezpieczników).
Pociągnąłem do radia ten kabel dołożony do triflexa, bo nie chciałem parszczyć z końcówkami z tyłu na ori kablu, a przy radiu łatwiej wtyczkę obrobić. Muszę tylko wyczaić, jak się wyjmuje to cholerne radio, żeby czegoś nie połamać...
Komentarz
-
-
Montaż triflexa
Witam
Chciałbym zamontować wreszcie Triflexa w swojej OII. I mam pytania do kogoś kto sam montował:
1. Jak wygląda podłączenie fm Triflexa do anteny w Skodzie? Czy są jakieś przejściówki itp, czy po prostu lutowaliście? No i czy wrzucaliście jakiś wzmacniacz zewnętrzny (bo zdaje się w oryginalnej antenie zaszyty jest wzmacniacz?
Aha.. smer napisał, że ciągnął antenę od Triflexa do radia, ja wolałbym się podłączyć do tej oryginalnej...
2. Jak zdjąć ten plastik przy podsufitce na wysokości anteny?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osJezeli chodzi o ten plastik to pociagasz go w dół. Ja bym 2 kabla do radia nie ciagnał - tylko zrobił przejscówke......., i lepiej jest kabel spucic ku dołowi i progiem go do przeodu przeciegnac....(bez rozbierania oczywiscie plastków z progu - poprostu wepchniecie kabelka...)
Dawałeś jakiś wzmacniacz do FM?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grajewiakZamieszczone przez piotrek_osJezeli chodzi o ten plastik to pociagasz go w dół. Ja bym 2 kabla do radia nie ciagnał - tylko zrobił przejscówke......., i lepiej jest kabel spucic ku dołowi i progiem go do przeodu przeciegnac....(bez rozbierania oczywiscie plastków z progu - poprostu wepchniecie kabelka...)
Dawałeś jakiś wzmacniacz do FM?Załączone pliki
Komentarz
-
-
Powiedzcie mi fachowcy - elektronicy:
Ile pierdyknięć wytrzyma Harry II, gdybym schował go po prostu w kieszeni drzwi? Na sztorc, gałami do góry, zaklinowanego w tej przegródce na flachę?
W sumie w miejscu o którym piszę promień jest krótki, zatem droga przebyta przez radio niewielka, drzwi zamykam powoli i nie trzaskam nimi, więc prędkość liniowa radia byłaby niewielka, a i narażenie na wstrząs niewielkie. Dodatkowo osadziłbym radio na jakimś amortyzatorze typu gąbka, lub tp. ...
Sajonsfikszyn?
A może nie?
Krytyczne opinie mile widziane, bo za cholerę nie chce mi się rzeźbić przy schowku w popielniczce :twisted:
Komentarz
-
Komentarz