rafik11, nie ma takiej opcji.
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
marbab, może zacznij od wgrania softu który pozwoli ci wywalić pudełko odblokowywujące dvd podczas jazdy jest tu, poczytaj http://navi-forum.pl/viewtopic.php?t=1148
Potem zapodaj łatkę do kiery i maxidota i tyle Maru123 od którego masz navi pisał że wyższe softy w twojej navi działały tylko był problem z maxi i kierą a pamiętaj że On nie wgrywał łatek
Próbuj chłopie próbuj... moim zdaniem nie masz nic do stracenia a i tak 2660 zawsze możesz przywrócić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabKędzior, zakodowalem kanal 50 jak pisales, ale nic sie nie zmienilo. po nacisnieciu SETUP zglasza sie tylko menu serwisowe FM i AM. Navi jest z 2008 wiec chyba nie az taka stara. Moglbys zdjagnozowac co moge z tym zrobic :?: Obecnie jest soft 2660PL.
Ja mam to samo. Najpierw pojawia sie FM i AM, trzymam dalej i wchodzi mi w opcje serwisowe ) Cierpliwie trzymaj przycisk
Powodzenia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabakolo, trzymalem z minute chyba i nic AM i FM pojawialo sie tez i bez tego kodowania@200KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabędzior, zakodowalem kanal 50 jak pisales, ale nic sie nie zmienilo. po nacisnieciu SETUP zglasza sie tylko menu serwisowe FM i AM. Navi jest z 2008 wiec chyba nie az taka stara. Moglbys zdjagnozowac co moge z tym zrobic :?: Obecnie jest soft 2660PL.
Przyczyna wyłączenia się ukrytego menu po zmianie softu jest aktualizacja gatewaya. wystarczy ponowna adaptacja i jest ok.
Po zmianie softu z 3814 na 3984 nie stwierdziłem żadnych istotnych zmian. Nowy soft nie kasuje zarówno map jak i muzy z dysku. Działa tez DVD free.
Wszystko działa jak na razie ok.Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OstlanderPo zmianie softu z 3814 na 3984 nie stwierdziłem żadnych istotnych zmian. Nowy soft nie kasuje zarówno map jak i muzy z dysku. Działa tez DVD free.
Wszystko działa jak na razie ok.
Czy w tym przypadku będzie można wgrać soft 3980 :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Grzegorz56Zamieszczone przez OstlanderPo zmianie softu z 3814 na 3984 nie stwierdziłem żadnych istotnych zmian. Nowy soft nie kasuje zarówno map jak i muzy z dysku. Działa tez DVD free.
Wszystko działa jak na razie ok.
1Z0035680A --> wersja A VW
3T0035680 --> wersja B VW
3T0035680A --> wersja C VW
Więc wg powyższej rozpiski możesz spokojnie wgrywać 3980 i wyeliminujesz problem z podgłaszaniem.
Należy pamiętać że Columbus jest nieprzewidywalny i pomimo zgodności z oznaczeniami czasami nie da sie wgrać danego sw.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Grzegorz56akie masz radio - moje jest 3T0 035 680 A - po wgraniu softu 3810 dla A w menu i VCDS pokazuje mi że mam 3T0 035 680 B i soft 3814. :shock:
Płytę z softem nagrywasz w Nero z najmniejsza możliwa prędkością jako płytę CD.
Sama aktualizacja przebiega w ten sposób - otwierasz auto , kluczyka w stacyjkę nie wkładasz, włączasz radio , wkładasz płytę z softem i czekasz. Po chwili radio wyświetli pytanie czy chcesz aktualizować soft. Potwierdzasz i czekasz. Kilka razy się samo włączy i wyłączy, kilka razy ekran straci podświetlenie, a ty dalej cierpliwie czekasz. Trwa to ok 52 minut.Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OstlanderZamieszczone przez Grzegorz56akie masz radio - moje jest 3T0 035 680 A - po wgraniu softu 3810 dla A w menu i VCDS pokazuje mi że mam 3T0 035 680 B i soft 3814. :shock:
Płytę z softem nagrywasz w Nero z najmniejsza możliwa prędkością jako płytę CD.
Sama aktualizacja przebiega w ten sposób - otwierasz auto , kluczyka w stacyjkę nie wkładasz, włączasz radio , wkładasz płytę z softem i czekasz. Po chwili radio wyświetli pytanie czy chcesz aktualizować soft. Potwierdzasz i czekasz. Kilka razy się samo włączy i wyłączy, kilka razy ekran straci podświetlenie, a ty dalej cierpliwie czekasz. Trwa to ok 52 minut.
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez akoloGorzej jak nie wysunie i navi nie bedzie odpowiadac... narazie same sukcesy wszyscy maja Chyba ze nie ma co sie bać
Pomogła wizyta u Kędziora, któremu chciałbym podziękować za pomoc i polecić innym kolegom mającym problemu. Także jeśli masz problem lub nie chcesz czegoś popsuć -uderzaj do Kędziora, kolega ogarnia każdy problem z Columbusem
Komentarz
-
Zamieszczone przez marbabZamieszczone przez Kędzior1Z0035680A --> wersja A VW
3T0035680 --> wersja B VW
3T0035680A --> wersja C VW
Muszę ci powiedzieć że czasami w środku jest płyta główna ze starszego modelu i mimo wersji B może żadne 38xx lub 39xx nie pójść.
Komentarz
-
-
Sprawdzona i chodzi bardzo dobrze ( jest to oficjalna wersja )
A poza tym Kozo chcę ci przypomnieć co pisałeś:
Kozo napisał/a:
kross12 napisał/a:
Kozo, oryginalne vwKędzior napisał/a:
Znowu klega zaczyna - no niedowiarek jeden
Mogę potwierdzic że mapy istnieją na 100%
To zdjecie sam umieszczałemKozo napisał/a:
dlaczego od razu niedowiarek?
jeśli w sprzedaży od czerwca są te 7477 to skąd są te pokazane na tym screenie? może znasz ich pochodzenie? znowu jakaś beta gdzie coś nie działa?
po drugie to zdjecie to żaden dowód bo przecież można wyedytować sobie ten numer i mogę Ci jako dowód pokazać nawet 7777
Kędzior napisał/a:
W tej chwili nie mam pliku INFO od tej mapy ponieważ mapa oryginalnie była wgrana w RNS-a ( typ F z tego co pamiętam)Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz