Zamieszczone przez marlej108
Zobacz wpis
Skoda Kodiaq
Zwiń
X
-
Zapominacie jak duże znaczenie ma skrzynia biegów i przełożenia w niej. Nie wszyscy producenci nastawiają się na osiągi bo poprostu celują w innego klienta
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedDobrze powiedziales, z perspektywy laika... Sporo bubli VW wypuscil, to niech to chociaz jakos jedzie, a co do osiagow nowe silniki Alfy w modelu Giulia sa co najmniej tak samo sprawne.Zamieszczone przez Wosho Zobacz wpisZ perspektywy laika wyglada to troche takby jakby tylko WV umiał robić silniki z turbo, bo osiagami nie ma innych marek ktore sie zblizaja zakladajac podobna moc.
Zostaw komentarz:
-
-
Bylem w salonie i ogladalem, bo przez chwile byla koncepcja zeby sprzedac o3 i brac cos nowego w leasingu, po przytulankach z BMW. Ogladalem Talismana, Mondeo itp i w porownaniu do Octavi to osiagowo jest wg mnie bardzo slabo. Jesli dobrze pamietam to 2.0 240 km nie daje rady 1.8 o3, cos tu nie halo. Podobnie z nowa insygnia, ktora wyglada jak na razie bardzo fajnie ale najmocniejszy silnik przyspiesza do 100 w 7,3. Nie jestem Marlejem i akurat dla mnie to jest wazne, nie po to kupuje "limuzyne" w najmocniejszej wersji zeby miala takie osiagi, Szkoda troche..Zamieszczone przez sebastian7905 Zobacz wpisraczej nie masz racji ,bo właśnie z taką a nie inna obsługą zostało to wymyślone ,ze względu na konkurencję ,passat z pakietem R to jak dla mnie i moich potrzeb 240tys zł pewnie ,więc ?
skrzynia PowerShift jest równie dobra co DSG ,ma tez 400 niutków w dieslu 2.0 ,jeżeli to Biturbo to ma 210KM + ,no nie wiem ,trudno tu mówić ,ze nie jedzie ,zawieszenie niestety na korzyść Forda - to niezaprzeczalny fakt ,nie mówię ,że pasek jest zły (bo sam jeżdżę) ale nie przeginajmy ,nawet w Mercedesie naszego kolegi forumowego (celowo nie piszę kogo ,bo może by nie chciał) sa takie buble i usterki ,że szkoda gadać ,i tu zamawiając prawdziwą skórę np. w nowej c-klasie trzeba dopłacić z 15000 zł ,a w Vignale jest w standardzie ,twierdzę jednak ,że jestem na forum OCP i tu skody nie maja sobie równych są po prostu najlepsze
Z perspektywy laika wyglada to troche takby jakby tylko WV umiał robić silniki z turbo, bo osiagami nie ma innych marek ktore sie zblizaja zakladajac podobna moc.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905 Zobacz wpisZamieszczone przez mirek_p11 Zobacz posta
Wolałbym dorzucić jakieś 40 tys. zł do leasingu i kupić Volvo S90
ooo to byłby pomysł
Obawiam sie, ze roznica miedzy nimi realna cenowa, to nie 40tys, a 100tys. Mowa o takim samym mniej wiecej napedzie diesel 4 cylindrowy + automat + 4x4 w wyposazeniu nie gorszym niz L&K
Zostaw komentarz:
-
-
Ja byłem w poniedziałek i nie byłem za wcześnie, bo byłem umówiony na przegląd, to Kodiaq był za późno, co nawet obsługa salonu potwierdzałaZamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
Juz jest w Gdyni. Bialy Kodiaq. Od wczoraj... musiales za wczesnie podjechac.
Fotka z facebooka Plichta Gdynia.
Zostaw komentarz:
-
-
Juz jest w Gdyni. Bialy Kodiaq. Od wczoraj... musiales za wczesnie podjechac.Zamieszczone przez spj Zobacz wpisWczoraj w Plichcie w Gdyni nie mieli ani Kodiaqa, ani nowej Octavi
Kodiaq miał być od dziś.
Fotka z facebooka Plichta Gdynia.Załączone plikiOstatnio edytowany przez marlej108; 1129.
Zostaw komentarz:
-
-
eee to już się nie opłaca ,ale mnie się i tak podobaZamieszczone przez JacekRS Zobacz wpissebastian7905 - Tak, przy Vignale, nie ma już tego programu "premium obsługi" zastąpiono je rabatami,
Zostaw komentarz:
-
-
ooo to byłby pomysłZamieszczone przez mirek_p11 Zobacz wpisWolałbym dorzucić jakieś 40 tys. zł do leasingu i kupić Volvo S90
Zostaw komentarz:
-
-
7200 zl od jakiej kwoty? to bedziesz wiedzial ile procentowo to wychodzi.Zamieszczone przez michal8937 Zobacz wpis
Właśnie załatwiłem znajomemu 7,200 zł i się zastanawiam, czy da się gdzieś coś więcej wyrwać...
Zostaw komentarz:
-
-
JacekRS, dziekuje za propozycje adresu - ale przeciez ja roboty nie mialbym i tak wtedy mniej ani wiecej, bo to robota panow z orzelkami na czapkach od ustalania kto, co i kiedy, a poza tym ich Twoje "godziny audiencji" nie bardzo interesuja...
A mowiac juz bardziej na temat - czyli potwierdzasz co napisalem kilka postow wczesniej - rabat tez 6%.
Pewnie za jakis czas powinno byc troche wiecej, ale ponad 8% to bym sie raczej nie spodziewal (nie sadze jednak zeby rabat byl wiekszy niz na Superba co najwyzej taki sam).
Zostaw komentarz:
-
-
Marlej108 - chcesz adres, będziesz miał mniej roboty? Podam Ci na PW - razem z godzinami prywatnych audiencji. Perfex.... ulżyj sobieZamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
No niewiniątkiem nie jestes, tu masz akurat racje
A tak serio, to mysle, ze jestes chyba inteligentny facet i rozumiesz, ze wypowiedz Perfexa w ktorej negowal sens zakupu Mondeo w wersji Vignale w zadnym razie nie uzasadnia wylania na niego steku pomyj przez JackaRS.
Zabawne jest natomiast to, ze doslownie przed chwila dostalem nagla robote - napisac na jutro zawiadomienie do prokuratury o mozliwosci popelnienia przestepstwa zniewazenia w internecie, za co mozna powedrowac nawet do pierdla w naszym pieknym kraju (i slusznie, aczkolwiek dzieje sie to niezwykle rzadko w przypadku pierwszego skazania, co innego recydywa). Takie zawiadomienie to w sumie szybka i prosta sprawa, a ustalenie sprawcy wcale trudne nie jest w wiekszosci przypadkow, bo do zniewazenia dochodzi czesto w ramach tzw. dolus repentinus, a wiec w zamiarze bezposrednim naglym, gdy sprawca tego wczesniej nie planowal, a wiec i sie do tego nie przygotowal, co z kolei skutkuje tym, ze ustalenie jego tozsamosci a nastepnie pociagniecie do odpowiedzialnosci karnej jest proste i niejako "oplacalne" dla tzw. Wymiaru Sprawiedliwosci (bo jest wykryta sprawa i sprawca + skazanie = sprawna praca organow scigania i sądu RP czyli dobra statystyka a to w sądzie najwazniejsze niemalze (jak ktos mial te nieprzyjemnosc obcowac z organami Temidy to wie o czym pisze)). Zawsze sie dziwie, jak niektorzy ludzie latwo sie w pewnym sensie podkladaja pod przepisy kodeksu karnego, zupelnie jakby podswiadomie chcieli zrobic sobie sami problem...
Tyle w tym temacie ode mnie.
Maicroft, z całym szacunkiem do Ciebie, ale posta nie będę edytował, bo.... bo napisałem prawdę, co wielu to potwierdza.
Kolejna sprawa, że przez takich "ekspertów smoleńskich" wielu forumowiczów rezygnuje z jakiejkolwiek dyskusji, bo.... "habilitacja" im nie pozwala.
Uważasz, że nie ? - dawaj tego bana i po krzyku.
Co do rabatów - to mi zaproponowano 6% + ewentualny 1% rabatu flotowego.
Piona!
Zostaw komentarz:
-
-
Właśnie załatwiłem znajomemu 7,200 zł i się zastanawiam, czy da się gdzieś coś więcej wyrwać...Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
Slyszalem o 5.500 zl rabatu na najtansza wersje ale niepotwierdzone i brzmi troche malo zachecajaco. Daje to ok. 6% od ceny i pewnie w przypadku drozszych wersji taki rabat procentowy moze byc podobny.
Z drugiej strony nowosc... a za nowosc sie placi.
Ps. choc akurat Superb w momencie debiutu byl tanszy niz teraz hehe.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpisUzyte zwroty, jezyk, i same porownania - cos strasznego, jak u przyslowiowego bezmozgiego dresiarza rzucajacego co drugie slowo na "k" jako przerywnik w swojej bezmyslnej wypowiedzi.
WSTYD....pisze gość, który powszechnie chwali się tym, że obtłukł cudze auto w ramach parkingowego "zadośćuczynienia".Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpisZawsze sie dziwie, jak niektorzy ludzie latwo sie w pewnym sensie podkladaja pod przepisy kodeksu karnego, zupelnie jakby podswiadomie chcieli zrobic sobie sami problem...
Zaiste, zabawne.Ostatnio edytowany przez Chris11; 19445.
Zostaw komentarz:
-
-
W Gliwicach w lelku już przed wekendem był i kodiaq i OIIIFL
.
Jak dla mnie OIIIFL na żywo wygląda całkiem znośnie, nawet ok.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie. Skoro admin zareagował i to po Twojej i Marleja myśli, to dalsze poszturchiwanie, tego któremu udzielono ostrzeżenia jest mało eleganckie i nie służy zakończeniu sporu... tym bardziej, że "święci" też nie jesteście...Zamieszczone przez perfex Zobacz wpismogę mu powiedzieć że jest ch.jkiem złamanym w 3 miejscach. Delikatnie chyba, nie ?
Takie jest moje odczucie i chyba o to też chodziło koledze spj w poście #144Ostatnio edytowany przez klarus; 28949.
Zostaw komentarz:
-
-
Gdyby ktoś napisał, że razi go odsyłanie do psychiatry za Vignale to mogę go serdecznie przeprosić bez najmniejszego problemu. Natomiast jeżeli ktoś mnie za to nazywa frajerem, koniobijcą i czymś tam jeszcze - to ponieważ najwyraźniej administracja ma to w poważaniu głębokim - mogę mu powiedzieć że jest ch.jkiem złamanym w 3 miejscach. Delikatnie chyba, nie ?Zamieszczone przez klarus Zobacz wpisOdsyłanie do psychiatry przez Perfexa i bardzo często przez Ciebie (również w innych wątkach) tych, którzy myślą inaczej mnie osobiście razi i mogę zrozumieć tych na których działa jak woda na młyn...
Zostaw komentarz:
-
-
W jednym z lokalnych salonow Kodiaq jest juz od pewnego czasu dostepny do ogladniecia. A drugi dzis chyba dostal, bo stoi oklejony w barwy reklamowe, ale jeszcze w foliach ochronnych.
No i dema salonowe chyba wszystkie sa 7 osobowe i jest to nawet z boku opisane, bo to reklama pierwszego 7 osobowego pojazdu nowozytnej Skody, ktory nie jest autobusem
Zostaw komentarz:
-
-
marlej108 , no to ci odpowiem i o ile nie będziesz mnie prowokował do dalszej dyskusji, to będzie koniec offtopa z mojej strony...
Odsyłanie do psychiatry przez Perfexa i bardzo często przez Ciebie (również w innych wątkach) tych, którzy myślą inaczej mnie osobiście razi i mogę zrozumieć tych na których działa jak woda na młyn... Sam staram się unikać tego typu argumentów i od doktora "prawie habilitowanego", a także od innych oczekuję tego samego...
Zostaw komentarz:
-
-
Slyszalem o 5.500 zl rabatu na najtansza wersje ale niepotwierdzone i brzmi troche malo zachecajaco. Daje to ok. 6% od ceny i pewnie w przypadku drozszych wersji taki rabat procentowy moze byc podobny.Zamieszczone przez michal8937 Zobacz wpisDobra, odbiegając od epitetów, ile % rabata udało się Wam uzyskać na Kodiaq?
Z drugiej strony nowosc... a za nowosc sie placi.
Ps. choc akurat Superb w momencie debiutu byl tanszy niz teraz hehe.
Zostaw komentarz:
-
-
No niewiniątkiem nie jestes, tu masz akurat racjeZamieszczone przez klarus Zobacz wpisTo samo chciałem napisać co spj... Czytam sobie ten temat i kolegom Marlej i Perfex proponowałbym jednak wstrzymanie się od komentarzy. Bo o ile Maicroft jest wzorem cnót w internetowej dyskusji, to wasze wypowiedzi prowokują takie wystąpienia... Sam zresztą też nie jestem niewiniątkiem...

A tak serio, to mysle, ze jestes chyba inteligentny facet i rozumiesz, ze wypowiedz Perfexa w ktorej negowal sens zakupu Mondeo w wersji Vignale w zadnym razie nie uzasadnia wylania na niego steku pomyj przez JackaRS.
Zabawne jest natomiast to, ze doslownie przed chwila dostalem nagla robote - napisac na jutro zawiadomienie do prokuratury o mozliwosci popelnienia przestepstwa zniewazenia w internecie, za co mozna powedrowac nawet do pierdla w naszym pieknym kraju (i slusznie, aczkolwiek dzieje sie to niezwykle rzadko w przypadku pierwszego skazania, co innego recydywa). Takie zawiadomienie to w sumie szybka i prosta sprawa, a ustalenie sprawcy wcale trudne nie jest w wiekszosci przypadkow, bo do zniewazenia dochodzi czesto w ramach tzw. dolus repentinus, a wiec w zamiarze bezposrednim naglym, gdy sprawca tego wczesniej nie planowal, a wiec i sie do tego nie przygotowal, co z kolei skutkuje tym, ze ustalenie jego tozsamosci a nastepnie pociagniecie do odpowiedzialnosci karnej jest proste i niejako "oplacalne" dla tzw. Wymiaru Sprawiedliwosci (bo jest wykryta sprawa i sprawca + skazanie = sprawna praca organow scigania i sądu RP czyli dobra statystyka a to w sądzie najwazniejsze niemalze (jak ktos mial te nieprzyjemnosc obcowac z organami Temidy to wie o czym pisze)). Zawsze sie dziwie, jak niektorzy ludzie latwo sie w pewnym sensie podkladaja pod przepisy kodeksu karnego, zupelnie jakby podswiadomie chcieli zrobic sobie sami problem...
Tyle w tym temacie ode mnie.Ostatnio edytowany przez marlej108; 1129.
Zostaw komentarz:
-
-
Dobra, odbiegając od epitetów, ile % rabata udało się Wam uzyskać na Kodiaq?
Zostaw komentarz:
-
-
To samo chciałem napisać co spj... Czytam sobie ten temat i kolegom Marlej i Perfex proponowałbym jednak wstrzymanie się od komentarzy. Bo o ile Maicroft jest wzorem cnót w internetowej dyskusji, to wasze wypowiedzi prowokują takie wystąpienia... Sam zresztą też nie jestem niewiniątkiem...
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: