Skoda Kodiaq

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• michal8937
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis

7200 zl od jakiej kwoty? to bedziesz wiedzial ile procentowo to wychodzi.
    Prawie 7 % rabatu, ale działamy dalej.

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Zapominacie jak duże znaczenie ma skrzynia biegów i przełożenia w niej. Nie wszyscy producenci nastawiają się na osiągi bo poprostu celują w innego klienta

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Zamieszczone przez Wosho Zobacz wpis
    Z perspektywy laika wyglada to troche takby jakby tylko WV umiał robić silniki z turbo, bo osiagami nie ma innych marek ktore sie zblizaja zakladajac podobna moc.
    Dobrze powiedziales, z perspektywy laika... Sporo bubli VW wypuscil, to niech to chociaz jakos jedzie, a co do osiagow nowe silniki Alfy w modelu Giulia sa co najmniej tak samo sprawne.

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sebastian7905 Zobacz wpis
    raczej nie masz racji ,bo właśnie z taką a nie inna obsługą zostało to wymyślone ,ze względu na konkurencję ,passat z pakietem R to jak dla mnie i moich potrzeb 240tys zł pewnie ,więc ?

skrzynia PowerShift jest równie dobra co DSG ,ma tez 400 niutków w dieslu 2.0 ,jeżeli to Biturbo to ma 210KM + ,no nie wiem ,trudno tu mówić ,ze nie jedzie ,zawieszenie niestety na korzyść Forda - to niezaprzeczalny fakt ,nie mówię ,że pasek jest zły (bo sam jeżdżę) ale nie przeginajmy ,nawet w Mercedesie naszego kolegi forumowego (celowo nie piszę kogo ,bo może by nie chciał) sa takie buble i usterki ,że szkoda gadać ,i tu zamawiając prawdziwą skórę np. w nowej c-klasie trzeba dopłacić z 15000 zł ,a w Vignale jest w standardzie ,twierdzę jednak ,że jestem na forum OCP i tu skody nie maja sobie równych są po prostu najlepsze
    Bylem w salonie i ogladalem, bo przez chwile byla koncepcja zeby sprzedac o3 i brac cos nowego w leasingu, po przytulankach z BMW. Ogladalem Talismana, Mondeo itp i w porownaniu do Octavi to osiagowo jest wg mnie bardzo slabo. Jesli dobrze pamietam to 2.0 240 km nie daje rady 1.8 o3, cos tu nie halo. Podobnie z nowa insygnia, ktora wyglada jak na razie bardzo fajnie ale najmocniejszy silnik przyspiesza do 100 w 7,3. Nie jestem Marlejem i akurat dla mnie to jest wazne, nie po to kupuje "limuzyne" w najmocniejszej wersji zeby miala takie osiagi, Szkoda troche..
    Z perspektywy laika wyglada to troche takby jakby tylko WV umiał robić silniki z turbo, bo osiagami nie ma innych marek ktore sie zblizaja zakladajac podobna moc.

Zostaw komentarz:

• algi
    odpowiedział(a)
    W Bohemia Motors w Jankach stoi i Kodiaq i O3FL

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sebastian7905 Zobacz wpis
    Zamieszczone przez mirek_p11 Zobacz posta
    Wolałbym dorzucić jakieś 40 tys. zł do leasingu i kupić Volvo S90

ooo to byłby pomysł

Obawiam sie, ze roznica miedzy nimi realna cenowa, to nie 40tys, a 100tys. Mowa o takim samym mniej wiecej napedzie diesel 4 cylindrowy + automat + 4x4 w wyposazeniu nie gorszym niz L&K

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)

Juz jest w Gdyni. Bialy Kodiaq. Od wczoraj... musiales za wczesnie podjechac.
    Fotka z facebooka Plichta Gdynia.
    Ja byłem w poniedziałek i nie byłem za wcześnie, bo byłem umówiony na przegląd, to Kodiaq był za późno, co nawet obsługa salonu potwierdzała

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez spj Zobacz wpis
    Wczoraj w Plichcie w Gdyni nie mieli ani Kodiaqa, ani nowej Octavi Kodiaq miał być od dziś.
    Juz jest w Gdyni. Bialy Kodiaq. Od wczoraj... musiales za wczesnie podjechac.
    Fotka z facebooka Plichta Gdynia.
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez marlej108; 1129.

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez JacekRS Zobacz wpis
    sebastian7905 - Tak, przy Vignale, nie ma już tego programu "premium obsługi" zastąpiono je rabatami,
    eee to już się nie opłaca ,ale mnie się i tak podoba

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mirek_p11 Zobacz wpis
    Wolałbym dorzucić jakieś 40 tys. zł do leasingu i kupić Volvo S90
    ooo to byłby pomysł

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez michal8937 Zobacz wpis

Właśnie załatwiłem znajomemu 7,200 zł i się zastanawiam, czy da się gdzieś coś więcej wyrwać...
    7200 zl od jakiej kwoty? to bedziesz wiedzial ile procentowo to wychodzi.

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    JacekRS, dziekuje za propozycje adresu - ale przeciez ja roboty nie mialbym i tak wtedy mniej ani wiecej, bo to robota panow z orzelkami na czapkach od ustalania kto, co i kiedy, a poza tym ich Twoje "godziny audiencji" nie bardzo interesuja...

A mowiac juz bardziej na temat - czyli potwierdzasz co napisalem kilka postow wczesniej - rabat tez 6%.

Pewnie za jakis czas powinno byc troche wiecej, ale ponad 8% to bym sie raczej nie spodziewal (nie sadze jednak zeby rabat byl wiekszy niz na Superba co najwyzej taki sam).

Zostaw komentarz:

• JacekRS
    odpowiedział(a)

No niewiniątkiem nie jestes, tu masz akurat racje

A tak serio, to mysle, ze jestes chyba inteligentny facet i rozumiesz, ze wypowiedz Perfexa w ktorej negowal sens zakupu Mondeo w wersji Vignale w zadnym razie nie uzasadnia wylania na niego steku pomyj przez JackaRS.

Zabawne jest natomiast to, ze doslownie przed chwila dostalem nagla robote - napisac na jutro zawiadomienie do prokuratury o mozliwosci popelnienia przestepstwa zniewazenia w internecie, za co mozna powedrowac nawet do pierdla w naszym pieknym kraju (i slusznie, aczkolwiek dzieje sie to niezwykle rzadko w przypadku pierwszego skazania, co innego recydywa). Takie zawiadomienie to w sumie szybka i prosta sprawa, a ustalenie sprawcy wcale trudne nie jest w wiekszosci przypadkow, bo do zniewazenia dochodzi czesto w ramach tzw. dolus repentinus, a wiec w zamiarze bezposrednim naglym, gdy sprawca tego wczesniej nie planowal, a wiec i sie do tego nie przygotowal, co z kolei skutkuje tym, ze ustalenie jego tozsamosci a nastepnie pociagniecie do odpowiedzialnosci karnej jest proste i niejako "oplacalne" dla tzw. Wymiaru Sprawiedliwosci (bo jest wykryta sprawa i sprawca + skazanie = sprawna praca organow scigania i sądu RP czyli dobra statystyka a to w sądzie najwazniejsze niemalze (jak ktos mial te nieprzyjemnosc obcowac z organami Temidy to wie o czym pisze)). Zawsze sie dziwie, jak niektorzy ludzie latwo sie w pewnym sensie podkladaja pod przepisy kodeksu karnego, zupelnie jakby podswiadomie chcieli zrobic sobie sami problem...

Tyle w tym temacie ode mnie.
    Marlej108 - chcesz adres, będziesz miał mniej roboty? Podam Ci na PW - razem z godzinami prywatnych audiencji. Perfex.... ulżyj sobie

Maicroft, z całym szacunkiem do Ciebie, ale posta nie będę edytował, bo.... bo napisałem prawdę, co wielu to potwierdza.
    Kolejna sprawa, że przez takich "ekspertów smoleńskich" wielu forumowiczów rezygnuje z jakiejkolwiek dyskusji, bo.... "habilitacja" im nie pozwala.

Uważasz, że nie ? - dawaj tego bana i po krzyku.

Co do rabatów - to mi zaproponowano 6% + ewentualny 1% rabatu flotowego.

Piona!

Zostaw komentarz:

• michal8937
    odpowiedział(a)

Slyszalem o 5.500 zl rabatu na najtansza wersje ale niepotwierdzone i brzmi troche malo zachecajaco. Daje to ok. 6% od ceny i pewnie w przypadku drozszych wersji taki rabat procentowy moze byc podobny.
    Z drugiej strony nowosc... a za nowosc sie placi.
    Ps. choc akurat Superb w momencie debiutu byl tanszy niz teraz hehe.
    Właśnie załatwiłem znajomemu 7,200 zł i się zastanawiam, czy da się gdzieś coś więcej wyrwać...

Zostaw komentarz:

• Chris11
    odpowiedział(a)
    Uzyte zwroty, jezyk, i same porownania - cos strasznego, jak u przyslowiowego bezmozgiego dresiarza rzucajacego co drugie slowo na "k" jako przerywnik w swojej bezmyslnej wypowiedzi.
    WSTYD.
    Zawsze sie dziwie, jak niektorzy ludzie latwo sie w pewnym sensie podkladaja pod przepisy kodeksu karnego, zupelnie jakby podswiadomie chcieli zrobic sobie sami problem...
    ...pisze gość, który powszechnie chwali się tym, że obtłukł cudze auto w ramach parkingowego "zadośćuczynienia".
    Zaiste, zabawne.
    Ostatnio edytowany przez Chris11; 19445.

Zostaw komentarz:

• gomar
    odpowiedział(a)
    W Gliwicach w lelku już przed wekendem był i kodiaq i OIIIFL.
    Jak dla mnie OIIIFL na żywo wygląda całkiem znośnie, nawet ok.

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez perfex Zobacz wpis
    mogę mu powiedzieć że jest ch.jkiem złamanym w 3 miejscach. Delikatnie chyba, nie ?
    Nie. Skoro admin zareagował i to po Twojej i Marleja myśli, to dalsze poszturchiwanie, tego któremu udzielono ostrzeżenia jest mało eleganckie i nie służy zakończeniu sporu... tym bardziej, że "święci" też nie jesteście...
    Takie jest moje odczucie i chyba o to też chodziło koledze spj w poście #144
    Ostatnio edytowany przez klarus; 28949.

Zostaw komentarz:

• perfex
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez klarus Zobacz wpis
    Odsyłanie do psychiatry przez Perfexa i bardzo często przez Ciebie (również w innych wątkach) tych, którzy myślą inaczej mnie osobiście razi i mogę zrozumieć tych na których działa jak woda na młyn...
    Gdyby ktoś napisał, że razi go odsyłanie do psychiatry za Vignale to mogę go serdecznie przeprosić bez najmniejszego problemu. Natomiast jeżeli ktoś mnie za to nazywa frajerem, koniobijcą i czymś tam jeszcze - to ponieważ najwyraźniej administracja ma to w poważaniu głębokim - mogę mu powiedzieć że jest ch.jkiem złamanym w 3 miejscach. Delikatnie chyba, nie ?

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    ... ani tramwajem

Wczoraj w Plichcie w Gdyni nie mieli ani Kodiaqa, ani nowej Octavi Kodiaq miał być od dziś.
    Ostatnio edytowany przez spj; 5971.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    W jednym z lokalnych salonow Kodiaq jest juz od pewnego czasu dostepny do ogladniecia. A drugi dzis chyba dostal, bo stoi oklejony w barwy reklamowe, ale jeszcze w foliach ochronnych.

No i dema salonowe chyba wszystkie sa 7 osobowe i jest to nawet z boku opisane, bo to reklama pierwszego 7 osobowego pojazdu nowozytnej Skody, ktory nie jest autobusem

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    marlej108 , no to ci odpowiem i o ile nie będziesz mnie prowokował do dalszej dyskusji, to będzie koniec offtopa z mojej strony...
    Odsyłanie do psychiatry przez Perfexa i bardzo często przez Ciebie (również w innych wątkach) tych, którzy myślą inaczej mnie osobiście razi i mogę zrozumieć tych na których działa jak woda na młyn... Sam staram się unikać tego typu argumentów i od doktora "prawie habilitowanego", a także od innych oczekuję tego samego...

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez michal8937 Zobacz wpis
    Dobra, odbiegając od epitetów, ile % rabata udało się Wam uzyskać na Kodiaq?
    Slyszalem o 5.500 zl rabatu na najtansza wersje ale niepotwierdzone i brzmi troche malo zachecajaco. Daje to ok. 6% od ceny i pewnie w przypadku drozszych wersji taki rabat procentowy moze byc podobny.
    Z drugiej strony nowosc... a za nowosc sie placi.
    Ps. choc akurat Superb w momencie debiutu byl tanszy niz teraz hehe.

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez klarus Zobacz wpis
    To samo chciałem napisać co spj... Czytam sobie ten temat i kolegom Marlej i Perfex proponowałbym jednak wstrzymanie się od komentarzy. Bo o ile Maicroft jest wzorem cnót w internetowej dyskusji, to wasze wypowiedzi prowokują takie wystąpienia... Sam zresztą też nie jestem niewiniątkiem...
    No niewiniątkiem nie jestes, tu masz akurat racje

A tak serio, to mysle, ze jestes chyba inteligentny facet i rozumiesz, ze wypowiedz Perfexa w ktorej negowal sens zakupu Mondeo w wersji Vignale w zadnym razie nie uzasadnia wylania na niego steku pomyj przez JackaRS.

Zabawne jest natomiast to, ze doslownie przed chwila dostalem nagla robote - napisac na jutro zawiadomienie do prokuratury o mozliwosci popelnienia przestepstwa zniewazenia w internecie, za co mozna powedrowac nawet do pierdla w naszym pieknym kraju (i slusznie, aczkolwiek dzieje sie to niezwykle rzadko w przypadku pierwszego skazania, co innego recydywa). Takie zawiadomienie to w sumie szybka i prosta sprawa, a ustalenie sprawcy wcale trudne nie jest w wiekszosci przypadkow, bo do zniewazenia dochodzi czesto w ramach tzw. dolus repentinus, a wiec w zamiarze bezposrednim naglym, gdy sprawca tego wczesniej nie planowal, a wiec i sie do tego nie przygotowal, co z kolei skutkuje tym, ze ustalenie jego tozsamosci a nastepnie pociagniecie do odpowiedzialnosci karnej jest proste i niejako "oplacalne" dla tzw. Wymiaru Sprawiedliwosci (bo jest wykryta sprawa i sprawca + skazanie = sprawna praca organow scigania i sądu RP czyli dobra statystyka a to w sądzie najwazniejsze niemalze (jak ktos mial te nieprzyjemnosc obcowac z organami Temidy to wie o czym pisze)). Zawsze sie dziwie, jak niektorzy ludzie latwo sie w pewnym sensie podkladaja pod przepisy kodeksu karnego, zupelnie jakby podswiadomie chcieli zrobic sobie sami problem...

Tyle w tym temacie ode mnie.
    Ostatnio edytowany przez marlej108; 1129.

Zostaw komentarz:

• michal8937
    odpowiedział(a)
    Dobra, odbiegając od epitetów, ile % rabata udało się Wam uzyskać na Kodiaq?

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    To samo chciałem napisać co spj... Czytam sobie ten temat i kolegom Marlej i Perfex proponowałbym jednak wstrzymanie się od komentarzy. Bo o ile Maicroft jest wzorem cnót w internetowej dyskusji, to wasze wypowiedzi prowokują takie wystąpienia... Sam zresztą też nie jestem niewiniątkiem...

Zostaw komentarz:

Pracuję...