Zamieszczone przez ukuk
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez perfexI Golf jest fajniejszy od wszystkich powyższych? Hmmm.... magia VAG...
Niestety ale jeszcze finanse/preferowany typ nadwozia/silnik/przekonania wchodzily w gre. Co do cichosci tak by to bylo (choc zestawienie jest ulomne bo wyciszenie mocno rozni sie w roznych aspektach - szum powietrza, kola, tlo itd.:
C5
508
Exeo
Pastuch B7 - Avensis
C4
Golf
Tiguan
V50
O3 - Focus
Mazda 3
ix35
Civic sedan
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez Enriquez
byloby swietnie :diabelski_usmiech
ps. na forum Superba zauwazyli to samo co ja - ze jakos dziwnie malo miejsca z tylu... i na zdjeciach, i na filmie. Ale moze takie to dryblasy testowaly...
Ladny obrazek! - nawet bardzo. A co do miejsca z tylu... potrzebne az tyle co w starym? Bo mnie przerazilo... moze malo to logiczne, ale mialbym przeswiadczenie... ze jestem jakims kierowca prezesa siedzacego z tylu... i Superb ostatecznie odpadl (nawet bez jazdy... czego troche zaluje)
Komentarz
-
-
a mnie się wydaje, że superb standardowo to będzie coś zbliżonego do pastucha, tylko na dłuższej płycie, nie będzie szału
ukuk, jakbyś miał ponad 190 cm (jak ja), czyli przedni fotel na maksa w tyle i ktoś by często za Tobą siadał, to byś docenił tą ilość miejsca w drugim rzędzie i brak potrzeby przesuwania przedniego fotela w takich sytuacjach. W każdej generacji Superba widać trzymają się tej bardzo fajnej dla dryblasów zasady - fotel maks w tyle przedni, a na kolana jest nadal dużo miejsca w drugim rzędzie
W Pastuchach trzeba przesuwać w tej samej sytuacji
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwukuk, faktycznie tak bardzo cicho w C5 :?:
No i ogolnie jest bardzo cicho, ale nawet gdy docieraja jakies odglosy to sa tak przyjemnie stlumione, w ogole inna charakterystyka dzwieku jest - nie ma tego rezonowania i takich ostrych dzwiekow. Np. Karetki slyszysz dopiero jak sa blisko. I co ciekawe namiastka tego jest juz w c4-ce.
sew1981 hehe, pewnie masz racje. Sasiad sobie kupi Superba... i tak kiedys zagadalem... jak sie jezdzi, ile pali itd... pierwsze o czym wspomnial to wlasnie o miejscu dla niego - a ma ze dwa metry
Komentarz
-
-
leszekmw, ja tam jestem z C5 zadowolony. Po 4 latach jazdy OII zachciało mi się trochę komfortu no i zaryzykowałem bo ta cytryna podobała mi się od czasu wejścia na rynek. Teraz jeżdżę już drugą, pierwszą kupiłem z 2012r automat, tak trochę jakby na próbę, spodobała mi się bardzo, dla jaj po pół roku wrzuciłem na tablicę, bo jednak chciałem auto dla siebie z mnieszym przebiegiem tamta miała 110tkm, no i po tygodniu się sprzedała :shock: z 8% zyskiem. Teraz mam taką samą wersję nawet kolor ten sam,tyle, że ze stycznia 2014r przebieg 27tkm ,w manualu niestety. Dla mnie jedyną wadą C5 jest ilość miejsca na tylnej kanapie, na szerokość jest bardzo dobrze, niestety dzieci sięgają nóżkami do oparć foteli,szkoda, że nie jest jak w superb. Wyciszenie jest bardzo dobre, szyby są akustyczne, boczne w drzwiach wielowarstwowe, zawieszenie wielowachaczowe przód i tył, oczywiście aktywne, miękkie materiały na desce i parapetach drzwi i tkanina tam gdzie powinna być , siedzenia pół skórzane, full elektryczne z łamanym oparciem oraz mini masażem dla kierowcy odcinka lędźwiowego :lol:
Co do silników to faktycznie chyba tylko 1.6thp spiepszony przez niemiaszków :evil: z bmw, co do diesli to moim zdaniem wybór jest lepszy niż w vw, bardzo fajnym silnikiem jest 2.2hdi 204km 440Nm a dla tych co im mało jest 3.0 hdi 240km450Nm .
Ja mam to co w podpisie ops: ale to był świadomy wybór, niestety akcyza skutecznie blokuje zapędy na pojemności powyżej 2 litry. Na nówkę na pewno bym się nie skusił, utrata wartości jest ogromna, ale już używane prawie nowe jest naprawdę bardzo korzystne cenowo
Przepraszam za offtopa w temacie o superb, ale nie rozumiem trochę ludzi którzy tak narzekają na skodę, widząc jak vag ją dziadzi a i tak ją kupują, nabijając kasę niemcą. Na rynku jest ogromny wybór marek, szukajcie, testujcie, macajcie, każdy znajdzie to co mu podpasuje najbardziej. Niestety nie ma aut idealnych pod każdym względem, zawsze można się do czegoś przyczepić, ważne żeby wyboru dokonywać świadomie.
Trzymam kciuki, żeby SIII był naprawdę fajnym autem, bryła ma dobre proporcje lepsze niż SII, widać, że to będzie kawał wozu, żeby go tylko nie spiepszyli w srodku,po taniości.Było szybkie
2.0 TDI BKD 177km/402Nm by Aligator
CITROEN C5 III TOURER EXCLUSIVE
163HDI HYDRACTIVE 3+
Jest wycieczkowóz
VW Sharan 7n 2.0TDI 170km DSG
Komentarz
-
-
lukasiasty, muszę się w końcu przejechać tą C5 , tym bardziej ze salon cytryna mam pod nosem prawie. kiedyś jeździłem starym modelem , chyba w 2003-4 roku , dziwnie było ...
ale ja tez szukam komfortu , a ścigać coraz mniej mi się chce , zresztą coraz mniej chętnych spotykam..
masz silnik 2.0 ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Tak lockin... wnetrze JEST specyficzne Rowniez nie bardzo trafia w moj gust. Z projektem odjechali mimo, ze materialy sa b. dobre. Jednak wystarczy zasiasc na tym kosmicznym fotelu, zeby w jakims stopniu przebaczyc wyglad deski. Tym, ktorzy jednak nie sa w stanie... pozostaje 508-ka z najladniejsza deska w swojej klasie (choc ona twarda jest).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukZamieszczone przez perfexI Golf jest fajniejszy od wszystkich powyższych? Hmmm.... magia VAG...Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriqueznowe przecieki
Česká novinka bude mít blízko ke konceptu Vision C, vzdalovat se ale nebude ani Octavii. Vůz se také povedlo nafotit při testech v ČR.
Obrazek
Komentarz
-
-
I tak ch.ja widać :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz