Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez bzyq_74Możliwe że podobna różnica może być na SIII - za kilka dni się przekonamy. 8)Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez ketivvhttp://www.skoda-auto.de/SiteCollectionDocuments/PDF%20Prospekte/Superb_PuA_2015_03_16.pdf
ale to juz jest od przynajmniej tygodnia u Niemcow i tu tez bylo wklejane.
Komentarz
-
-
Skoda wlasnie napisala mi maila:
"
Trwające w dniach 9-12 kwietnia targi Poznań Motor Show będą pierwszą okazją w Polsce do zobaczenia tego wzbudzającego już teraz ogromne emocje wśród Polaków modelu, który na polskim rynku będzie oferowany od czerwca bieżącego roku. Biała limuzyna stojąca obok swojego pokrytego czarnym lakierem protoplasty będzie jednym z aż dwunastu modeli ze współczesnej gamy czeskiej marki. Na wyjątkowo okazałym i rozbudowanym stoisku ©KODY będzie można zapoznać się z modelami: nowa Fabia w wersji hatchback i kombi, Octavia Scout, RS i 4x4 limuzyna, Rapid w obydwu wersjach nadwozia, Yeti oraz Citigo. Poznańskie targi będą także niepowtarzalną okazją do zobaczenia wielu wyjątkowych samochodów, jak pomalowanej przez portugalskiego artystę Armando Gomesa Fabii Street Art oraz najnowszych modeli z linii Monte Carlo: Citigo, Rapid Spaceback i Yeti."
no nie wiem czy beda te cenniki...
wg dealerow z poludnia Polski dopiero maja byc... w maju. :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luketCiekawe dlaczego w niemieckim cenniku nie ma wersji 280KM?
Może będzie to wersja RS?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsmarle a po co ci ta wiadomośc jak i tak nie bedziesz kupował. beda tylko lamenty że za drogo jak za plastikowe boczki :diabelski_usmiech :P:P :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
a co do cen... to zebys sie nie zdziwil hehe :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstrykaczSzału nie ma :P
Jest też szansa, że 2.0 280KM dsg 4x4 nie powinno być dużo droższe niż 2.0 tdi 190 dsg 4x4 (bo niby czemu?) a to mocno podważa sens kupowania O3 rs.
Teraz O3 rs tdi 184 dsg kosztuje 117,5 tys a S3 tdi 190 dsg 4x4 Ambition 129 tys. To ja wiem co bym wolałPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
A wg mnie jest świetnie cenowo.
Tak sobie policzyłem i doposażenie superba w wersji style do poziomu mojej octy daje cenę wyższą tylko o około 8,5 tys. zł (wiem, pewne uproszczenie, bo liczyłem dodatki po cenach z octavii, a do superba pewnie będą wyższe), ale za to dostaję dodatkowo: elektryczne fotele i lusterka z pamięcią, podgrzewaną kanapę, elektryczną klapę z bajeranckim otwieraniem oraz pokrowiec na narty, siatki i 2 parasole No i za dodatkowe 2 tys. można mieć navi i cantona (w mojej tego nie mam).
Więc doposażając z kolei moją o cantona, amundsena, fotel z pamięcią, podgrzewaną kanapę i klapę (powiedzmy 1.000 zł) - wyjdzie prawie identycznie cenowo(!)
Jeszcze inaczej - doposażyłem rs dsg do poziomu superba style + pakiet fresh -> octavia jest kilkaset zł droższa (a nie ma elektrycznego bagażnika, parasoli i przeglądów za złotówkę)!
CZYLI MAM(Y) NAJDROŻSZY MODEL SKODY :szeroki_usmiech"k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
Komentarz