Foteliki do octy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

Zamieszczone przez ruwado
    Zamieszczone przez Agamek12
    MaxiCosi Rodi XR - cięzko zwijały/naciągały się pasy - w O1 "sedan: układ działa super.
    w O1 nie ma problemu. Tylko jak będzie wyciągany w górę, trzeba chyba odwrócić zagłówek, żeby przylegał do oparcia.
    Ale ja mówię o O1. W kombi mocowanie pasów do słupka jest wysoko, przez co pas ciężko się zwija (bo ociera o zagłówek fotelika), za to w sedanie mocowanie jest nisko (na wysokości oparcia) i pas chodzi idealnie...
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• giiiienek
      Ambiente
      • 2007
      • 242

Pokazali które są złe a niech pokażą które są dobre i warto kupić

Komentarz

• onyx73
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 282

http://www.autocentrum.pl/testy/test...ych-adac-2009/ google wszystkowiedzace jest trzeba tylko spytac

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9943
          • Ford

Zamieszczone przez pic2ek
          http://uwaga.onet.pl/32657,wideo,171898,niebezpieczne_foteliki_samochod owe_dla_dzieci,niebezpieczne_foteliki_samochodowe_ dla_dzieci,reportaz.html
          polecam film.
          Ten film tylko potwierdza, że CHICCO to jednak dziadowska firma. Jeszcze nic, co z tej firmy kupiłem, nie spełniło pokładanych w produkcie nadziei...
          Adam... Używam:

Komentarz

• pic2ek
            Rider
            • 2007
            • 624

dziadoska jak talala!! a pani jeszzce głupa pali, ze ona swoje dziecko posadziła by spokojnie w takim foteliku, p****a stara!! :evil:
            Dokładnie - google nie gryzie

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Agamek12
              Ten film tylko potwierdza, że CHICCO to jednak dziadowska firma. Jeszcze nic, co z tej firmy kupiłem, nie spełniło pokładanych w produkcie nadziei...
              Ja w Niemczech kupiłem takie fajnego grającego żółwika i się sprawdził :szeroki_usmiech
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Sev
                L&K
                • 2007
                • 1295

Jedyne chicco które mam to foteliki Key 1 te akurat miały 3 gwiazdki i sprawują się użytkowo całkiem spoko ale nie mam ochoty przekonać się jak sprawdzą się w razie wypadku. Kolejne jakie zakupiłem to Sunshine Kids Monterey, 4 gwiazdki w testach ADAC.

Ale te z artykułu to prawdziwa masakra jest.
                6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

Zamieszczone przez Sev
                  Ale te z artykułu jest prawdziwa masakra.
                  a to nówka sztuka (w sensie nowy typ)...

Ja mam wszystkie foteliki MaxiCosi... im ufam...
                  Adam... Używam:

Komentarz

• danielosy
                    Rider
                    • 2010
                    • 269
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Hey mam pytanie sprzedawca zachwalal mi fotelik optime ekspero ma ktos moze go?? jest on przeznaczony od wieku 0 - 25 z tego co sie dowiedzialem to do kwoty 500 zl jest to dobry fotelik wiadomo z atestami itp to trzba dac od 1000 tys zl ale nie mam tyle i szukam do rozsadnej ceny 500zl ale chcialbym dobry... wiem ze trzeba rozgladac sie na takie rzeczy jak,, waga fotelika albo grubosc plastiku i jakie sa szelki na foteliku po bokach do montarzu pasa jak juz dziecko pojedzie w pasach normalnych od auta zeby zaczepy nie byly plaskikowe ale czy warto ta firme wziasc co powiecie? aha do fotelika jest dodatkowo podany pas na brzuch ze jak sie zapnie w pasy dziecko juz wieksze to nie lezy bezposrednio pas od samochodu na brzuszku tylko przeplatany jest przez wlasnie to urzadzenie, a dodatkowo dla maluszka jest klin pod dupke zeby miala wiecej miejsca w pozycji polezacej takich informacji dostalem od sprzedawcy a czy jest bezpeiczny to nikt nie wiem bo zs atestem e np e44 itp to sa dopusczenia homologacyjne ale dopiero foteliki od 1tys zl testuja dlatego sa takie drogie... Uzytkuje ktos ten model fotelika i jest wstanie cos napisac?? http://www.allegro.pl/ite...ro_wys_0zl.html
                    Załączone pliki
                    moja czarna perla
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275

Komentarz

• krystianshoota
                      Classic
                      • 2008
                      • 29

Kupiłem ten fotelik w wersji Optima pro (9-25 kg) i jedyna wada jaką do tej pory zauważyłem to dość ciężko zapina się pasy bezpieczeństwa. Dla dziecka od 0 kg radziłbym jednak jakieś nosidełko z bazą jest naprawdę wygodne i super się sprawdza.

Komentarz

• arekban
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 208

Koledzy - czy ktoś z Was ma w O2 ISOFIX na przednim siedzieniu ? Czy druty są schowany między siedzisko a oparcie czy też widoczne gołym okiem ?

Widziałem w ETCE że ejst możliwośc dołozenia zestawu ISOFIX do siedzenia pasażera ale obawiam się że trzeba będzie pruć tapicerkę tak jak w golfie 5

Komentarz

• shado
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 5315
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja mam. Są widoczne gołym okiem.
                          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• daszek
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 239
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja kupiłem sprawdzony Sunshine Kids Monterey:

ma isofast - bardzo fajna sprawa + pasy samochodowe.
                            Ogólnie, wykonanie i mocowanie solidne.
                            zdroofko
                            daszek
                            http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

• arekban
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 208

Zamieszczone przez daszek
                              Dobry wybór i dobra ocena w ADAC 2009, a cena nieco niższa od bardzo podobnego ROMER KIDFIX

Komentarz

• danielosy
                                Rider
                                • 2010
                                • 269
                                • Octavia I (1U2)
                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

[quote="daszek"]Ja kupiłem sprawdzony Sunshine Kids Monterey:

Ale szukam od 0 - 18
                                moja czarna perla
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275

Komentarz

• Sev
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1295

daszek, też kupiłem monterey'e naprawdę niezły fotelik za rozsądne pieniądze. Jeden minus. Przekładanie ich z auta do auta trochę uciążliwe.

danielosy, lepiej 0-13, 9-18 i 15-36.
                                  0-13 polecam maxi cosi cabrio fix, zanim kupiłem długo szukałem i ten był najlepszym wyborem, najbezpieczniejszy i najbardziej uniwersalny, można go zapiąć do wielu wózków co u mnie było nieistotne ponieważ i tak potrzebowałem dwa dla bliźniaków i wózek był z "innej parafii"

Komentarz

• daszek
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 239
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Sev
                                    Przekładanie ich z auta do auta trochę uciążliwe.
                                    Przekładanie jest spoko, podoba mi się mocowanie, świetny pomysł za nieduże pieniądze (isofix kosztuje zdecydowanie za dużo)
                                    zdroofko
                                    daszek
                                    http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

• adamza
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 174

Ale szukam od 0 - 18
                                      ja zakupiłem taki http://www.envo.pl/content/view/36/55/ ponieważ w ADAC był jednym z 3 najlepiej ocenianych tyłem do kierunku jazdy (a na takim mi zależało ze względu na większe bezpieczeństwo dziecka w razie wypadku)
                                      polecam lekturę
                                      http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html oraz https://autoliitto-fi.directo.fi/tes...turvaistuimet/ ta strona jest po finsku ale warto się zapoznac (google translate) bo skandynawowie maja swira na punkcie bezpieczeństwa a tam jest wszystko opisane i sa filmy z testów ADAC

a zapomniałbym ze ten fotelik jest oferowany przez ASO jako oryginalne akcesoria

co do użytkowania bardzo jestem z niego zadowolony. dziecko odbyło w nim już wycieczkę do Włoch bez marudzenia
                                      jest

było

Komentarz

• krzysiek1974
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 323

Zamieszczone przez daszek

Obrazek

ma isofast - bardzo fajna sprawa + pasy samochodowe.
                                        Ogólnie, wykonanie i mocowanie solidne.
                                        Ja także polecam.

Mam New Black - sprawdza się, bo jak wiecie przy dzieciach im ciemniejsze tym lepsze

Kupowałem na topmarket.pl w cenie niższej niż na stronie (radzę negocjować). Topmarket jest imoprterem tych fotelików, na alledrogo są tańsze o koszt wysyłki (topmarket dolicza, sprzedawcy z alledrogo mają zwykle gratis), ale tak sprawa wygląda przed negocjacją cen

Fajne są uchwyty na napoje (z dwóch stron fotelika, z zamkniętym dnem - jakby coś się miało wylać ) Do tego cena jest b. atrakcyjna, najwyższe noty (4 gwiazdki, ale żaden z tej grupy nie ma 5), testy prowadzone wg najnowszych wymagań.

Komentarz

• Patej
                                          Classic
                                          • 2009
                                          • 34

Ja od kilku lat używam: http://www.recaro-polska.pl/content/view/64/103/ Jest świetny. Głośniki wbudowane w zagłówek to nie tylko bajer. Dzieciak (5lat) ma podłączoną najprostszą MP3 i sam sobie zmienia "dziecięce przeboje" co nie zmusza całego samochodu do słuchania piosenek o smerfach albo Tik-taku
                                          Jeśli będziesz wybierać fotelik to tylko isofix !!!!!!!!!!!

Komentarz

• Sev
                                            L&K
                                            • 2007
                                            • 1295

krzysiek1974, a ile, jeżeli to nie tajemnica zapłaciłeś za fotelik na gotowo? Ja kupowałem w Ascocie we Wrocławiu w cenie 448,30zł/szt na miejscu po rabacie 5% na kartę stałego klienta. Standardowa cena 471,90zł.
                                            Za 2 sztuki jak w moim przypadku 896,60zł. Też New Black

Komentarz

• Patej
                                              Classic
                                              • 2009
                                              • 34

Kupowałem go ładnych kilka lat wstecz... Nie powiem dokładnie ale chyba coś ok 750zł.

Komentarz

• krzysiek1974
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 323

Zamieszczone przez Sev
                                                krzysiek1974, a ile, jeżeli to nie tajemnica zapłaciłeś za fotelik na gotowo? Ja kupowałem w Ascocie we Wrocławiu w cenie 448,30zł/szt na miejscu po rabacie 5% na kartę stałego klienta. Standardowa cena 471,90zł.
                                                Za 2 sztuki jak w moim przypadku 896,60zł. Też New Black
                                                400zł z kosztami przesyłki

Komentarz

• Sev
                                                  L&K
                                                  • 2007
                                                  • 1295

No to rzeczywiście dobra cena

Komentarz

Pracuję...