Zamieszczone przez Skodaoctavia
ACEA A3/B4
VW 504 00/507 00
MB 229.51
BMW-Longlife04
Jedynie Top Tec 4600 5W-30: ma tą norme, ale przy okazji ma też 505.01 co pewnie skutkuje małym TBN. Przy okazji, jeśli dobrze pamiętam katalog LM to właśnie ten olej w porównaniu do oleju 5W40 zapewnia mniejsząochronę silnika wg. LM, ale muszę to jeszcze sprawdzić bo nie mam go pod ręką. Po trzecie sam twierdzisz, ze wszystkie te karty można podważyć, a teraz nagle się jakąś wyszukiwarką podpierasz.
Fakt z olejami nie mam nic wspólnego, chociaż już twój kumpel twierdził, ze jednak mam :P
Ale jakbyś najpierw przeczytał wątek to byś się dowiedział, że dyskusja o niższej lepkości już była i dlaczego nie zapewnia ona dostatecznej ochrony silnika. Nawet w starej sondzie jeśli dobrze pamiętam pokazywali skutki cieńszego filmu olejowego. Nie wiem więc na jakiej podstawie wszystkich obrażasz i wszystkim wciskasz swoje rewolucje skoro kilka osób już Ci napisało dlaczego ten rodzaj oleju się nie nadaję do KAŻDEGO silnika. Nic nie zakładam, ale Wy poprostu unikacie odpowiedzi na posty, w których z praktyki innych wynika, że twoja teoria się nie sprawdza.
Zamieszczone przez innova
Zamieszczone przez Skodaoctavia
Komentarz