Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez slawciolspecyfikacja jest chyba taka sama jak na screnach zaznaczony 1.2TSI
ps. nie zapomnij dać znać jak się silnik na tym oleju będzie sprawował :!:
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slawciolZ innej beczki. polecany dla mojego szkodnika (tzn: śmiało mozna zalać) Shell Helix Ow40 jest odradzany do tego silnika, przy zapytaniu podczas zakupu o ten olej do 1.4TSI dostałem odpowiedz od goscia ze sklepu GALON-OLEJE:
"Witam, obawiam się że są poważne przeszkody co do tego oleju . Niestety ale ma on zbyt niskie normy do tego silnika należy zastosować oleje : Helix Ultra Professional AV-L 5W-30 lub Helix Ultra ECT 5W-30 pojemność do 3.6l"
A oliwa juz jedzie do mnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez REXAX
Swoja droga czy ktos testowal Fuchs 0w-40?Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez slawciolspecyfikacja jest chyba taka sama jak na screnach zaznaczony 1.2TSI
ps. nie zapomnij dać znać jak się silnik na tym oleju będzie sprawował :!:
PAOLO może sprzedawcy chodziło o ACEA że nie jest C3 tylko A3/B4. C3 jest na katalizator który też posiadam, nie napisał o specyfikacji tylko o normach a ACEA według mnie laika w olejach jest inna, ale tego w moim silniku nigdzie nie mogę znaleźć jakie ma być ACEA
Więc może o to mu chodziło, bo fabrycznie zalany od początku Castrol ma C3czarna perła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slawciolnie mogę znaleźć jakie ma być ACEA
Jedyną rzeczą która ma Ciebie interesować to to czy olej ma specyfikację VW odpowiednią do tej, która ma być w Twoim silniku... a jeżeli takowej nie posiadasz a masz inny olej to ---> tak jak napisano w INSTRUKCJI OBSŁUGI :twisted: możesz zalać/dolać olej z ACEA takim jak w załączonym foto ...
Zamieszczone przez slawciolWięc może o to mu chodziłoZałączone plikiPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez slawciolnie mogę znaleźć jakie ma być ACEA
Jedyną rzeczą która ma Ciebie interesować to to czy olej ma specyfikację VW odpowiednią do tej, która ma być w Twoim silniku... a jeżeli takowej nie posiadasz a masz inny olej to ---> tak jak napisano w INSTRUKCJI OBSŁUGI :twisted: możesz zalać/dolać olej z ACEA takim jak w załączonym foto ...
Zamieszczone przez slawciolWięc może o to mu chodziło
A jeszcze dzisiaj czytałem to i patrze jak szpak w p..... :-P
nie mam więcej pytań co do tego oleju, PAOLO jesteś wielki, dzięki za cierpliwość i wyrozumiałość ;-)czarna perła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slawcioldzisiaj czytałem to i patrze jak szpak w p.....Załączone plikiPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Takie szybkie pytanko, jesli do danego silnika jest przewidziana w instrukcji norma jak powyzej norma, jak dobrac lepkosc ? dowolna lepkosc spelniajaca norme ?Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.detutaj efekty Neste 0W40. Trochę jestem zawiedziony, ewidentnie w BFQ na krótkie odcinki się nie sprawdza.
Zamieszczone przez filip_autoKtoś kiedyś pisał że w 1.6 najmniej majonezu zbierało się na valvoline
U mnie na Liqui Moly też się robi majonez w lecie mało w zimie więcej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnU mnie na Liqui Moly też się robi majonez w lecie
Zamieszczone przez filip_autoshell 0w40 przelewa się w silniku przez 8 000 tysięcy kilometrów zużycie około 0,3 litra.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnMajonez pod korkiem w 1.6 nie jest wyznacznikiem, czy olej jest dobry, czy zły
Zamieszczone przez PAOLO ESCOjesteśmy tego samego zdania...masz to w ----> PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deTeoretycznie majonez o niczym nie świadczy jedynie dobitnie wskazuje, że się jeździ na zimnym silniku.
Zamieszczone przez crom.dezmieniłeś producenta oleju leonn? :P Czy tylko podniosłeś o dychę z powodu dodatków?
Komentarz
-
-
leonn skąd bierzesz tego LM 0W50 ? ... 0W50 hmmm to "trochę rozciągnięty" w skali SAE jest, ciekawe czy wiązania polimerowe wytrzymają eksploatację i na ile olej staci swoje parametry na przestrzeni kolometrów. To duża sztuka zrobić DOBRY olej o takiej rozpiętości SAE. Nie wiem czy nie lepiej pójść w sprawdzony 0W40 / 5W40 czy też max. 5W50.
...ale przetestować zawsze warto :wink:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz