igor781, boli
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez igor781Leoon polecam
Zamieszczone przez igor781polecam ci parasite ,trollu przyjechac na targi
Komentarz
-
-
bądź pierwszy i daj znak sygnał.... wielu z nas tak robi
testujac nowe niszowe oleje np Castrol,Mobil 1 ( bo przecież podróbki często się trafiają ) ... dobra żart ....
w bfq zalewaj to co tanie i syntetyczne - ja np zakupilem poważną ilość Aveno fullsynth w ciemno.... wleje zapewne za kwartał ale jest on tak tani że swoja flote na nim pogonie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnZamieszczone przez filip_autoKto to produkuje jak to się sprawuje?
http://www.championlubes.com/TDS/tds...8115307_lr.pdf
W Polsce jest dystrybucja Wolfa
Jeszcze jest takie Germanskie cudo jak Venol. Natomiast ich strona w każdym języku ma inne portfolio i kompletny brak full syntetykow a na rynku w Pl są. ... czyżby znali polskie prawo a może bajzel na www.
PS ten Wolf wygląda bardzo porządnie.
Komentarz
-
-
Niby to samo, a jednak prawie robi różnicę :wink:
Za bardzo bym się z tym produktem nie wiązał :P
VENOL SUPER HC-EC SYNTHESIS ACTIVE SM/SL/CF/EC 0W-40
SAE:0W/40, API:SM/SL/CF/EC, ACEA:A3/B3/B4
Leistungsniveau: MB, GM, BMW, VW
Hochmodernes, Leichtlauf-Motorenöl,hergestellt aus einer speziellen Kombination von Basisölen und der einmaligen Technologie ACTIVE POWER.Geeignet für modernste Benzin- und Dieselmotoren, mit und ohneTurbolader, sowie für Pumpe-Düse-Dieselmotoren. Dieses Öl eignet sich besonders gut bei sportlicher Fahrweise. ACTIVE POWER sichert hierbei die maximale Laufleistung und hält den Motor ideal sauber. Sehr gute Kaltstart-Eigenschaften und optimaler Schutz, sowohl bei niedrigen, als auch bei hohen Temperaturen. Es verlängert wesentlich die Ölwechselintervalle und senkt den Kraftstoffverbrauch. Mit anderen Markenölen mischbar
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnNiby to samo, a jednak prawie robi różnicę :wink:
Za bardzo bym się z tym produktem nie wiązał :P
VENOL SUPER HC-EC SYNTHESIS ACTIVE SM/SL/CF/EC 0W-40
SAE:0W/40, API:SM/SL/CF/EC, ACEA:A3/B3/B4
Leistungsniveau: MB, GM, BMW, VW
Hochmodernes, Leichtlauf-Motorenöl,hergestellt aus einer speziellen Kombination von Basisölen und der einmaligen Technologie ACTIVE POWER.Geeignet für modernste Benzin- und Dieselmotoren, mit und ohneTurbolader, sowie für Pumpe-Düse-Dieselmotoren. Dieses Öl eignet sich besonders gut bei sportlicher Fahrweise. ACTIVE POWER sichert hierbei die maximale Laufleistung und hält den Motor ideal sauber. Sehr gute Kaltstart-Eigenschaften und optimaler Schutz, sowohl bei niedrigen, als auch bei hohen Temperaturen. Es verlängert wesentlich die Ölwechselintervalle und senkt den Kraftstoffverbrauch. Mit anderen Markenölen mischbar
Jak na razie Aveno rulez
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pabaVenol to Castrol, podobnie jak Aral czy BP
można się "zachwycać" niemieckimi, nieznanymi w Polsce markami pod warunkiem, że są to ponadprzeciętne produkty jeśli chodzi o np. skład czy parametry
z perspektywy prywatnego użytku to może i nie ma znaczenia ale jeśli trzeba podjąć decyzję przy flocie to już inna sprawa.
tutaj pełna zgoda trzeba wygryźć się w temat ponad przeciętnie żeby odccedzic ziarna od plew.
PS nie mam nic przeciwko Castrolowi pod warunkiem że pochodzi z przeznaczenia na rynek m in niemiecki.(szacunek do klienta oraz prawo)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oflteWitam
Jaki polecicie olej do silnika do O3 TSI 1,4 ze stałym okresem przeglądów, Castrol edge 5W-40 C3 - byłby ok?? Dodam, że oleju jeszcze nie wymieniałem, a chciałbym jakiś kupić na dolewki...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hołowczyc20Zamieszczone przez oflteWitam
Jaki polecicie olej do silnika do O3 TSI 1,4 ze stałym okresem przeglądów, Castrol edge 5W-40 C3 - byłby ok?? Dodam, że oleju jeszcze nie wymieniałem, a chciałbym jakiś kupić na dolewki...
Komentarz
-
-
Mobil1 0w40 new life na papierze wymiata. Ciekawe jak w praktyce
leonn, lanie tak drogich mazidel do tak starego konstrukcyjnie silnika ma wartosc prestiżotwórczą jedynie :PSprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Mobil1 0w40 new life na papierze wymiata. Ciekawe jak w praktyce
Kto zgadnie ?Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
http://www.zmienolej.pl/
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=748534#748534
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zsolpywleonn, lanie tak drogich mazidel do tak starego konstrukcyjnie silnika
Zamieszczone przez PidziekKto zgadnie ?
Komentarz
-
-
Witam
Dotarłem silnik briggsa 675 na oleju briiggs SAE 30 klasy SG. Zmieniłem olej po pierwszej godzinie koszenia i kolejny raz po 3 godz koszenia.
Dalej mam ten dylemat z zalaniem 0w40 a pasuje już zdecydować.
Zostaje mi taki zawsze z samochodu a jest bez porównania lepszy od sae 30
Moja poprzednia kosiarka tecumseh zalewana była od początku olejem 5w50 i chodziła bez problemu 14 lat
olej 0w40 ma minimalnie wyzszą lepkość w 100 stopniach niż SAE 30 więc gadki pana z serwisu że sae 30 lepiej smaruje silniki chłodzone powietrzem jest raczej chyba nie prawdą, chodzi chyba tu o inny aspekt którego nie znam.
Ogólnie Briggs zaleca SAE 30 jednosezonowy oraz 5w30 i 10w30 zaznaczając że stosując 5w30 i 10w30 można zaobserwować większe zużycie oleju w porównaniu do SAE 30
Nie kumam tego wpisu przecież te oleje mają taką samą lepkość wysokotemperaturową
Komentarz
-
Komentarz