o coś takiego mi chodziło, szkoda, że olej nie był ten sam, ale mega "widać" Cerateca, np. po Borze
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez leonnZamieszczone przez pabao coś takiego mi chodziłow styczniu wybieram się nad morze :wink:
[ Dodano: Nie 04 Sty, 15 14:36 ]
szukałem sobie ostatnio dobrego 5W30 z obniżoną lepkością wysokotemperaturową i trafiłem na przyzwoitego i taniego Statoila 5W30 F
CCS nieco ponad 4000 mPa*s przy -30 jak wymaga J300
zastanawia mnie czemu nie ma w ogóle aprobaty API?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klarusZamieszczone przez leonnzrobiłem coś strasznego.. tylko nie wiem, czy powinienem o tym pisać..?
PAOLO ESCO Pytanko o analizę olejów shell helix ecp 5w30 oraz AV-L 5w30. który nadaje się do TSI i ogólnie który lepszy i dlaczego, prośba kolegi ;-)
Druga sprawa, jak wiesz mam zalany shell 0W40 ( w 1.4TSI) powiedz mi czy zmiana z Castrola 5W30 na ten olej (shell 0W40) bez płukanki może mieć jakieś negatywne konsekwencje? ( wypłukanie przez shella syfu, reakcja pozostałości castrola z shellem, różne specyfikacje itp.)czarna perła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez REXAX- no i po silniku
To faktycznie po motorownii :shock:
:szeroki_usmiech
Zamieszczone przez pedrosA ile beczek Tobie zostalo jeszcze tego oleju :diabelski_usmiech ?Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedrosleonn, nie dziwię się, że robisz zapasy
zdążyłeś :lol: przed zubozeniem produktu :diabelski_usmiech bo na następnych paczkach m9ze byc made in EU. :diabelski_usmiech
pedros czyli to już nie będzie taki fajny produkt ? chciałem go kupić na wymianę za miesiąc ale nic nie udało mi się zwojować, nawet prosząc o pomoc leonn-a
Komentarz
-
-
micrusec, nie twierdzę autorytatywnie, że produkt zmieni się. .. i oby nic sie nie zmienialo!!!
Obserwując jednak tendencję do cięcia kosztów oraz podążaniem za trendami ekologicznymi przez znaczna większość producentów wysnulem taka hipotezę
Swoją drogą robienie zapasów to praktyczna sprawa. .. sam nabyłem 30 litrow :diabelski_usmiech full syntetyka :diabelski_usmiech made in Germany gdyz po tesrach okazal sie wysmienity dla mnie i mam spokój a jak przyjdzie mi kaprys/czas na zmianę oleju to to robię
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedrossam nabyłem 30 litrow
Zamieszczone przez pedrosdrogą robienie zapasów to praktyczna sprawaPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez pedrossam nabyłem 30 litrow
Zamieszczone przez pedrosdrogą robienie zapasów to praktyczna sprawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnNo jak to jaki..? Ten co się zaczyna na literę C..
Komentarz
-
-
MAXWAY ULTRA 5W-30 - http://www.eko-oil.pl/db/oferta/1405...ULTRA5W-30.pdf
TBN i temperatura płynięcia ... :diabelski_usmiechPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOMAXWAY ULTRA 5W-30 - http://www.eko-oil.pl/db/oferta/1405...ULTRA5W-30.pdf
TBN i temperatura płynięcia ... :diabelski_usmiech
Przynajmniej czuć na odleglosc polialfaolefinami.
Ide o zakład ze nawet w mojej skodzie 40 kkm zrobi bez wymian a i nie spali go duzo :diabelski_usmiech i ani grama metalu nie sfilcuje :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz