Zamieszczone przez doctore
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Ma to swoje plusy i minusy. My jak kupujemy lub inaczej mówiąc chcemy kupić auto z DE to koniecznie chcemy aby było serwisowane do końca, z full dokumentacją. Bogaty Niemiec nie ma czasu siedzieć na Forum i szukać ewentualnego tańszego rozwiązania to oddaje auto do ASO, gdzie teoretycznie są najlepsi fachowcy. A Ci fachowcy za odpowiednią cenę zrobią wszystko nawet pióra wycieraczek czy żarówkę wymienią. Widocznie taką samą strategię przyjęła koleżanka Twoja z pracy. Osobną sprawą są nasi polscy "fahowcy" w ASO w porównaniu do niemieckich kolegów. Natomiast jeśli jej książka serwisowa będzie tak bogata w tak drobne pierd*ły na każdym kroku na każdym kilometrze to jestem przekonany że najszybciej sprzeda auto. Bo Polak łyknie auto full serwisowane, że okazja, że złapał Pana Boga za nogę etc. Minus to kasa, najwięcej zapłaci ta Pani ale kto bogatemu zabroni.
-
-
Wszystko ma swoje plusy i minusy, niestety. Ja do tej pory też jeździłem do ASO na przeglądy, nawet po gwarancji, ale materiały zawsze brałem swoje i zamiast np płacić za olej 80-90 zł. za litr to za ten sam płaciłem 30 zł. Koszt ostatniego przeglądu wyniósł 250 zł. robocizna i 150 zł. materiały.Zamieszczone przez micrusecMa to swoje plusy i minusy... Minus to kasa, najwięcej zapłaci ta Pani ale kto bogatemu zabroni...
Tak na marginesie, w moim przypadku jedna wizyta na roku w ASO to nic strasznego ponieważ przy ostatniej wizycie wymienili mi gratis olej w skrzyni, wgrali nowego softa i jeszcze parę innych rzeczy w kompie o co ich poprosiłem
Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
:shock: łooo "shit"... idą na rekord :twisted:Zamieszczone przez pedrosLitr oleju syntetycznego 5w30 Mobil 1 91,00 brutto ASO VW w WLKP
w tej cenie to masz Silkolene Pro S 5W30 lub 5W40 - 5L !Zamieszczone przez pedroswydać 200 pln na cos znacznie lepszego
bardzo mądrze!Zamieszczone przez doctoremateriały zawsze brałem swoje i zamiast np płacić za olej 80-90 zł. za litr to za ten sam płaciłem 30 zł.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Dobry olej ale niektórzy zgłaszali inny dźwięk silnika. Analiz nie znam dlatego nie chcę dalej brnąc.Zamieszczone przez sw29ljak to się ma ten Fuchs do Millersa XF LL5w30 i Motul Specific 504/507?Zamieszczone przez pedrosAni to i ani to. MC I GTL czyli bardziej HC.Zamieszczone przez sw29lPotrzebuję info nt. Fuchs Titan GT1 ProFlex 5W-30 - to jest full syntetyk czy HC?
Moim zdaniem Millers byłby ok. Dobra sprawdzona baza.
Ale żeby nie było antyFuchsowo ten olej również jest bardzo zaawansowany technologicznie i myślę że nie ma co gdybać bo masz 45 kkm by przetestować wszystkie trzy
Komentarz
-
-
To olej wykonany w technologii syntetycznej GTL czyli HC III +.Zamieszczone przez sw29lPotrzebuję info nt. Fuchs Titan GT1 ProFlex 5W-30 - to jest full syntetyk czy HC?
Nie - baza z Orlenu czy baza z Chevrona to inne spec.teraz mózgi z rafinerii idą w kierunku Eco czyli mało dodatków dobra baza dobra pompowalnosc i ew dodatki typu mikrobor albo nano bor albo inne tansze :diabelski_usmiech
dodatki to gotowe zestawy są lepsze i gorsze ...Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
http://www.zmienolej.pl/
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=748534#748534
Komentarz
-
-
Tak kombinuję i porównuję bo fuksa -45euro, Millers - 60euro i motul 55euro, ( mobila lekko pogięło i za M1 ESP 0w40 - 70euro) a własnie musze zrobic dolewkę bo po 8Kkm na X-max 0W40 mam końcówkę na bagnecie.Zamieszczone przez pedrosDobry olej ale niektórzy zgłaszali inny dźwięk silnika. Analiz nie znam dlatego nie chcę dalej brnąc.Zamieszczone przez sw29ljak to się ma ten Fuchs do Millersa XF LL5w30 i Motul Specific 504/507?Zamieszczone przez pedrosAni to i ani to. MC I GTL czyli bardziej HC.Zamieszczone przez sw29lPotrzebuję info nt. Fuchs Titan GT1 ProFlex 5W-30 - to jest full syntetyk czy HC?
Moim zdaniem Millers byłby ok. Dobra sprawdzona baza.
Ale żeby nie było antyFuchsowo ten olej również jest bardzo zaawansowany technologicznie i myślę że nie ma co gdybać bo masz 45 kkm by przetestować wszystkie trzy
Komentarz
-
-
To rozumiem- cena adekwatna do produktu.
Tak wyglada przeliczanie z Funta na Eur - zawsze w drożej + różnica VAT ( IE23%, UK 20%, DE 19%) - cena końcowa później jest jak widać.
Komentarz
-
-
Straszna inflacja w tej Rzeszy - w czerwcu 2014 za Liqui Moly Synthoil Energy 0w40 płaciłem w tym sklepie 39,50€, teraz jest 59,15€ :shock:
Komentarz
-
-
Czyżby reklama zrobiła swoje ?Zamieszczone przez degeneratStraszna inflacja w tej Rzeszy - w czerwcu 2014 za Liqui Moly Synthoil Energy 0w40 płaciłem w tym sklepie 39,50€, teraz jest 59,15€ :shock:
W Polsce nie jest taniej kupić ten olej ?Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
Komentarz
-
-
Widzi duże zainteresowanie tym olejem (między innymi z za Odry) 8) to podniósł cene, bo 39€ za 5L tego oleju to śmiech.Zamieszczone przez degeneratteraz jest 59,15€ :shock:
Może nie potrzebnie wkleiłem adres tego sklepu na ogólnym forum, :roll: teraz będzie trzeba innego sklepu szukać, bo o rabacie u nich nie mam już mowy. :evil: Ale będe jeszcze próbował :P
Komentarz
-
-
Życzę powodzenia w szukaniu. W cenie poniżej 40€ za LM 0w40 będzie ciężko. Ten sklep był najtańszy. Ja ich znalazłem kiedyś na ebay.de .Zamieszczone przez leonnWidzi duże zainteresowanie tym olejem (między innymi z za Odry) 8) to podniósł cene, bo 39€ za 5L tego oleju to śmiech.Zamieszczone przez degeneratteraz jest 59,15€ :shock:
Może nie potrzebnie wkleiłem adres tego sklepu na ogólnym forum, :roll: teraz będzie trzeba innego sklepu szukać, bo o rabacie u nich nie mam już mowy. :evil: Ale będe jeszcze próbował :P
Komentarz
-
-
Trzeba wziąść pod uwagę że Polski VAT i podatek jest nieco inny niż w innych krajach :-)Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
Komentarz
-
-
Najsensowniejszym wyborem jest olanie przeglądów wg wskazań i przejście na wymianę co roku czyli rezygnacja z VW 504 na rzecz VW 502. I dalej możesz lać Neste albo coś innego w zależności od portfela.Zamieszczone przez Marek__82Panowie co wlać i po jakim przebiegu od nowości do 1,2 TSI 90 ?
Wcześniej lałem do 1,4 16V BXW Neste City Pro i było super.
Teraz podpowiedzcie co lać do nowego. Wolał bym coś z VW 504 bo na gwarancji ...
Komentarz
-
ad: Ale niestety wielu jest takich co płacą takie ceny. Przykład, koleżanka z pracy. Ma Fabię i z każdym gufnem leci do ASO a ci golą ją jak barana (owcę) i nic na to nie poradzisz. Nie da się przekonać, że można inaczej 
Komentarz