Zamieszczone przez crom.de
[ Dodano: Czw 12 Maj, 16 14:09 ]
yunior81, ok. jak na tor to oczywiście 0w30 nie da rady :wink:
[ Dodano: Czw 12 Maj, 16 14:41 ]
leonn, nie ma sensu "męczyć kota", mi VOA z widmem wystarczy, nie wiem co jeszcze można zrobić komercyjnie aby udowodnić skład :roll: . Amsoil to żaden mega wielki producent z dużą ilością fabryk/blendowni, czy wolumenów sprzedaży.To nie ten kaliber co Mobil, Shell czy Castrol. Bardziej ich porównuję do Millersa czy Penrite pod kątem produkcji i dystrybucji czy na końcu popularności. Więc wątpię aby różnicowali skład na poszczególne rynki.Firma niszowa, wystarczy popatrzeć na ich marketing, reklamę. Jak każda firma ma lepsze czy gorsze produkty, ale tu widać progres starania się o oficjalne aprobaty, więc widzą możliwość zwiększenia wolumenów sprzedaży bo po co by za to płacili.
Tak, wg mnie jeden z nielicznych jak nie jedyny już "ostatni mohikanin" na rynku w tej normie. Jest też łyżka dziegciu w beczce miodu - cena, zdecydowanie za wysoka i to nawet nie w porównaniu z konkurencją, ale z ich własnymi produktami, gdzie w linii SS też są rodzynki a są tańsze.
Znając życie, a już to robią jak inni ,lawirują ze składem, bo widać to po NOACK w ich wcześniejszych produktach a teraz. Podobnie było z Fuchsem w tej normie, jedno badanie pokazało że to prawdziwy syntetyk, po dwóch latach je powtórzono i już niestety nie to samo, a gorzej i to znacznie, a cena...ta sama :lol:
Komentarz