Zamieszczone przez barteq
Zobacz wpis
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Panowie . jaki olej do 1.2 tsi w o3 po lifcie?instrukcja podaje 508 opcjonalnie 504. (czyli 507/504). przeglady sa te darmowe co ok 30tys wiec jak znam zycie w aso beda lali 507/504
znajomy chce miedzy tymi przegladami zmieniac raz olej (czyli co 15tys). warto w takim wypadku lac 502 jakis dobry? a potem w aso beda lali 507.
czy lepiej w tych "prywatnych" wymianach tez lac 507?
pytanie nr 2.
do 1.8 tsi zalecany jest 504 (czyli 507) i to sama sprawa jw? lac miedzy wymianami asowskimi 507 czy 502?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bo86bo Zobacz wpisPolatałem już trochę na Ravenolu, którego polecił cytrynowiec do O1 1.8T 180km i powiem chodzi ciszejLeon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
xtremesystems wszystko zależy od aso, lepiej zapytać co maja w ofercie czy 504.00 czy 508.00. Wszystko zależy jak kto chce dbać o silnik to pomysł z dodatkiem do oleju popieram, choć stawiam na AR.
Komentarz
-
-
Sony poszukaj tu:http://fuchs.papirfly.se/login/login...nurl=%2fportal
choć ostatnie karty to luty 2017. Wg VOA z zeszłego roku VI było na poziomie 180 więc nie jest źle, z bazą jednak już dużo gorzej niż było kiedyś, teraz to już olej HC i msds ostatnie to potwierdzają.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpiskoka a jakie temperatury oleju są na maxi-dot?
Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koka Zobacz wpis
niestety, nie ma ich tam mój maxi-dot jest dość okrojony - pozostaje mi obserwacja temperatury cieczy i nasłuchiwanie pracy wentylatorów ... macie jakąś teorię na szybkie nagrzewanie na tym oleju ?
xtremesystems ale darmowe przeglądy obejmują chyba zmiany wg kompa, więc jakie 502.00? Jak pisałem zależy od aso co mają w beczkach czy 504 czy 508. Imho nie widzę sensu przynoszenia własnego oleju w takim przypadku, dlatego poparłem pomysł dodatku do oleju i może jak się aso zgodzi to płukanka dodatkowo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpisCyrkulacja i dzięki niej odbiór ciepła jest dość dobrze widoczne na maxi-dot dlatego pytałem Ile zrobiłeś już przebiegu na tym oleju?
Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koka Zobacz wpis
dopiero coś koło 300 km głównie w mieście ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpisOk. to może inaczej....chcesz lać olej 502.00 na zmianę z 504.00?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystems Zobacz wpis
no wlasnie czy to bedzie dobre /zdrowe ? czy lac po prostu caly czas 504?
Komentarz
-
-
a wlasnie nasz forumowy sprzedawca elemenateur doradza wlasnie pomiedzy lac 502. bo od lepszego oleju nic sie nie stanie.
czyli dajmy na to po pierwszysch 2-3 tys. wlac dobry 502 . np motul xmax 0w40 potem przy 15 to samo . potem w aso darmowo przy 30k 504. 45k 502 i ostatni raz w aso 60k 504
wiec tak naprawde 2 zmiany 504
Komentarz
-
-
xtremesystems, dokładnie tak robiłem przez cały okres leasingu auta, czy było to dobre dla silnika tego nie wiem... teraz już tylko 502
Komentarz
-
Komentarz