Miałem Sava Eskimo S3 w firmowym Citroenie Xsara bez ABS - i gdyby nie przytomność umysłu (częściowe odpuszczenie hamowania i zdecydowany manewr omijający), to nie miałbym czystego konta wypadkowego... Krótko przedtem założyłem te opony (ale nie nowe) i zachowanie samochodu mnie zaskoczyło w trakcie pierwszej sytuacji awaryjnej w jesiennych warunkach (deszcz). Beznadziejnie sprawują się na mokrym asfalcie. A w mieście częściej jest woda na ulicach niż śnieg (nie dotyczy dziadowskiego Gdańska).
Na allegro Goodyeary UG7+ ma koleś po 229 sztuka. Przesyłka czterech opony 35zł. Ew. kilka złotych drożej UG8 po 238 plus 20 zł przesyłka za komplet. Właśnie niedawno kupiłem te drugie. W domu miałem w 20 godzin od kliknięcia "Kup teraz"
Witam widze ze zima tuz tuz i mm pytanko po pierwsze jaki rozmiar opon potrzebuje do felg 17 i jakie polecacie na zime na dlugie trasy mniej wiecej trasa Norwegia - Polska i Polska - Norwegia potem uzytkowanie opon w Norge i nie tylko rzecz jasna
Jakie sa naprawde godne polecenia?? Dzieki
Mały78, 205/50/R17, IMO dobry wybór do 17" jeśli felga ma szerokość 7". Jeśli 7,5" to 225/45/R17.
A co do marki u mnie po ostatniej zimie zadowolenie z Continentali TS 830P było bardzo duże. Poprzednio miałem Dunlop Winter Sport 3 D i też byłem zadowolony a jeszcze poprzednie Michelin Alpin jakieś tam i nie pamiętam lub nie chcę pamiętać jakie były.
Ważne jest w jakim budżecie się poruszasz i wtedy zawęża się wybór.
I tak pomyślałem że jak Norwegia to bierz fińskie (dodajże) Nokiany WGR :wink: Zbierają dobre recenzje.
Zajrzyj na stronę ADAC i pewnie w Norwegii masz jakieś rzetelne pismo motoryzacyjne co robi testy, tez polecam takie sprawdzenie.
wielkie dzieki za pomoc, wiesz jesli chodzi o bezpieczenstwo moje lub moich bliskich to koszta dla mnie nie wazne. Ale poczytam co teraz ma dobre wyniki w testach. pozdro
coraz więcej wieści dochodzi do mnie że będzie mało opon w zimie..
Za to jabłka mają obrodzić tego roku...
Na Onecie , czy innej Gazecie zwykle przed sezonem pojawia sie materiał o tym jak to niewiele opon będzie na rynku w tym roku. W trakcie sezonu, ten sam materiał (fotki itd) tylko lekko zmieniony zachęca do kupna opon, które zostały niesprzedane... I tak w kółko. :diabelski_usmiech
tej zimy też się nie przelewało z oponami - akurat moja żona pracuje w firmie co odpowiadają za spedycję całej grupy goodyear to mam info na bieżąco - w tym roku rzeczywiście szału może nie być
Witam.
Macie może jakieś namiary na sprawdzonego sprzedawce? Chcę kupić opony zimowe do Clio.Najlepiej w tym lub przyszłym tygodniu.
Wiadomo zima za pasem :P
Jaką głębokość bieżnika mają nowe opony MICHELIN ALPIN A4 195/65/15?
[ Dodano: Pon 15 Sie, 11 22:12 ]
Pytanie jeszcze o felgi jakich muszę szukać na te opony? Kompletnie się nie znam na co zwrócić uwagę, a chce poszukać na allegro.
Komentarz