jaki koszt ug7 205/55 R16 , interesuja mnie 4 nowe sztuki
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
[rzez was mam dylemat czy ug7+ czy moze ug8 ;/ eh :P
octaviars1, http://www.salon-opon.com/opony/zimo...6/_o58107.html
a model nowsze niewiele drozej :P
Komentarz
-
-
w homologacji f2 fl sa na 15 calowe felgi nastepujace opony
195/55 i 185/60
chialbym zalozyc 205/55
roznica wysokosci jest 12 mm . czy bedzie cos trzec czy bedzie ok?
nastepna sprawa .
felgi mam LINE 6jx15 et43
chcialbym zmienic na 6,5Jx15
czy w 6,5 tez ma byc et43? (beda 6 mm glebiej wchodzic i 6 mm bardziej wystawac na zewnatrz)
czy moze przesc na et np 38 (wtedy bede o 1 mm glebiej wchodzic a wystawac o 11 na zewnatrz)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez darek_wawaZamieszczone przez abstinentdarek_wawa, aso :idea: :?:
ja brałem w aso i wyszło 50zł więcej za taki sam zestaw opon niż gdzieś indziej za niby to samo, ale felgi jakieś niemieckie z TUV
gdzieś tam znalazłem podobny zestaw o parę złoty mniej, z tym że nigdy się nie wie co to za felga
a w aso jest szansa że jakieś oryginalne czy coś podobnego będzie :szeroki_usmiech
oczywiście z zakupu jestem bardzo zadowolony, ale mieszkam w górach więc zależało mi na dobrej oponie na śnieg, a taka właśnie jest frigo2
natomiast na mokrym to
Komentarz
-
-
pandzik, chyba chińskie
fakt że bardzo szybko musiałem kupić, bo to było w lutym (2010) i na drugi dzień tak doje..ło śniegu że prze tydzień bym nigdzie nie wyjechał
więc pierwsze co jak kupiłem to po oponki jechałem
zbytnio się nie rozglądałem, a w większości to nie mieli tego co chciałem
Komentarz
-
-
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi o głośność poniższych opon? Obecnie mam letnie Goodyear Excellence i wydają mi się dość hałaśliwe, dlatego jestem na to teraz dość wyczulony. Chodzi mi oczywiście o hałas na suchym lub mokrym asfalcie, bo na śniegu to wiadomo, ze będą się rozlegać jakieś odgłosy jego zgniatania.
FULDA Montero 3
GOODYEAR UG 8moskwicz
Komentarz
-
-
Sprawdź test opon zimowych ACE 2011/2012. Przeczytaj o najlepszych modelach opon zimowych na sezon 2011/2012.
Tu jest test opon zimowych na ten sezon , ale nie ma nic o hałasie
Generalnie opona kierunkowa zawsze będzie głośniejsza od symetrycznej lub asymetrycznej.
Opony które wymieniłeś ( FULDA Montero 3 i GOODYEAR UG 8 ) to nowości na rynku i ciężko jest o jakieś opinie , bo mało kto na tym zdążył pojeździć :roll:
Komentarz
-
-
Po kiego wywarzać otwarte drzwi? Po co szukać "wydumek" i niepewnej egzotyki? Liderów nie ma zbyt wielu i na nich najlepiej się skupić, na nich się oprzeć.Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zepter00Po kiego wywarzać otwarte drzwi? Po co szukać "wydumek" i niepewnej egzotyki? Liderów nie ma zbyt wielu i na nich najlepiej się skupić, na nich się oprzeć.
1. Toyo to b.dobra firma i ich opony letnie są często polecane
2. Cena 460zł za Toyo S953 205/55 R16 94 V XL jest niska.
trochę mniej kosztują Sava Eskimo HP 205/55 R16 94 V XL --> 417zł
znacznie więcej kosztują Goodyear UG Performance 2 205/55 R16 94 V XL --> 584zł
znacznie znacznie więcej kosztują ContiWinterContact TS830 205/55 R16 94 V XL --> 616zł
3. Pytanie kluczowe brzmi:
czy lepiej kupić "sprawdzoną" oponę z obniżonym indeksem prędkości (co zimą jest dopuszczalne), czy może lepiej dopłacić do "standardowych" parametrów letnich opon?. Od razu dodam, iż indeks prędkości to nie tylko kwestia czy zimą będę jeździł z maks prędkością.
czyli
Toyo S953 205/55 R16 94 V XL --> 460zł
vs
Goodyear Ultra Grip 8 205/55 R16 91 H --> 443złJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Ostatnio rozmawiając ze znajomym strażakiem usłyszałem bardzo negatywną opinię o zimówkach Goodyear (to było coś do większego wozu - dokłądniej Craftera 4x4). Założyli je zadowoleni że będą jeżdzić na oponach z górnej półki i przyszło mega rozczarowanie, problemy z hamowaniem, ruszaniem o wysokim śniegu nie wspominając. Aż dziwne :|
zepter00 aż dziw bierze że ewidentnie interesując się tuningiem i sportem motorowym mieszasz z błotem firmę Toyo...
Komentarz
-
Komentarz