Różnica w indeksie oznacza różnice w budowie opony, tzn te H są solidniejsze i zapewne ciut cięższe niż T. Jak się ubezpieczyciel dopatrzy to będzie problem, jak się policja dopatrzy to też będzie problem.
Jak możesz wymień, ewentualnie może dokup jeszcze jedną do kompletu a tę inną wrzuć jako zapas.
Czy to wyczujesz jadąc normalnie, czy układ przeniesienie napędu będzie przez to cierpiał - nie sądzę, ale zawsze mogę się mylić.
Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło Jaka jest różnica w maksymalnych prędkościach to wiem, ale skądś ta różnica musi się brać np. ciut twardsza mieszanka.
Było: 117,5KM / 238,9 Nm
Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport -> MOJA SKODA <-
Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło Jaka jest różnica w maksymalnych prędkościach to wiem, ale skądś ta różnica musi się brać np. ciut twardsza mieszanka.
a nie ma sprawy, a co do różnic w budowie to mogą być np.: dodatkowe oploty, wzmocnione lekko boki itp. Może też być tak, iż są identyczne z tym że jedna przeszła test jakościowy do 210 a druga nie, ale to w sumie też może o czymś świadczyć.
powtórzę się, ale jak możesz wymień albo wrzuć jako zapas. Jak ubezpieczyciel zobaczy różnice to na pewno skorzysta z szansy nie-wypłacenia, jak policjant zobaczy to może się okazać, iż zakończysz jazdę tam gdzie Cię zatrzyma.
Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Koledzy drodzy,
muszę dobrać jakieś zimowe opony na moją Skodę i zastanawiam się nad:
- Fulda KRISTALL MONTERO 3
lub
- Firestone Winterhawk
Któreś z nich bardziej polecacie? Lub ewentualnie jakieś inne w tej cenie/klasie? Wiem, że GoodYear UG są de best , niemniej jednak ich nie biorę do rozważań.
Jak już sie wszyscy chwalą to w przedpokoju mam takie coś:
też mam takie cuś - jeździłem na nich poprzedniej zimy. Bez żadnych problemów. Przez śnieg na parkingu szły jak czołg. W górach w ferie zimowe dały rade bez problemu.
Jak sobie te Fuldy radzą w warunkach innych niż jazda po prostej, suchej, twardej nawierzchni (bo takowe w zimę też bywają )? Chodzi mi np. o głębszy śnieg, breję i czy mają tendencję do oblepiania się śniegiem?
Jak sobie te Fuldy radzą w warunkach innych niż jazda po prostej, suchej, twardej nawierzchni (bo takowe w zimę też bywają )? Chodzi mi np. o głębszy śnieg, breję i czy mają tendencję do oblepiania się śniegiem?
Mogę napisac o Fuldach Montero 2, które użytkuję już 3 sezon, że nie mam z nimi żadnych problemów. Jeszcze nigdy się nie zagrzebałem w żadnym śniegu, a muszę napisac że lekko nie mają (jazda po mieście, trasie i często gęsto po budowach dróg i innych). Myślę, że 3 seria może byc tylko lepsza
[ Dodano: Czw 20 Paź, 11 20:50 ]
Zamieszczone przez pandzik
Zamieszczone przez kabanos
... ale marzenia się oddalają - małżonka odebrała prawko i właśnie na parkingu stanęło Polo - teraz mam dwa cacka do mycia, woskowania itp.
Do wymienionych przeze mnie
- Fulda KRISTALL MONTERO 3
oraz
- Firestone Winterhawk
po konsultacjach z okolicznymi serwisami mogę dopisać Barum Polaris 3 oraz Bridgestone'y . Bridgestone oczywiście najdroższe w tym towarzystwie, o ok 50 zł od Baruma (na 1 sztuce) oraz o ok 30 zł od Fuldy i Firestone'a. Bridgestone warte dopłaty, odczuję to podczas jazdy, czy raczej to lepszy napis i lepsze poprzez to samopoczucie?
Szukam wystarczająco dobrych zimówek na Norwegie...i natrafiłem Roadstone Euro-Win co myślicie o tym ???????
Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Witam jestem zielony i pogubiłem się z felgami, mam felgi Alu 5x112 7Jx17H2 ET54 opony 225/45R17 letni i także zimówki chcę kupić felgi stalowe na nowe opony zimówki 205/50-55R16 więc muszę znaleźć felgi o symbolu 7Jx16H2 ET54 ? a stanie się coś jeżeli załażę odsadzenie ET50 będzie luzy czy trzeba kupić pierścień na koła?
No i zakupione Fulde KRISTALL MONTERO 3 205/55/R16 - 320zł/szt - felgi poddane zostały renowacji (piaskowanie, malowanie proszkowe) i wyglądają na nowe :szeroki_usmiech , w tygodniu wymiana, spokój na 3 lata
Z reguły nie wierzę w długoterminowe prognozy pogody. Jednak dzisiaj w Polsat News pokazali prognozę 16-dniową, z której wynika, że temp. poniżej zera mają się pojawiać ewentualnie tylko nad ranem, a w ciągu dnia temp. mają oscylować w przedziale od min. 13 stopni do max. 19 stopni. Planowałem wymienić opony na zimówki w tym tygodniu, ale teraz chyba się wstrzymam... Trochę za wysokie temp. planują, jak na "zimówki"...
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
No i zakupione Fulde KRISTALL MONTERO 3 205/55/R16 - 320zł/szt - felgi poddane zostały renowacji (piaskowanie, malowanie proszkowe) i wyglądają na nowe :szeroki_usmiech , w tygodniu wymiana, spokój na 3 lata
Postanowiłem zakupić takie opony w rozmiarze 195/65/R15 w sklepie. Zamówiłem i wczoraj byłem odebrać, ale ponieważ kasa nie przyjęła płatności kartą, muszę czekać do jutra. Opony zdążyłem jednak obejrzeć i zaniepokoiło mnie, że jedna z opon ma na całej szerokości bieżnika wgniecenie wielkości dłoni, na kilka cm głębokie, które nie ustępuje jeśli chce się je ,,wypchnąć'' od środka. Sprzedawca mnie wyśmiał, że się czepiam - Panie, dostanie powietrza i nie będzie znaku, ale coś mi się to nie podoba. Opony nawet leżakowane trzeba chronić od zniekształcenia, a co dopiero nowe. Możecie coś poradzić? Po namyśle chcę tą oponę wymienić ale może się czepiam i robię problem spokojnym ludziom?
Komentarz