Z tych to bez zastanowienia bierz Nexeny.
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez hubi2000ciekawy filmik w/w opon
Teść dał sie na mówić na te opony w tym rozmiarze do mercedesa 124, szału nie ma
Zamieszczone przez greg505Nie wiem dlaczego na sile szukasz jakis dziwnych opon
Zamieszczone przez hubi2000conti winter contact zostało moze 3-4mm i myślę ze będzie cienko
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Zamieszczone przez hubi2000ciekawy filmik w/w opon
Teść dał sie na mówić na te opony w tym rozmiarze do mercedesa 124, szału nie ma
Zamieszczone przez greg505Nie wiem dlaczego na sile szukasz jakis dziwnych opon
Zamieszczone przez hubi2000conti winter contact zostało moze 3-4mm i myślę ze będzie cienko
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubi2000to zostać przy tych co mam 3-4 mm
3-4mm to jest granica przy której powinno się zastanowić nad zmianą opon na nowe/grubszy bieżnik, ale prawo pozwala jeździć na oponach do 1,6mm, obecnie sprzedawane opony maja dwa znaki TWI (prawny) i śnieżynka wskaźnik tych około 4mm przy których przyjmuje się że opona zimowa traci większą część swoich właściwości opony zimowej ale to nie jest powiedziane że trzeba ja wyrzucić i natychmiast kupować nowe, trzeba uważać bo opona nie jest już nowa, trudniej będzie ruszyć pod górkę, łatwiej się będzie zakopać itd...
więc na pytanie czy kupić nowe czy zostać musisz sam sobie odp.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ujacekZamieszczone przez hubi2000to zostać przy tych co mam 3-4 mm ?
http://www.oponeo.pl/artykul/zuzycie...kcje-test-adac
Komentarz
-
-
a ja polece od siebie Continentale TS 830 P. Rewelacyjna opona. Generalnie jak ktoś szuka naprawde dobrej opony niech celuje w continentala. Jak dla mnie miaźdżą każde inne. Nie wiem czy jest sens oszczedzać 50 zł na oponie czy nawet mniej i potem byc nie zadowolonym, zwłaszcza że przecież nowe zimówki wystarczą na 3 lata na pewno
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez W1Michała ja polece od siebie Continentale TS 830 P. Rewelacyjna opona. Generalnie jak ktoś szuka naprawde dobrej opony niech celuje w continentala. Jak dla mnie miaźdżą każde inne. Nie wiem czy jest sens oszczedzać 50 zł na oponie czy nawet mniej i potem byc nie zadowolonym, zwłaszcza że przecież nowe zimówki wystarczą na 3 lata na pewnoBlack magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubi2000to zostać przy tych co mam 3-4 mm ?
Komentarz
-
-
Tak sobie właśnie patrzę za zimówkami do Toyka i trafiłem na dzisiejszy test popełniony przez onet. Jakby chciał ktoś popatrzyć: link
Osobiście skłaniam się ku Barum Polaris 3 - w Szkodniku mam akurat dwójki i nie narzekam, a cena 275,00 brutto za sztukę jest w moim odczuciu ceną do przyjęcia. Oczywiście chętnie wysłucham ew. alternatywnych propozycji
Komentarz
-
-
zmieniłem dziś koła, z alusów + Bridgestone na stalki + Kormorany Winter. ciekawy jestem wrażeń na drodze, bo wiosną przy odwrotnym przełożeniu samochód "stwardniał" wyraźnie.
Przy wywazaniu 3 koła były OK, 1 trzeba było wyważyć - to dla tych, którzy uważają że wyważanie nie ruszanych pół roku kół jest zbędne.
Przy zmianie się okazało, że połowa śrub była dokręcona stosunkowo lekko - to z kolei dla tych, którzy wierzą, że nie trzeba dokręcac co jakiś czas.Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yusinWitam. Panowie potrzebuje opon na przód 195/65 15.. Skłaniam sie ku ultraGrip8, lub vredestein snowtrac 3.. co możecie polecićz tych dwóch, bądź coś lepszego w podobnej cenie..
dzis wlasnie sprzedalem : http://allegro.pl/show_item.php?item=3742238887
Komentarz
-
Komentarz