latałem po forach czytałem i skusiłem się na 205/55/16 Dębica Frigo HP, w grę wchodziły Savy HP, dzsiaj rano zamówiłem to jutro może kurier zapuka do drzwi, wcześniej jeżdziłem na oponnach wyższej klasy hankok, miachl, toyo czy conti, jestem ciekawy waszych opinii o dębiica frigo hp, jak tylko popada na biało to też wygłoszę swoją opinię, dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez yusinNo i już zakupy poczynione.. Vredsteiny są
Z uwagi na brak śniegu w centralnej Polsce wybrałem sie na małą wycieczkę do Bukowiny Tatrzańskiej i przy okazji przetestowałem Vredesteiny na śniegu.
"Testy" odbyły sie na polanie/parkingu przy wyciagu narciarskim "Przy Kolybie".
Musze przyznać ze jestem bardzo zadowolony z wyboru tych opon.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez W1Michało popatrz, nie wiedziałem :shock: produkowali je razem z zwykłymi TS 830 więc mogliby zrobić TS 850 P :szeroki_usmiech bo generalnie 830 Performance są lepsze od 830, bo jeździłem na jednych i drugich
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomek_MMając do wyboru Barumy lub Savy - obydwie nowe - co byście wybrali ?
Chyba, że coś innego w tej cenie ?
Jazda spokojna, głównie dojazd do pracy. Ewentualnie parę wyjazdów max 300 km w jedną stronę.Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yusinkto szuka, nie zawsze znajdziebo po co lekko po kopać czy użyć funkcji szukaj, tylko takie myślenie powoduje że ten akurat wątek ma 100 stron, estetyka aut miala ponad 600 i kto to przeczyta i kiedy, a gdyby padały konkretne pytania i odpowiedzi to wątek miał by połowe stron. A przez ostatnie 10 storn przewijają sie Conti, Vredestein, i właśnie Sava i Barum wiec nie trzeba poświecić dwóch dni żeby wyciągnąć własne wnioski, ja sam o Savie pisałem juz ze 4 razy
Komentarz
-
-
Niestety, albo i stety czytałem opinie od zeszłego roku dotyczące zimówek. Nie tylko na naszym forum, ale także oponeo, testy w gazetach - no i tak naprawdę wybierzesz jeden typ opon, to nagle jest 5 opinii, że są złe. Przeczytasz parę dobrych to w teście się okazuje, że słabą żywotność mają... A kolejny powie, że pierdzieli zimówki, bo nigdy nie używałi tak dalej, i tak dalej.
Tak naprawdę każdy ma inny styl jazdy, no i każdej osobie "wystarczą" inne koła. Dlatego też zapytałem o oponki do bardzo spokojnego trybu jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez diablo228no i mój wybór padł na Nokiany W+ 205/55/16 mam nadzieję że będe zadowolony z opon w końcu to już opony premium :P
[ Dodano: Sro 04 Gru, 13 16:30 ]
Zamieszczone przez yusinNo i już zakupy poczynione.. Vredsteiny sąco do dębicy to posiadalem frigo 2 nie wiem jak się mają do hp, ale w moich oczach wypadły dość słabo.. Stare klebery lepiej ciągnęły....
Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
Mobile phone: 501-517 687/668-39 64 74
Komentarz
-
-
Stwierdzam, że Conti TS830 o przebiegu ~20kkm i ~6mm bieżnikiem (zaczynają właśnie 3-cią zimę) nie są jakimiś super ekstra oponami zimowymi. Wczoraj na "szklance" nie radziły sobie zupełnie (no ale na tym to generalnie nic bez kolców sobie nie radzi), a na błocie pośniegowym i śniegu trzymały się zdecydowanie źle...
To takie moje coroczne wrażenia - może komuś się przydadzą...
Komentarz
-
-
A tak z ciekawości: czy ktoś użytkuje obecnie zimówki Marangoni?
Miałem kiedyś takie opony 165/70/13 (używane w Polonezie i w Golfie mk2) i powiem szczerze, że lepszych zimowek nigdy więcej nie miałem. One naprawdę świetnie trzymały się na śniegu, świetną trakcję potwierdzali również moi znajomi mający okazję jechać moimi autami - ale były (te oponki) strasznie głośne.
Jak jest z nimi teraz? Bo po paru (3-4?) kompletach zimowek uznanych marek mam wrażenie, że będę znów chciał kiedyś wypróbować tą "włoszczyznę"...
Komentarz
-
Komentarz