latałem po forach czytałem i skusiłem się na 205/55/16 Dębica Frigo HP, w grę wchodziły Savy HP, dzsiaj rano zamówiłem to jutro może kurier zapuka do drzwi, wcześniej jeżdziłem na oponnach wyższej klasy hankok, miachl, toyo czy conti, jestem ciekawy waszych opinii o dębiica frigo hp, jak tylko popada na biało to też wygłoszę swoją opinię, dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez yusinNo i już zakupy poczynione.. Vredsteiny są
Z uwagi na brak śniegu w centralnej Polsce wybrałem sie na małą wycieczkę do Bukowiny Tatrzańskiej i przy okazji przetestowałem Vredesteiny na śniegu.
"Testy" odbyły sie na polanie/parkingu przy wyciagu narciarskim "Przy Kolybie".
Musze przyznać ze jestem bardzo zadowolony z wyboru tych opon.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez W1Michało popatrz, nie wiedziałem :shock: produkowali je razem z zwykłymi TS 830 więc mogliby zrobić TS 850 P :szeroki_usmiech bo generalnie 830 Performance są lepsze od 830, bo jeździłem na jednych i drugich
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomek_MMając do wyboru Barumy lub Savy - obydwie nowe - co byście wybrali ?
Chyba, że coś innego w tej cenie ?
Jazda spokojna, głównie dojazd do pracy. Ewentualnie parę wyjazdów max 300 km w jedną stronę.Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yusinkto szuka, nie zawsze znajdzie
Komentarz
-
-
Niestety, albo i stety czytałem opinie od zeszłego roku dotyczące zimówek. Nie tylko na naszym forum, ale także oponeo, testy w gazetach - no i tak naprawdę wybierzesz jeden typ opon, to nagle jest 5 opinii, że są złe. Przeczytasz parę dobrych to w teście się okazuje, że słabą żywotność mają... A kolejny powie, że pierdzieli zimówki, bo nigdy nie używał i tak dalej, i tak dalej.
Tak naprawdę każdy ma inny styl jazdy, no i każdej osobie "wystarczą" inne koła. Dlatego też zapytałem o oponki do bardzo spokojnego trybu jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez diablo228no i mój wybór padł na Nokiany W+ 205/55/16 mam nadzieję że będe zadowolony z opon w końcu to już opony premium :P
[ Dodano: Sro 04 Gru, 13 16:30 ]
Zamieszczone przez yusinNo i już zakupy poczynione.. Vredsteiny są co do dębicy to posiadalem frigo 2 nie wiem jak się mają do hp, ale w moich oczach wypadły dość słabo.. Stare klebery lepiej ciągnęły....Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
Mobile phone: 501-517 687/668-39 64 74
Komentarz
-
-
Stwierdzam, że Conti TS830 o przebiegu ~20kkm i ~6mm bieżnikiem (zaczynają właśnie 3-cią zimę) nie są jakimiś super ekstra oponami zimowymi. Wczoraj na "szklance" nie radziły sobie zupełnie (no ale na tym to generalnie nic bez kolców sobie nie radzi), a na błocie pośniegowym i śniegu trzymały się zdecydowanie źle...
To takie moje coroczne wrażenia - może komuś się przydadzą...
Komentarz
-
-
A tak z ciekawości: czy ktoś użytkuje obecnie zimówki Marangoni?
Miałem kiedyś takie opony 165/70/13 (używane w Polonezie i w Golfie mk2) i powiem szczerze, że lepszych zimowek nigdy więcej nie miałem. One naprawdę świetnie trzymały się na śniegu, świetną trakcję potwierdzali również moi znajomi mający okazję jechać moimi autami - ale były (te oponki) strasznie głośne.
Jak jest z nimi teraz? Bo po paru (3-4?) kompletach zimowek uznanych marek mam wrażenie, że będę znów chciał kiedyś wypróbować tą "włoszczyznę"...
Komentarz
-
Komentarz