te alpin a4 sa godne polecenia czy lepiej poszukac czegos innego ? bo moje zimowki przypominaja bardziej dętkę a nie opone :P
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
alpinów a4 mało się sprzedało w tamtym roku , ale ostatnio michelin nie jest mistrzem świata jeżeli chodzi o zimówkę . poza tym , jak już wielokrotnie pisałem , zależy do czego jest potrzebna opona , czy do jazdy po polnych drogach czy do przemieszczania się po trasie na przykład.
jeżeli chodzi o bardziej agresywne opony to chyba jednak ug7 jest jedna z lepszych , jak coś bardziej uniwersalnego to ts830 , niezłe są klebery , uniroyale jeżeli ktoś chce wydać mniej kasy.
ale na przykłąd na samo miasto i dębica sobie poradzi nieźle również.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Takie male pytanie co do opon bo widze ze siedzisz mocno w temacie bo moje zimowki przerobilem na dedki do zabawy bo byly tak łyse :P i potrzebuje czegos co nie zawiedzie szkodnika by dal rade glownie na drogach miejskich i autostradach (niektore z tych miejskich sa takie ze auta staja w miejscu i koniec bo jest troszke nachylony teren
) a moja wiedza na temat opon to taka jak przecietnego kowalskiego o wittenborgu 7100
Komentarz
-
-
Ja ci mogę podac sprawdzonych i tanich sprzedawców z Lublina. Nie mam pojeia z kąd jesteś bo nie uzupełniłeś tego pola w swoim profiluZamieszczone przez shokMacie może jakieś namiary na sprawdzonego sprzedawce? Chcę kupić opony zimowe do Clio
A jesli chodzi o Lublin to polecam firmę Orzeł albo Sabat, mają chyba najpelsze ceny opon w mieście.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
leszekmw, A Sava S3 jak się spisuje? Bo ja poluje na te opony ?"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Jeździłeś na A4? W zeszłym roku założyłem takie do Caddy Maxi i nie mogę złego słowa powiedzieć w odróżnieniu do A3. Dały radę bez problemu na alpejskich przełęczach, wykopywaniu się z zasypanych parkingów itp. Ani razu nie byłem zmuszony do założenia łańcuchów mimo że śniegu było bardzo dużo.Zamieszczone przez chimek11potwierdzam że micheliny to słabe gumy. na własnej skórze doświadczyłem.
może na autostradzie są ok ale w troche trudniejszym terenie masakra.
Powiem jeszcze że przez ostatnich kilka lat nie chciałem mieć z Michelinami do czynienia po tym jak zawiodłem się bardzo na letnich oponach w Xsarze. Te A4 kupiłem z musu bo nie było w styczniu dostępnych żadnych innych opon w poszukiwanym rozmiarze. Podchodziłem do nich bardzo sceptycznie (byłem i nadal jestem bardzo zadowolony z GY UG7 i Pirelli SottoZero) ale sprawdziły się naprawdę w 100%.
Komentarz
-
-
Big, A jak z bieżnikiem i jego ścieralnością?"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
natash, 5x112.
bws34, nie handluje raczej savą.
Ruget, jak widzisz , ile opon tyle opinii , nie dam rady Ci określić co jst dobre ponieważ możesz mieć potem pretensje że koledzy maja inne i te właśnie chwalą. ja do tej pory jeździłem na ts810 i sa to świetne opony według mnie , a dla wielu innych są do dupy bo po śniegu słabo jadą. najgorzej że już ich nie produkują imam dylemacik co teraz.. :szeroki_usmiech .
Big, dunlop jest ok ale ma tendencję do wybijania i dlatego mnie nie interesuje.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Powiem ci że jestem z oponami tej firmy nie mam i nigdy nie miałem absolutnie żdanych problemówZamieszczone przez leszekmwBig, dunlop jest ok ale ma tendencję do wybijania i dlatego mnie nie interesuje
A miałem je w rozmiarze 205/55R16 SP Sport 01; 195/65R15 SP Winter Sport 3M i teraz SP Winter Sport 3D. Powiem ci, że jestem niesamowicie zadowolony z opon tej marki a SP Sport 01 uważam za jedne z lepszych opon w swojej klasie.
[ Dodano: Sro 17 Sie, 11 12:32 ]
Odsadzenie felgi. Inaczej - średnica otworu centrującego.Zamieszczone przez natashA co oznacza ET nieraz widzę 47 nieraz 50 ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
mam ten sam dylemat :roll:Zamieszczone przez leszekmwdo tej pory jeździłem na ts810 i sa to świetne opony według mnie , a dla wielu innych są do dupy bo po śniegu słabo jadą. najgorzej że już ich nie produkują imam dylemacik co teraz..With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
ops:
Komentarz