Zamieszczone przez loru
Jakie tarcze kupic
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez loruZamieszczone przez szkodano to ja się z Puchaczem ustawię jakos w kwietniu, zmienimy na letnie i poczekamy na ładną pogodę, wyniki oczywiście ogłosimyOI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez loruZamieszczone przez szkodano to ja się z Puchaczem ustawię jakos w kwietniu, zmienimy na letnie i poczekamy na ładną pogodę, wyniki oczywiście ogłosimysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodatak, jeszcze się posramy z tego wszystkiego
Na łące pasie się wielki byk. Odgania ogonem muchy i szczypie zieloną trawkę. W pewnym momencie zauważa kątem oka wychodzącego zza pagórka białego królika, który coś krzyczy.
Byk wraca do jedzenia, a zbliżający się królik wrzeszczy:
- Z drogi, bo idzie królik, król zwierząt.
Byk dalej spokojnie zajada trawę i macha ogonem. Królik staje za nim i mówi:
- Jak zaraz nie odejdziesz to gorzko tego pożałujesz. Liczę do trzech... Razzzz, dwaaaa....
W tej chwili byk wali wielkiego placka i to tak, że trafiła prosto w królika, po czym wraca do jedzenia. Po kilku minutach z kupy wynurza się cały brązowy królik i mówi:
- No i co, zesrałeś się ze strachu cwaniaczku?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Standardowy zestaw ATE jest dla mnie rozczarowujący. Używam w Oplu Vectra C.
Przede wszystkim twardy, brakuje ostrej reakcji przy niewielkim naciśnięciu. Po przesiadce do Octavii hamulce w niej wyraźnie ostrzej łapią, co mi bardzo odpowiada (a w Skodzie mam to, co proponuje ASO, czyli TRW lub Textar, sam nie wiem dokładnie).
Twardość ATE wychodzi również w powolnym zużyciu klocków. Samochód przejechał 50 kkm, raczej nie oszczędzany (w tym sporo po drodze ekspresowej o dużym natężeniu ruchu), a klocki z przodu nadal grube.
Z kolei nowy zestaw ATE z tyłu po kilku tys. km z jednej strony miał już bruzdy na tarczy. O ile przód po (wówczas) 40 kkm lśnił jak lustra, to tylne tarcze zrobiły się nieco "rzeźbione".
I wreszcie rozczarowanie największe, czyli skutki obecnej zimy i soli na drodze. Mimo że po oględzinach grubość klocków i tarcz jest OK, to znacznie osłabła siła hamowania, pojawiło się takie dudnienie przy hamowaniu z większej prędkości, a na tarcze wystąpiły czarne plamki, które wcale się nie wytarły podczas ubiegłotygodniowej "zapowiedzi wiosny". Do tego jeszcze wyczuwalne bicie kierownicy przy hamowaniu. To była ich trzecia zima (dla przodu), a pierwsza dla tyłu. Mimo zupełnie jeszcze poprawnej grubości elementów, na wiosnę muszę wymienić hamulce. I daję sobie spokój ze zwykłą serią ATE, gdyż ani wcześniej ani teraz nie pokazała się z dobrej strony.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26Jak lubisz zapierdalać to DS2500 będzie dobrym rozwiązaniemOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DGWZamieszczone przez Sebastian_M26Co myślicie o tarczach Mikoda, te wiercone pękają, a te płaskie i/lub nacinane?
zlociutki999, zestaw ATE i klocki Ferodo Premier po cenach z allegro wyjdzie pewnie lekko powyżej 400zł
Odnośnie klocków hamulcowych bosch to pomijaj je przy wyborze :wink:
Nie lepiej kompet tarcz i klockow TRW bądź ATE?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zlociutki999DGW napisał/a:
Sebastian_M26 napisał/a:
Co myślicie o tarczach Mikoda, te wiercone pękają, a te płaskie i/lub nacinane?
osobiście nie testowałem ale widziałem parę kompletów, przeważnie krzywych. Tak więc poszukałbym czegoś innego.
zlociutki999, zestaw ATE i klocki Ferodo Premier po cenach z allegro wyjdzie pewnie lekko powyżej 400zł
Odnośnie klocków hamulcowych bosch to pomijaj je przy wyborze :wink:
DGW skąd to połącznenie? Ferodo z Ate
Nie lepiej kompet tarcz i klockow TRW bądź ATE?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftgladkie Zimmermany maja calkiem dobra cenePW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
witachu, jezdze na DS2500+ Zimmermany, plyn hamulcowy Motul RBF660;
dzis jade na zmiane, na ....
.... DS2500 i Zimmermanny, płyn hamulcowy Millers http://www.millersoils.pl/produkty/m...ake-fluid-300/
to i olej przekładniowy Millers http://www.millersoils.pl/produkty/p...x-synth-75w90/ to ostatnia szansa dla tej produktów tej firmy w moich autachWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Nexus6, czy chodzi o takie tarcze i klocki jak te w linkach podanych?
no i jako płyn tez chyba tego Motul RBF660 co ty masz
i tak sobie pomyślałem ze moze bym to kupił u p. Janusza z hamulce.net bo jest z Łodzi i ja też, to bym miał odbiór osobisty a i może by coś doradził jeszcze . chyba ze mozecie polecić jakis dobry sklep internetowy gdzie moge kupić ten zestaw
Sebastian_M26, DS2500 chyba na razie dam spokój bo skoro jeździ Nexus6, na Performance a on ma wieksze hamulce i szybszą gablotę i u niego ten zestaw się sprawdza to u mnie też powinien.
aczkolwiek podjade do p. Janusza z hamulce net i pogadam co by doradził coś jeszczeOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Jakie tarcze kupić do O1? Mam teraz brembo (zwykłe) + klocki.. nie pamiętam jakie :diabelski_usmiech Zaczynają lekko bić przy hamowaniu z większej prędkości i powoli rozglądam się za jakimś zestawem. Zaznaczę, że wolę jakieś lepsze.. bo nieraz zdarzy się mocniej przyhamować więc żeby nie było zdziwienia :P Zimmerman? Ate?VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz