fabia RS DSG, kolego masz tutaj 200 stron o olejach i zerknij sobie na ostatnie 30 stron a wszystko ci się rozjasni bo widzę se nasluchales sie fachowców w aso :wink:
[ Dodano: Czw 14 Mar, 13 22:51 ]
Zamieszczone przez fabia RS DSG
a nie sa?? bo same nazwy nic mi nie mowia ops:
wydaje mi sie ze w motocyklowych
fabia RS DSG, daj już sobie na luz, uparłeś się wsadzać kij w mrowisko, czy tam nazywając rzeczy po imieniu zwyczajnie potrollować, ale na prawdę nic z tego ciekawego nie będzie.
Masz ogromne doświadczenie, używasz castrola, jesteś zadowolony i może zostawmy to tak jak jest, ok :?:
Bardzo dziękuję
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Gratuluję orientacji w terenie, dlatego właśnie trolling nie jest tu mile widziany, a tak właśnie zostały Twoje wypowiedzi na tematy oleju do TDI, mam nadzieję, że na tym zakończyliśmy :idea:
tzn. ja zakończyłem na pewno :lol:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Wlewasz dobry olej, znalazłem np. analizę która wykazuje dokładnie takie samo zużycie silnika przy tym Castrolu jak przy pełnym syntetyku 0w30 o porównywalnym HTHS - ten sam kierowca, samochód i przebieg.
90 % dywagacji z tego wątku można wrzucić do kosza.
1.9 TDI AHF 225 Tys przebiegu. Dotychczas castrol 10w40 i silnik bral olej. Jaki mineralny (moze byc nawet najtanszy) zalac? Chce na olej wydac max 60zl
Przed Rozmową Ze Mną Skonsultuj Się Z Lekarzem Lub Farmaceutą
1.9 TDI AHF 225 Tys przebiegu. Dotychczas castrol 10w40 i silnik bral olej. Jaki mineralny (moze byc nawet najtanszy) zalac? Chce na olej wydac max 60zl
Że tak zmienię temat Super Castrola z super naklejką technologia fst.
Przepraszam z góry za upierdliwość i pytam jeszcze raz czy ktoś zna, lał i może sie wypowie na temat olejowy = LUCAS OIL LUCAS OIL
szczególnie kieruje pytanie do Pidziek, PAOLO ESCO, z góry THX
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Przepraszam z góry za upierdliwość i pytam jeszcze raz czy ktoś zna, lał i może sie wypowie na temat olejowy = LUCAS OIL LUCAS OIL
szczególnie kieruje pytanie do Pidziek, PAOLO ESCO, z góry THX
Ze tak powiem szału "panie" nie ma ale dobry olej :-)
AMSOIL Vs. Royal Purple Motor Oil. Facts & Comparison Test Results!
nie ma znaczenia kup cokolwiek w markecie i tak więlkszość z tego będzie z jednego "gara" :lol:
Jak chcesz świetny minerał to kup TITAN TRUCK PLUS 15W40 :-)
specjalnie dałem fotkę z 0W30 jako "topowego" oleju tej firmy ... jak w 0W30 nie ma PAO to tym bardziej w 5W40 nie będzie ... (a zapewne producent nie omieszkał by się pochwalić, zresztą przepisy o substancjach szkodliwych go do tego obligują).
Rozumiem, że jesteście oblatani w kwestii olejów jak kot za myszami, ale do ciężkiej anielki może tak trochę po ludzku podejdziecie do sprawy i wyłożycie totalnemu laikowi o co biega z tymi olejami? Nie znam się na żadnym PAO i nawet nie wiem co to znaczy. Weźmy przykładowo moje wozidełko. Za 3000 km będę musiał robić wymianę oleju przy 60000km. CO LAĆ się pytam jako totalny laik, żeby autko było zadowolone i w portfelu nie było tsunami?
Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.
Komentarz