Zauważyłem dziwną prawidłowość przy jeździe z wyższymi prędkościami.
Po zrobieniu kilku tras: Piotrków Tryb. - Gdańsk, Piotrków Tryb. - Poznań z prędkościami 140 i wiecej silnik po takiej trasie zaczyna głośniej/mniej kulturalnie pracować. Zdarza sie to po każdej dłuższej trasie i wyższej predkości.
Przy jeździe po mieście, drogach lokalnych i trasach do 120 silnik pracuje normalnie tj. cicho i miękko.
Byłem dziś w salonie Skody w ZG a tam reklama takiego oto oleju, który zalewają do Skodzinek :P
Nowe opakowanie starewgo oleju MAx Expert 5W30 C3 5W40 i tyle nic nowego :-)
Zamieszczone przez yunior81
auważyłem dziwną prawidłowość przy jeździe z wyższymi prędkościami.
Po zrobieniu kilku tras: Piotrków Tryb. - Gdańsk, Piotrków Tryb. - Poznań z prędkościami 140 i wiecej silnik po takiej trasie zaczyna głośniej/mniej kulturalnie pracować. Zdarza sie to po każdej dłuższej trasie i wyższej predkości.
Przy jeździe po mieście, drogach lokalnych i trasach do 120 silnik pracuje normalnie tj. cicho i miękko.
Nowe opakowanie starewgo oleju MAx Expert 5W30 C3 5W40 i tyle nic nowego
to to ja wiem, ciekawe jest to że "nie promują" już Castrola ani Shella czy Mobila :wink:
Bo Orlen jest lepszy i tyle od Castrola czy Mobila z Trzebini :-)
Zobacz nowego Orlena 10W40 z VW 502.00 dobre i tani produkt
Zamieszczone przez yunior81
Pidziek napisał/a:
Na Statoil-u ?
Tak. Statoil Lazerway LL 5W30
Na trasę może lepiej cos z 5W40......
Ja juz się śmieje jeden mówi że mu silnik się wyciszył i chodzi super u Ciebie jest gorzej to ja już nie wiem ....bo to już jest jak czeski film.
Jak silnik chodzi głośniej to zapewne olej się "zmeczył" ja Statoil-a uważam za olej średni lepiej w przemysłówce się spisuje i maszynch niż w samochodach osobowych.
Ostatnio klient do mnie mówi tak , Piotrek jechałem innym asfaltem takim równiejszym i moja Skoda pracuje głośniej a moich drogach pracuje ciszej, co byście odpowiedzieli a jak jezdzę na tym samym oleju Audi A4 nie czuję żadnej różnicy w kulturze pracy ?
Macie jakąs odpowiedz ?
nie podpuszczaj kolegi, bo temat jest ogólnie "śliski" :wink:
[ Dodano: Sro 22 Paź, 14 19:56 ]
Zamieszczone przez Pidziek
Statoil-a uważam za olej średni lepiej w przemysłówce się spisuje i maszynch niż w samochodach osobowych.
MaxWay to bardzo dobry olej ale LazerWay nie ma czego się wstydzić...no i cena. Wystarczy popatrzeć ile kosztują niektóre produkty Millersa, w tej cenie często można LazerWay zmienić dwa razy.
ps. pidziek czemu się nie chwalisz, że masz całkiem ładną ofertę olejów Platinum.
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
"Bo Orlen jest lepszy i tyle od Castrola czy Mobila z Trzebini :-) "
to moje pytanie brzmi, czy Orlen jest rozlewany, czy blenderowany w Nevadzie w USA w firmie Caringtona z Dynastii? Bo jak np też w Trzebini, albo w Małkini, to jak można zakładać, że światowe koncerny robią w Polsce olej gorszej jakości niż na zachodzie, a Orlen robi lepszy.
Dla mnie to zwykła kolejna manipulacja.
Przepraszam, dziękuję za uwagę ;-)
[ Dodano: Sro 22 Paź, 14 20:37 ]
P.S. yunior81, Mam nadzieję, że jesteś zadowolony ;-)
"Bo Orlen jest lepszy i tyle od Castrola czy Mobila z Trzebini :-) "
to moje pytanie brzmi, czy Orlen jest rozlewany, czy blenderowany w Nevadzie w USA w firmie Caringtona z Dynastii? Bo jak np też w Trzebini, albo w Małkini, to jak można zakładać, że światowe koncerny robią w Polsce olej gorszej jakości niż na zachodzie, a Orlen robi lepszy.
Dla mnie to zwykła kolejna manipulacja.
Przepraszam, dziękuję za uwagę ;-)
[ Dodano: Sro 22 Paź, 14 20:37 ]
P.S. yunior81, Mam nadzieję, że jesteś zadowolony ;-)
pewnie ze tak, myslalem ze wiesz Lashlo ze jak olej ze skandynawii nie jest prawdziwy jak nie ma bazy pao "duszonej" z rogu renifera a inny wyciskany z kefiji szejka...
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
no i fajnie, zawsze warto porównać inne produkty. Ja teraz prócz Neste kupionego na zimę, mam też od konkona kupiony olej Xado i zalany w 3 autach (Vectra, Picasso, Roomster), na razie jest ok.
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Mam zalany Lazerway LL 5w-30, od wymiany zrobiłem dopiero 1 tys. km, wcześniej był ASO-wski castrol. Wrażenia: przy temp. w okolicach 0 - 3 st. nie ma krótkiego "zaklekotania" jak było na castrolu (zobaczę co będzie po zrobieniu 14 tys. :lol: Olej i silnik ciut szybciej łapie temperaturę roboczą (rano jadę do pracy ok. 2 km a po pół godzinie wracam porozwozić dzieci do szkoły i przedszkola - jak dojeżdżam z powrotem do pracy to temp. płynu wynosi ok.70 st.), a subiektywnie wydaje mi się, że silnik pracuje bardziej miękko i odrobinę ciszej)
no i fajnie, zawsze warto porównać inne produkty. Ja teraz prócz Neste kupionego na zimę, mam też od konkona kupiony olej Xado i zalany w 3 autach (Vectra, Picasso, Roomster), na razie jest ok.
Komentarz