Zamieszczone przez loru
Jaki olej do TDI
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez zak14za litr Castrola liczyli sobie prawie 105 zł
Zamieszczone przez konkontaka miała być cena nowej fluorescencyjnej technologii FSTPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOkonkon napisał/a:
taka miała być cena nowej fluorescencyjnej technologii FST
bo to jest przecież najlepszy olej na świecie[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Cześć Przeczytałem mnóstwo stron tego tematu a że jestem laikiem to może ktoś poradzi mi jaki olej wlać teraz do mojej czeszki . Obecnie jezdże na oleju Motul 8100 X-cess 5w40 zauważyłem że po kilku tysiącach silnik jest jakby głośniejszy chce pozostać przy syntetyku ale zupełnie nie wiem jaki teraz wlać Dodam że moje podróże to raczej krótkie odcinki. Przebieg to 170 tys.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marek46Cześć Przeczytałem mnóstwo stron tego tematu a że jestem laikiem to może ktoś poradzi mi jaki olej wlać teraz do mojej czeszki . Obecnie jezdże na oleju Motul 8100 X-cess 5w40 zauważyłem że po kilku tysiącach silnik jest jakby głośniejszy chce pozostać przy syntetyku ale zupełnie nie wiem jaki teraz wlać Dodam że moje podróże to raczej krótkie odcinki. Przebieg to 170 tys.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marek46No tak zwykle krótkie ale czasami np raz na miesiąc przejeżdżam kilkaset kilometrów
Szukam czegoś w miarę porządnego i rozsądnego myślałem że to będzie motul ale teraz nie wiem ,mam jeszcze trochę czasu i się zastanawiam co teraz wybrać. Dodam że po 8000 km dolałem może 100 ml.
Komentarz
-
-
Jak myślicie, który olej do silnika na pompowtryskiwaczach będzie lepszy, LM Top Tec 4600 5W-30 czy AMSOIL 5W-40 European Car Formula Motor Oil (AFL)? Z tego co czytałem to oby dwa spełniają normę 505.01, jakie bedą różnice po zalaniu oleju 5W-30 a 5w-40? Znalazłem też w internecie pare przychylnych informacji na temat oleju FUCHS TITAN GT1 tylko, że z tego z tego co zauważyłem, to występuje on jako 5w-40 i 5w-30 (jak sie mylę to niech mnie ktoś poprawi) może na tego sie zdecydować? Chodziło by mi przede wszystkim, żeby wyciszyć troche pracę silnika oraz żeby ułatwić troche starty w zimowe dni, na który sie zdecydować? Auto dopiero kupiłem, dotychczas jeździło na :evil: castrolu 5w-30, przebieg 96 tkm, silnik BLT
a może spróbować po prostu Motula Specific 505.01 5W40?
czekam na odpowiedzi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ksyniu22, LM Top Tec 4600 5W-30 czy AMSOIL 5W-40 European Car Formula Motor Oil (AFL)? Z tego co czytałem to oby dwa spełniają normę 505.01,
Zamieszczone przez ksyniu22Znalazłem też w internecie pare przychylnych informacji na temat oleju FUCHS TITAN GT1
Zamieszczone przez ksyniu22Chodziło by mi przede wszystkim, żeby wyciszyć troche pracę silnika
Zamieszczone przez ksyniu22żeby ułatwić troche starty w zimowe dni,
Zamieszczone przez ksyniu22a może spróbować po prostu Motula Specific 505.01 5W40
moim skromnym zdaniem taka kolejność :
AMSOIL 5W-40 European Car Formula Motor Oil
Millers XFE-PD 5W-40 lub Motula Specific 505.01 5W-40 lub Motula X-clean 5W-40
LM TT 4600
FUCHS TITAN GT1O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ksyniu22Zamieszczone przez DzidaZamieszczone przez ksyniu22AMSOIL 5W-40 European Car Formula Motor Oil (AFL
P.S. Ja jeżdzę na amsie od około 50-60kkm i jestem z niego zadowolonysuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ksyniu22jedni piszą, że spełnia, drudzy że nie
Zamieszczone przez DzidaTen olej nie spełnia normy do PD-ka, ludzie potraficie czytać to co jest napisane????PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ksyniu22jest zalecany
Zamieszczone przez ksyniu22nie ma oficjalnej aprobaty, dobrze myślę
Zamieszczone przez ksyniu22teraz wszystko wiem co i jak z tym olejemPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz