lu5asz, a po co się będziesz przyznawał?? Zmień i nic nikomu nie mów :lol:
Jaki olej do TDI
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez lu5aszPoznaja po filtrze,musze taki sam kupicPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Witam
Tak jak mówiłem zrobiłem mały teścik olei
LM 4100
LM 4200
Lotos Synthetic Plus
Millers XFD PD
oraz filmik
Filmik
Jak widać wygrywa XFD-PD.
Później Lotos,4200 i na końcu 4100
Tylko pytanie co nam pokazuje ten test. Jak sami pisaliście, takie testy są mało wiarygodne, ale chyba troszkę rzucają obraz na jakość oleju.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez Leon123Jak widać wygrywa XFD-PD.
Wracając do mojego skromnego porównania AMS vs XFE-PD to AMS już dziękuje im zimniej tym silnik gorzej chodzi.
PS: Pytanie do PAOLO ESCO -> czy lepsza płynność oleju Millersa zależy od tego co napisałeś na temat tego oleju w topicu o olejach do benzyniaka na stronie 39. (HC + PAO)
Poz.
Komentarz
-
-
Cześć
Nie było mnie tu już jakiś czas, więc jestem mniej zorientowany w temacie...
Zbliża mi się kolejna wymiana oliwy (tym razem przed zimowa).
Mam do was drobne pytanie. Czym warto zalać silnik ASV.
LM diesel Synthoil, po reklamach może na tym forum znacząco zdrożał (ponad 200zł/4l to już istotna różnica w cenie). Od kilku zmian jeżdżę LM i słowa złego o nim nie dam powiedzieć, ale po ostatnich podwyżkach wydaje mi się, że za tą cenę można już kupić coś, co bynajmniej na papierze wygląda lepiej, ale i nie tylko na papierze.
Czy pokusi się ktoś o jakieś porównanie, sugestie???
Z góry dzięki"Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Leon123lepsza płynność oleju Millersa zależy od tego...
PAO+ Estry+HC i do tego dobry pakiet dodatków. AleZamieszczone przez PidziekPAO i HC to tylko nośnik najdroższych dodatków jeden da łopatę na beczkę drugi kieliszeczek
Zamieszczone przez Leon123co napisałeś na temat tego oleju w topicu o olejach do benzyniaka na stronie 39
[ Dodano: Pon 22 Paź, 12 18:31 ]
Zamieszczone przez haragonLM diesel Synthoil...znacząco zdrożał (ponad 200zł/4l to już istotna różnica w cenie
Zamieszczone przez haragonpo ostatnich podwyżkach wydaje mi się, że za tą cenę można już kupić coś, co bynajmniej na papierze wygląda lepiej, ale i nie tylko na papierze
albo kup Statoil LazerWay 5W/40....albo nie przepłacaj i nie kombinuj i zalej po prostu silnik na zimę świeżym olejem Lotosa, Orlenu 5W/30 tak, by silnik miał na zimę lżej a potem zlejesz ten olej i na lato zalejesz świeży dobry 5W/40.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
z tego co tu wczytałem i rozmawiałem z paroma osobami to wychodzi na to ze 5w30 lepszy jest na zimę zas 5w40 lepiej zalac na lato. jednak moje pytanie czy róznica jest na tyle duza jesli chodzi o ochronę silnika ze np. 5w40 nie sprawdza się zimą wogóle i na odwrót? :roll: :?:OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOalbo kup Statoil LazerWay 5W/40....albo nie przepłacaj i nie kombinuj i zalej po prostu silnik na zimę świeżym olejem Lotosa, Orlenu 5W/30 tak, by silnik miał na zimę lżej a potem zlejesz ten olej i na lato zalejesz świeży dobry 5W/40.
Zalewać na zimę olej inny niż na lato :idea: Jeżeli ktoś dużo jeździ to może się tak "bawić"
Ale większość użytkowników autek patrzy dość skrupulatnie na koszty jakie wkładamy w pojazdy :!:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez PAOLO ESCOalbo kup Statoil LazerWay 5W/40....albo nie przepłacaj i nie kombinuj i zalej po prostu silnik na zimę świeżym olejem Lotosa, Orlenu 5W/30 tak, by silnik miał na zimę lżej a potem zlejesz ten olej i na lato zalejesz świeży dobry 5W/40.
Zalewać na zimę olej inny niż na lato :idea: Jeżeli ktoś dużo jeździ to może się tak "bawić"
Ale większość użytkowników autek patrzy dość skrupulatnie na koszty jakie wkładamy w pojazdy :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konkonzrobiłem dużo lepszą cenęPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez konkonzrobiłem dużo lepszą cenę
Patrząc na cenę- od razu nasuwa się pytanie, po co w takim razie zmieniać???
Generalnie szukałem ML Diesel Synthoil- i to był mój błąd.
High Tech- to ten sam olej w nowym opakowaniu, jest go więcej i jest tańszy.
A skoro dobry to po co zmieniać
Dzięki PAOLO ESCO."Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCO--> Synthoil High Tech 5W-40 5L - 154 zł http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=62948 "i co można? i co da się?"
Kto jeździł na Valvoline MaxLife? Chcę go po zimie zalać i sprawdzić, czy faktycznie będzie mi brał mniej oleju, a cenowo wyjdzie pewnie podobnie jak Synthoil,
Komentarz
-
-
OLEJ MOTUL 8100 X-CLEAN http://allegro.pl/olej-motul-8100-x-...666645660.html Dobry czy cos innego wybrac z norma 507.00.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszOLEJ MOTUL 8100 X-CLEAN http://allegro.pl/olej-motul-8100-x-...666645660.html Dobry czy cos innego wybrac z norma 507.00.
Komentarz
-
-
Amerykance widzę zmienili co nieco :-)
[ Dodano: Wto 23 Paź, 12 16:44 ]
I drugi :
[ Dodano: Wto 23 Paź, 12 16:57 ]
Ten drugi odpowiednik X-Cess-a i XFS-a olej na pełnej bazie full saps :-)
Wreszcie bedzie coś z mocnym TBN :-)Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
http://www.zmienolej.pl/
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=748534#748534
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PidziekAmerykance widzę zmienili co nieco
Za to uwagę przykuwa coś innego.
Premium Synthetic ??? już nie "100% Synthetic" - brzmi ładnie i nie daje po oczach tak jak "Synthetic technology" prawda ... jak widać Amsoil też tnie koszty produkcji - tylko nie mów, że nie ... :wink:
Za to naprawdę duży + dla Amsoila za bardzo czytelne opisy na opakowaniu!PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz