Zamieszczone przez Nexus6
Jaki olej do TDI
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez toomaszWidzę, że mało osób sie wypowiada na temat produktów Millers'a, byc może wynika to z małej popularności tego oleju wśród forumowiczów. Wychodzę z założenia że jak kupuje olej za prawie 200zł, to nie jest to jakiś badziew,superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Castrol jest przereklamowany, dobra marka nie potrzebuje ciągłej reklamy.
Ponadto jest rozlewany w polsce to budzi wątpliwości co do jakości.
W mojej firmie dwa auta Audi A4 b7 2.0Tdi i Octavia 2 1.9TDI BXE serwisowane na castrolu co 30kKm , w B7 wytarł sie wałek , w Octavce Najpierw turbina a zaraz po niej panewki..
Nie mam zaufania do tego co jest w Polsce przetwarzane, nawet jeśli tylko rozlweane.
Natomiast Millers nie ma reklamy, w Polsce na pewno nie jest rozlewany.
Komentarz
-
-
toomasz, Kolego-201kkm, wymiana co 15kkm, Castrol,Shell, teraz Mobil1, raz Fuchs (wielka pomyłka) i silnik jak nowy, turbo też.
A jak wymieniałeś co 30kkm to już sobie odpowiedziałeś. Ja LL wymieniam co 15kkm.
wręcz przeciwnie, po forach motoryzacyjnych jest wręcz przereklamowany, podobnie jak kiedyś castrol w tradycyjnych mediach
Komentarz
-
-
toomasz, sam sobie zaprzeczasz... Piszesz, że zwykłego użytkownika nie powinny interesować interwały oleju, a sam wymieniasz co 15kkm.
A skąd wiesz, że te auta na Millersie by się spisały lepiej z interwałem co 30kkm?
Masz działkę od reklamy Millersa, czy co?
Nie mam nic od Millersa , jest olej klasy premium tak jak Liqui czy Motul itp - Zwykły Kowalski o takich olejach nawet nie wiem, ba nawet ASO- wielkie zdziwienie było kiedy przyjechałem na przegląd z banka 5L Millersa- doradca nawet nie wiedział co to...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez toomaszKtos kiedys powiedział ze Castrol traci właściwości smarne po 10kkm
właśnie minęło 100tyś(w sumie 170tyś) jak przejechałem na dziadostwie Mobil1 5w50 :lol:
i nic się nie zatarło.
olej zmieniany w/g oil service, Kowalskiego, książki i normy QG2 .
teraz będzie Ravenol VMO z PAO , kolejne dziadostwo za mniej niż 200pln/5l, za to nigdzie nie reklamowane, produkowane i rozlewane u Niemca :lol:
Komentarz
-
Komentarz