Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2009
    • 10917
    • Fiat

nie ..napewno nie..bo to diody, malutko..ale cholira wie dokladnie ile.
    tylko nie wiem czy to dobre..dla diody jak one sie po jakims czasie sciemniaja..przygasaja kiedy chca sie wylaczyc. pewnie to skroca ich zywotnosc

Komentarz

• mozgi
      L&K
      • 2009
      • 1127
      • Octavia I (1U2)
      • AKL 1.6 MPI 101 KM

a ja polecam do postojow i rejestracji diody białe marki "bosma" - polskie w5w, jednodiodowe
      może jakis link z allegro? :wink:
      ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
      Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2009
        • 10917
        • Fiat

nie widze konkretnie tych co mam - kupilem je w hurtowni "autopartner" w gdansku..ja mam t10 jednoledowe..ale widze ze tu tez sa w dobrych cenach t10 wieloledowe, nie wiem czy t05 wejdzie. bierz t10 lepiej

[ Dodano: Pią 20 Lis, 09 08:25 ]
        a bosma...jest polsko- holenderska..dlatego pewnie lepsze...hehe technologia zagraniczna , wykonane w polsce :szeroki_usmiech

Komentarz

• mozgi
          L&K
          • 2009
          • 1127
          • Octavia I (1U2)
          • AKL 1.6 MPI 101 KM

sew1981 tak ogólnie to i ja znalazłem ale które dokładnie to są, żeby pasowały??
          ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
          Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• sew1981
            RS
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2009
            • 10917
            • Fiat

mozgi,

te na pewno podejda (ma byc 12v), ja mam troche inne ale tez t10 jednodiodowe
            tylko pamietaj ze przy montazu wazna jest polaryzacja, dioda zaswieci tylko w jednej pozycji, nie tak jak zarowka w ktorej jest obojetne. poprostu musisz sprawdzic, a jak nie zaswieci przelozyc.
            chyba ze chcesz wiecej wydac ale miec wiecej swiatla (3 diodowe zarowki) to kup te:
            http://www.allegro.pl/item813100194_..._12v_2540.html - w srodku wiecej swiatla ci dadza te, a na zewnatrz smialo mozesz walnac jednodiodowe. pozdro

Komentarz

• mozgi
              L&K
              • 2009
              • 1127
              • Octavia I (1U2)
              • AKL 1.6 MPI 101 KM

sew1981 dzięki

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2009
                • 10917
                • Fiat

spoko, no problemo, udanego zakupu :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sob 21 Lis, 09 09:56 ]
                mysle ze mozesz w hurtowni jakiejs zlookac motoryzacyjnej, zanim kupisz na alledrogo, to mozesz sie rozejrzec w okolicy swej , czasem maja "bosme". pozdro

Komentarz

• czernobyl
                  L&K
                  • 2008
                  • 1276
                  • Octavia III (5E3)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

wracając nieco do tematu żarówek na przód, to chciałem uprzejmie donieść, iż w moim prywatnym odczuciu Tungsram Megalight +60% z niebieskiego pudełka (takie, jak do dostawnia np. na allegro czy tu: http://www.auto-lamp.pl/sklep/produc...roducts_id=222 ) świecą gorzej (węższy strumień światła) niż GE Megalight +60% kupione uprzednio w tesco w brązowym blistrze (pakowane w ten sposób do dostania tylko w tesco), choć niby to teoretycznie to samo :| przez chwilę po spaleniu GE jeździłem na "cywilnych" tungsramach, które mają staż ponad dwa lata i w stosunku do "polskich" tungsramów nie widać różnicy, może minimalną w ilości światła w linii prostej przed autem... jestem jednak poważnie rozczarowany i niniejszym takowych nie polecam

przyparty do muru własną ślepotą/ułomnością żarówek h4/brakiem funduszy na ori xenony zamawiam x-treme'y h4, zdam (foto)relację jak przyjdą

Komentarz

• SuchyX
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1170

Ta diody do postoju jak się trafi fiut na badaniach to wam nie przejdzie Ja tak miałem i musiałem wsadzić zwykłe w5w ale po badaniach zamiana na diody

Dlatego przed badaniami polecam wymianę żarówek.

A i jak dojdzie do wypadku i będziesz miał diody zamiast zwykłych a ubezpieczyciel się dopatrzy tego i mimo iż nie będzie to Twoja wina to nie dostaniesz odszkodowania. Kolega tak miał. Także jeździcie na własne ryzyko. Od tego czasu śmigam na zwykłych jak koledze kasy nie wypłacili. Wiem że zwykła przy xenonie szpeci ale co zrobić.
                    Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                    Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• haragon
                      Rider
                      • 2008
                      • 310

Zamieszczone przez SuchyX
                      Ta diody do postoju jak się trafi fiut na badaniach to wam nie przejdzie Ja tak miałem i musiałem wsadzić zwykłe w5w ale po badaniach zamiana na diody

Dlatego przed badaniami polecam wymianę żarówek.

A i jak dojdzie do wypadku i będziesz miał diody zamiast zwykłych a ubezpieczyciel się dopatrzy tego i mimo iż nie będzie to Twoja wina to nie dostaniesz odszkodowania. Kolega tak miał. Także jeździcie na własne ryzyko. Od tego czasu śmigam na zwykłych jak koledze kasy nie wypłacili. Wiem że zwykła przy xenonie szpeci ale co zrobić.

Jaki z tego morał.
                      Nie warto ubezpieczać :szeroki_usmiech
                      "Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae

Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
                      >>Hardware - dobrygrzeswawa<<
                      >>Software - rogalotti<<

Komentarz

• bzik13
                        Rider
                        • 2009
                        • 514

Zamieszczone przez czernobyl
                        przyparty do muru własną ślepotą/ułomnością żarówek h4/brakiem funduszy na ori xenony zamawiam x-treme'y h4, zdam (foto)relację jak przyjdą
                        Czekamy
                        Mój liftback scout

Komentarz

• mozgi
                          L&K
                          • 2009
                          • 1127
                          • Octavia I (1U2)
                          • AKL 1.6 MPI 101 KM

wczoraj widziałem fajne światła postojowe u zasadzka , świecą naprawdę na biało i są to żarówki a nie diody http://www.allegro.pl/item839806954_...ilips_w5w.html

Komentarz

• bzik13
                            Rider
                            • 2009
                            • 514

Zamieszczone przez mozgi
                            wczoraj widziałem fajne światła postojowe u zasadzka , świecą naprawdę na biało i są to żarówki a nie diody http://www.allegro.pl/item839806954_...ilips_w5w.html
                            Tu http://moto.allegro.pl/item832154586...ue_vision.html dodają je "za darmo"
                            Mój liftback scout

Komentarz

• mozgi
                              L&K
                              • 2009
                              • 1127
                              • Octavia I (1U2)
                              • AKL 1.6 MPI 101 KM

a tu ja ktoś ma H4 http://www.allegro.pl/item809907013_...ps_h4_5w5.html

Komentarz

• Sebastian_S
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 172

Zamieszczone przez mozgi
                                One świecą na "biało" przy zwykłych żarówkach. Przy xenonie mają kolor żółtawy, ale oczywiście dużo bardziej bielszy niż inne w5w. Używałem je w poprzednim aucie, mam i teraz - ze zwykłych żarówek najbardziej pasują do xenonów. Trwałe, we wcześniejszym smaochodzie świeciły ponad 3 lata, aż do sprzedania autka (pewnie dalej świecą)...

Komentarz

• mamaj12
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1956
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

mozgi, takie mam i ja.
                                  Niestety przy białych ledach świecą właśnie na żółtawo, podobnie zapewne jak napisał Sebastian_S, przy xenonach.
                                  obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                                  wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• mecholl
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1006

Szukam jakiś żarówek w5w do połączenia z xenonami. Praktycznie każdy poleca Philips BV < znalazłem jakieś fotki jak ta żarówka wygląda przy xenonie >. Ale mnie bardziej zastanawia Osram NB. Czy ktoś posiada foto jak świeci Osram w połączeniu z xenonem ?
                                    Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• Sebastian_S
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 172

Są wogóle takie ? W5W osram'a NB :?: Może chodziło Ci o W5W cool blue OSRAM'a ? Zresztą night breaker'y nie mają wyglądać jak xenony, tylko dawać więcej światła.

Komentarz

• mecholl
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1006

Sebastian_S, sory ale chyba na oglądałem się za dużo żarówek i wątków o nich i wszystko mi się poplątało :P Faktycznie nie ma w5w osram NB. Czyli chyba jedyne wyjście to Philips BV albo Osram Cool Blue. To może w takim razie ktoś posiada foto jak wygląda xenon z postojówką Cool Blue ?

A tak ogólnie to jestem zwolennikiem serii Osram NB.

Komentarz

• Mr0czny
                                          Elegance
                                          • 2009
                                          • 948
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

H4 to miałem w Pajero i ztestowalem pare modeli, Osramy Nightbreaker'y, GT150, Bluevisiony ale najlepiej wypadły Philips Xtreme Power

mecholl moge ci zrobic fote xenon + w5w + h1 bluevision... (jak cos to wrzuce we wtorek rano)

Komentarz

• mecholl
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1006

Mr0czny, ok, zaczekam do wtorku < jak coś to fotki zrób wieczorową porą jeśli to nie kłopot >

Komentarz

• Mr0czny
                                              Elegance
                                              • 2009
                                              • 948
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez mecholl
                                              Mr0czny, ok, zaczekam do wtorku < jak coś to fotki zrób wieczorową porą jeśli to nie kłopot >
                                              Wieczorowa to bedzie na bank pracuje przyszły tydzień od 14 do 24

Komentarz

• Sebastian_S
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 172

Zamieszczone przez mecholl
                                                zerknij sobie do tego tematu:

Dawałem tam fotke reflektoru xenonowego z w5w bluevision, filmiki też tam są z samym reflektorem, jak to wygląda. Jak dobrze mi się wydaje to też dałem filmik z widokiem reflektoru w którym przerobiłem przeciwmgielne na HIDy. Więc będziesz widział jak świeci w5w BV przy xenonie ORI 4300k i xenonie 6000k.

Komentarz

• mecholl
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1006

Sebastian_S, dzięki za link.

Komentarz

• Mr0czny
                                                    Elegance
                                                    • 2009
                                                    • 948
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

obiecane foty

W5W

W5W + xenon

W5W + xenon + H1 Philips Bluevision

Komentarz

Pracuję...