Zamieszczone przez mll
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez robak013musiałem złamać przepis wyprzedzając ją prawym
10. Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
1. na jezdni jednokierunkowej;
2. na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
Autostrada (ogólnie rzecz ujmując) jest drogą dwujezdniową, jednokierunkową więc wyprzedzanie może odbyć się z prawej strony (tak jak na dwukierunkowej z dwoma pasami w mieście... bo np. lewy pas porusza się żółwim tempem (korek) więc co - prawym nie można wyprzedzić w związku z czym musisz jechać tak samo wolno lub wolniej
Komentarz
-
-
Wczoraj miałem jakąś kumulację:
1. Miałem "przyjemność" jechać Czarnowiejską do alej za gościem w nowej E-klasie, który hamował przed każdą kałużą (było po ostrej burzy więc miał ich trochę po drodze).
2. Jak już udało mi się znaleźć na lewym pasie poza zasięgiem kałużofoba trafiłem na emeryta w Albei, który jechał środkowym pasem dokładnie w koleinach wysyłając piękny pióropusz wody idealnie na szybę aut na lwym pasie (w tym moją) tak, że zanim udało mi się go wyminąć przez parę sekund miałem zerową widoczność.
3. No i "deser" - na alejach na wysokości jubilata kretyn z włoskimi blachami z prawego pasa, przeciął trzy pasy (i prawie ładując mi się w auto) przejechał na skrajny lewy. Nie muszę dodawać, że nie tracił czasu na patrzenie w lusterka.
Po takim dniu żałuję, że nie poruszam się po naszych drogach wozem bojowym piechoty albo czołgiem :evil:Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Skfarek... trafiłem na emeryta w Albei, który jechał środkowym pasem dokładnie w koleinach wysyłając piękny pióropusz wody ...
Komentarz
-
-
czołg to by sie faktycznie na niektórych przydał ja wczoraj z bonarki wracałem to dziadek jechał dosłowne 30 na godzine seicentem nie wytrzymałem wyprzedziłem a dziś pan z astry mnie strąbił i obmrugał bo wg niego na remontowanej dziurawej drodze za wolno jechałem :evil: jeżdzić po poskich drogach to masakra nie zmienie tego zdaniahttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
rkb, jakiś czas temu miałem podobny przypadek.
Gość, zaraz za skrzyżowaniem się zatrzymał i nie zwracając uwagi na to czy ktoś za nim jedzie zaczął cofać. I jeszcze był wielce zdziwiony, że ktoś go strąbił i zaczął opierdalać.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Wracam sobie dziś od lekarza, jadę sobie spokojnie raszyńską w stronę Pomnika Lotnika i na jego wysokości jest rondo (skręt w lewo | skręt w lewo & jazda na wprost | jazda na wprost | jazda na wprost & skręt w pawo) i jadę sobie pasem, którym można jechać tylko prosto, przede mną BMW E60 i VW Sharan i będą już praktycznie za rondem nagle kierownika Sharana wrzuca lewy kierunek i ogień przecinając dwa pasy w Wawelska :shock: było nieciekawie, bo pasem po mojej lewej (tym co można w lewo i prosto) leciał kolo Q5 i ledwo wyhamował. No nie mam pytań poprostu. Jest oznakowanie pionowe i poziome, pokazane jak jechać, z którego pasa skręcić, a tu taka akcja. Naprawdę trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauWracam sobie dziś od lekarza, jadę sobie spokojnie raszyńską w stronę Pomnika Lotnika i na jego wysokości jest rondo (skręt w lewo | skręt w lewo & jazda na wprost | jazda na wprost | jazda na wprost & skręt w pawo) i jadę sobie pasem, którym można jechać tylko prosto, przede mną BMW E60 i VW Sharan i będą już praktycznie za rondem nagle kierownika Sharana wrzuca lewy kierunek i ogień przecinając dwa pasy w Wawelska :shock: było nieciekawie, bo pasem po mojej lewej (tym co można w lewo i prosto) leciał kolo Q5 i ledwo wyhamował. No nie mam pytań poprostu. Jest oznakowanie pionowe i poziome, pokazane jak jechać, z którego pasa skręcić, a tu taka akcja. Naprawdę trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Stoję [pierwsza] na czerwonym świetle. Są trzy pasy. Lewo, prosto, prawo. Skręcałam w lewo. Nagle, ni z gruszki, ni z pietruszki, jeszcze na czerwonym, z pasa na wprost w lewo [cały czas czerwone światło] skręca gostek [nie pamiętam marki]. To nic, że z przeciwnego kierunku jechali [na zielonym]. Czegoś takiego się nie spodziewałam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karolcaStoję [pierwsza] na czerwonym świetle. Są trzy pasy. Lewo, prosto, prawo. Skręcałam w lewo. Nagle, ni z gruszki, ni z pietruszki, jeszcze na czerwonym, z pasa na wprost w lewo [cały czas czerwone światło] skręca gostek [nie pamiętam marki]. To nic, że z przeciwnego kierunku jechali [na zielonym]. Czegoś takiego się nie spodziewałam.
Komentarz
-
-
No to ja dzisiaj wpadam na rondo na które wjeżdża się dwoma pasami, bez oznakowania który do czego (ale wiadomo, że prawym jedzie w prawo i na wprost, a lewym skręca się w lewo, zawraca i na wprost też można jechać). Ja jadę prawym, gość chciał na cwaniaka i wpadł na lewy i obaj jedziemy prosto, tylko że jak jedziemy prosto to ten wyjazd jest na drogę jednopasmową, tak więc ten co jedzie prawym pasem na rondzie ma pierwszeństwo nad tym co jedzie pasem wewnętrznym lewym, bo jadący zewnętrznym jest po jego prawej stronie. No i ja jadę prawym, a ten lewym też jedzie i w ostatniej chwili obaj zatrzymujemy się na równi przednich drzwi ja mu pokazuję, pukam się w głowę, a ten w kierunku do mnie albo pogroził palcem, albo pokazał ten środkowy, ale miałem już na to wy**bane. Gdyby miał CB to bym go zbeształ. Ale oczywiście to ja jestem młody, głupi i nie znam przepisów.
Trochę pogmatwałem, ale pisane szybko.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BartolomeoNo to ja dzisiaj wpadam na rondo na które wjeżdża się dwoma pasami, bez oznakowania który do czego (ale wiadomo, że prawym jedzie w prawo i na wprost, a lewym skręca się w lewo, zawraca i na wprost też można jechać). Ja jadę prawym, gość chciał na cwaniaka i wpadł na lewy i obaj jedziemy prosto, tylko że jak jedziemy prosto to ten wyjazd jest na drogę jednopasmową, tak więc ten co jedzie prawym pasem na rondzie ma pierwszeństwo nad tym co jedzie pasem wewnętrznym lewym, bo jadący zewnętrznym jest po jego prawej stronie. No i ja jadę prawym, a ten lewym też jedzie i w ostatniej chwili obaj zatrzymujemy się na równi przednich drzwi ja mu pokazuję, pukam się w głowę, a ten w kierunku do mnie albo pogroził palcem, albo pokazał ten środkowy, ale miałem już na to wy**bane. Gdyby miał CB to bym go zbeształ. I wiadomo ja młody, głupi i nie znam przepisów.
Trochę pogmatwałem, ale pisane szybko.
Komentarz
-
-
A ja dzisiaj bylem w Wordzie i jest -6 pkt, bo niestety bo ostatnim spotkaniu z vectra troche punktow wpadloJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
masakra, od razu przypomnialo mi sie oszukac przeznaczenie, bezpieczna odleglosc ponad wszystko :shock:Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihauw wawie nie raz widziałem takie akcje. Najlepsze miejsce jest jak się z Grójeckiej skręca w lewo w Bitwy Warszawskiej. Tam mieści się czasami po takim manewrze 4 czasami 5 samochodów, bo im się nie chce czekać w kolejce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Zamieszczone przez Mihauw wawie nie raz widziałem takie akcje. Najlepsze miejsce jest jak się z Grójeckiej skręca w lewo w Bitwy Warszawskiej. Tam mieści się czasami po takim manewrze 4 czasami 5 samochodów, bo im się nie chce czekać w kolejce.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodabzyq_74 napisał/a:
Mihau napisał/a:
w wawie nie raz widziałem takie akcje. Najlepsze miejsce jest jak się z Grójeckiej skręca w lewo w Bitwy Warszawskiej. Tam mieści się czasami po takim manewrze 4 czasami 5 samochodów, bo im się nie chce czekać w kolejce.
Jak jechałem na spota do Was w maju to jeden z OCePków taki manewr wykonał - nadmienie że była do srebrna O II o rej. WB xxxxx (był na spocie ale nicka nie pamiętam) :diabelski_usmiech
dojazd na spota rządzi sie swoimi prawami :lol: :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoZamieszczone przez szkodabzyq_74 napisał/a:
Mihau napisał/a:
w wawie nie raz widziałem takie akcje. Najlepsze miejsce jest jak się z Grójeckiej skręca w lewo w Bitwy Warszawskiej. Tam mieści się czasami po takim manewrze 4 czasami 5 samochodów, bo im się nie chce czekać w kolejce.
Jak jechałem na spota do Was w maju to jeden z OCePków taki manewr wykonał - nadmienie że była do srebrna O II o rej. WB xxxxx (był na spocie ale nicka nie pamiętam) :diabelski_usmiech
dojazd na spota rządzi sie swoimi prawami :lol: :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Mnie dziś osłabił jakiś młodziak w takim małym pick-up vanie. Jechałem akurat na rowerze (w Londynie, ruch lewostronny). Wyprzedził mnie 100 metrów przed skrzyżowaniem i władował się w pole wyznaczone tylko dla rowerzystów (takie pole żeby rowerzyści mieli gdzie stanąć przed autami jak jest czerwone światło. Oki zlałem to, bo takich buraków niestety pełno. Później na kolejnym skrzyżowaniu ze środkowego pasa do jazdy na wprost skręcił w lewo. Dodam, że miał zepsuty kierunek (charakterystycznie szybko migał) i że jechał bez zapiętych pasów :evil:
Komentarz
-
Komentarz