Allianz pełny pakiet + szyby +mieszkanie, zniżki 60%, 1480 zł
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez eaglemirekO kant rozbić taką informację :!: :!: No ale jest 1 post więcej w statystykach :!: :!: :!:
a odnośnie tematu ja mam w Uniqa (OC, AC, full Assistance, szyby i jeszcze coś ale nie chce mi się szukać umowy :szeroki_usmiech ) i płaciłem 1486 peelenówByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Wally, Przemyśl kolego raz jeszcze i powiedz co daje info ile zapłaciliśmy i przy jakich zniżkach ale bez info co ubezpieczaliśmy i jaka jest wartość ubezpieczanego przedmiotu :!:
Zamieszczone przez Wallya odnośnie tematu ja mam w Uniqa (OC, AC, full Assistance, szyby i jeszcze coś ale nie chce mi się szukać umowy :szeroki_usmiech ) i płaciłem 1486 peelenów
Czaisz kolego czy jeszcze jaśniej
Komentarz
-
-
Chłopaki to co piszecie jest bez sensu. Powinno być: rok produkcji, silnik, wyposażenie, cena, jakie zniżki i na końcu dopiero ile za to. Teraz to jest jakiś bełkot. I nie mówcie, że jakieś drobiazgi mogę wyczytać z profilu bo nie o to chodzi. Za samochód mojej żony za ubezpieczenie płacę 316 zł. Fajna i zrozumiała informacja, prawda? Tak jak Wasze. Czyli poprawcie się .
Komentarz
-
-
Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftGeneralnie to jest oferta dla kogos kto nie ma zadnych znizek, albo ma ich malo rzedu 30-40%.
Przy znizkach na poziomie 60% ta oferta jest nieatrakcyjna, bo w tym samym towarzystwie a mowa jak wiadomo o Alianz skladka dla auta o tej samej wartosci roznila sie o zaledwie 500zl :lol:Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez machuPolecam sprawdzenie oferty w VW Bank.
©KODA Ubezpieczenie już od 2,9% wartości samochodu:
http://www.vwbank.pl/1761.htm
potem nie jest już atrakcyjnie ...Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Witam wszystkich forumowiczów i członków OCP,
Stoję właśnie przed dylematem, gdzie ubezpieczyć mojego szkodnika i chciałbym upewnić się, czy dobrze kombinuję z ubezpieczeniem.
Co ubezpieczamy:
- Octavia II FL Combi Family 1.6 MPI + gaz, 2011r., 12500km przebiegu
- leasing
- dodatki: lakier metalik, centralny zamek z pilotem w kluczyku, inst. gaz. Landi Renzo
Kto ubezpiecza:
- 5 lat bezszkodowej jazdy z OC/AC
- zniżki z ostatniej polisy -60% (w Hestii) lub -40% (wg. klasyfikacji PZU)
- zam. Warszawa-Wesoła
Jakie wyklikałem opcje ubezpieczenia:
1. PZU AC/OC/NNW/ew.Assistance, bez udziału własnego w AC - 1750zł
opcje:
- stała wartość pojazdu w AC +126zł;
- PZU AutoSzyba (do kwoty 3000zł) +120zł;
- PZU Auto Pomoc Super Europa bez limitu kilometrów +176zł
w sumie ca 2170zł
2. Allianz AC/OC/NNW/CarAssistance za pośrednictwem sieci dealerskiej Skoda, bez udziału własnego w AC - 2000zł
opcje:
- utrzymanie sumy ubezpieczenia +300zł
- ubezpieczenie szyb (do kwoty 3000zł) +90zł
w sumie ca 2390zł
Podobne kwoty wychodzą po kalkulacjach u większości directów (AXA, Proama, Link4, itd.), przy czym w ich o.w.u. aż roi się od różnych zapisów "z sufitu" dlatego zastanawiam się wyłącznie nad ofertą PZU lub Allianz via Skoda.
Jak oceniacie ofertę PZU/Allianz w kontekście moich parametrów kalkulacji? Może ktoś ma podobne i znalazł lepszą ofertę.
Czy waszym zdaniem warto inwestować w dodatkowe opcje czy lepiej kupić podstawowy pakiet?
Czy ktoś z Was miał ostatnio okazję likwidować szkodę w Allianz? Z jakim skutkiem? Czy nadal tak samo kręcą by nie zapłacić i są równie opieszali w wypłacaniu odszkodowań jak kilka lat temu?
Perypetie i przemyślenia dot. "współczesnego" PZU również są mile widziane :wink:
Z góry wielkie dzięki za pomoc i szerokości na drodze.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
agenci mają plan do wykonania, i jak za małą zawrą ubezpieczeń to im dziękują, jak zawierałem umowę miesią temu to babka z PZU zeszła z ceny ponad 300 zł, ale i tak przebiłą ją babka z Allianz tak była zdesperowana, wtedy jak dzwoniłem po agentach to ponoć duży zastój był i strasznie narzekali na czasy, nie wiem jak teraz, ale wiem że można sie potargować a z pzu miałe ostatnio 2 szkody, bezgotówkowo, wszystko ok
Komentarz
-
-
Re: o2 2004
Zamieszczone przez tombielJa za moja płacę 1600 w tym asistance na europę przebieg ok 150k. Liberty Direct. U nich przechodzą znizki z oc na ac
A może masz inny zakres ubezpieczenia? Udział własny w szkodzie z AC, jakieś szczególne wyłączenia odpowiedzialności ubezpieczyciela lub redukcję sumy ubezpieczenia? Będę wdzięczny za szczegóły.
[ Dodano: Sro 10 Paź, 12 22:52 ]
Zamieszczone przez rufixz pzu miałe ostatnio 2 szkody, bezgotówkowo, wszystko ok
Komentarz
-
-
Ja wczoraj kupowałem OC z jakimś tam drobnym assistance, zapłaciłem 520zł. A co najśmieszniejsz, kupiłem w Avivie. Nigdy ich nie podejrzewałem o tak konkurencyjną cenę. Proama dawała 525zł, ale nie dawali auta zastępczego przy dzwonieCzasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Komentarz
-
-
Wybrany pakiet OC / AC / NNW / Assistance
Dziękuję wszystkim za przesłane informacje.
Po wielokrotnym przespaniu się z tematem zdecydowałem się na polisę w Allianz za pośrednictwem dealera Skody.
Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw okazało się, że w moim przypadku ich oferta jest najkorzystniejsza:
Pakiet OC / AC / NNW / bardzo szeroki Assistance na całą Europę + ubezpieczenie utraty zniżek oraz utrzymanie wartości samochodu i naprawa wyłącznie na oryginalnych częściach serwisowych w ASO kosztował moją kieszeń niespełna 2400zł.
Nie była to najtańsza oferta na rynku. Było wiele tańszych, nawet za mniej niż 1600zł/pakiet, ale tylko pozornie. Po przestudiowaniu ich O.W.U. czar niskiej ceny błyskawicznie pryskał a pojawiało się pytanie po co właściwie ubezpieczać samochód w AC skoro w przypadku niemal każdej szkody dostanę figę z makiem. Po wyłączeniu wszystkich debilnych klauzul z O.W.U. cena szybowała znacząco w górę, najczęściej znacznie przekraczając ofertę Allianz.
Naprawdę bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie jedynie oferta PZU Online. Mają dość sensowne O.W.U. i bardzo korzystną cenę - przynajmniej dla mnie dużo korzystniejszą od innych directów.
Kiepskie oferty? AXA direct i ich O.W.U. to istny śmiech na sali, chociaż kuszą ceną - była to najniższa kwotowo oferta jaką namierzyłem, trochę poniżej 1600zł, po wyłączeniu niekorzystnych klauzul zrobiło się 2500zł, a i tak nadal było pełno wyłączeń odpowiedzialności ubezpieczyciela. Link4 za ciut gorszy pakiet od w/w Allianz'a zażyczył sobie ponad 3100zł, Proama podobnie. PZU online był porównywalny do Allianz'a, ten drugi wybrałem ze względu na korzystniejsze dla mnie O.W.U. oraz szerszy zakres ubezpieczenia i assistance w tej samej cenie. Prawdziwy szok przeżyłem jednak na stronie Allianz direct - tu przed kalkulacją składki każda osoba o słabych nerwach powinna łyknąć coś na serce - dla mnie składka wyniosła sporo ponad 5000zł po uwzględnieniu wszystkich przysługujących mi zniżek!
Na podsumowanie rada dla wszystkich ubezpieczających - czytajcie za co płacicie. Tania polisa AC to najczęściej kasa wyrzucona w błoto. Ponadto przez internet (direct) nie zawsze znaczy taniej - włóżcie trochę wysiłku w zapoznanie się z ofertą rynkową, telefon do kilku agentów ubezpieczeń, a ręczę że będziecie pozytywnie zaskoczeni...
Niezależnie od wszystkiego mam szczerą nadzieję, że nie będę zmuszony weryfikować jak Allianz radzi sobie aktualnie z likwidacją szkód.
Wszystkim życzę tego samego z ich ubezpieczylami. Szerokiej drogi!
Komentarz
-
-
Re: Wybrany pakiet OC / AC / NNW / Assistance
Zamieszczone przez jankowalskiNiezależnie od wszystkiego mam szczerą nadzieję, że nie będę zmuszony weryfikować jak Allianz radzi sobie aktualnie z likwidacją szkód.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez jankowalskiNiezależnie od wszystkiego mam szczerą nadzieję, że nie będę zmuszony weryfikować jak Allianz radzi sobie aktualnie z likwidacją szkód.
Lecz gdy jeden z ubezpieczycieli za te same pieniądze daje mi taką możliwość, a drugi nie, to grzechem byłoby nie skorzystać. W przypadku szkody - a może być to przecież nawet głupie wybicie szyby przez jakiegoś amatora cudzej własności, czy perfidne przerysowanie przysłowiowym gwoździem lub przespacerowanie się zbłądzonego wędrowca po masce i dachu mojego Szkodnika - mam nadzieję, że chociaż jeden ubezpieczyciel potraktuje mnie "normalnie" przy kalkulacji składki na kolejny rok.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jankowalskiZamieszczone przez baca10Zamieszczone przez jankowalskiNiezależnie od wszystkiego mam szczerą nadzieję, że nie będę zmuszony weryfikować jak Allianz radzi sobie aktualnie z likwidacją szkód.
Lecz gdy jeden z ubezpieczycieli za te same pieniądze daje mi taką możliwość, a drugi nie, to grzechem byłoby nie skorzystać. W przypadku szkody - a może być to przecież nawet głupie wybicie szyby przez jakiegoś amatora cudzej własności, czy perfidne przerysowanie przysłowiowym gwoździem lub przespacerowanie się zbłądzonego wędrowca po masce i dachu mojego Szkodnika - mam nadzieję, że chociaż jeden ubezpieczyciel potraktuje mnie "normalnie" przy kalkulacji składki na kolejny rok.
Komentarz
-
Komentarz