Wojtas_Poznań, tylko takie spalanie mam dosłownie dwa razy w roku Wielkanoc i Boże Narodzenie, właśnie na trasie Warszawa Tychy jak pomykam do Rodziców
Spalanie naszych aut - benzyna
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez Wojtas_PoznańZamieszczone przez LUKIja naprawdę nie zwracam uwagi na to ile mi spali moja CAXA, jest rezerwa to tankuję i tyle w temacie
Zamieszczone przez LUKIwynik 4.6l/100, 70km/h, 300kmZamieszczone przez LUKI5.2/100, 76km/h, 300kmILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
spalanie golf odczytane dzisiaj /samochód myłem/ - ostatnie 920km a więc jazda w te mrozy itd , w zasadzie samo miasto w korkach jak zwykle - 11,2l .
właśnie się komp zresetował bo już 10920km przejechane ma..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
dobra to i ja dopiszę spalanie w swoich autkach bo jak czytam te niektóre wpisy to octavie prawie na samym powietrzu jeżdżą
Vectra (2.8T):
dystans 3000km przejechane od momentu zakupu auta.
Średnie spalanie: 12,5l/100km (mieszana)
minimalne spalanie na trasie jakie udało się uzyskać: 8l/100km
minimalne spalanie w mieście: 11l/100km
max spalanie w mieście wyszło koło 25l/100km
w Fabii (1.4TDI - 75KM):
średnie 4,8l/100km (mieszane głównie miasto)
min spalanie na trasie: 3,8l/100km
max spalanie jakie wyszło to 8l/100km w mieście przy ostrej jeździe (jeżeli można o takiej mówić przy tym silniku :P )
Lanos 1.5 100KM
jak by nie jeździł i czy w mieście czy na trasie to średnio wychodzi 10l lpg/100km.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPisz jeszcze srednia obok tego spalania. Ja stawiam na 20-23km/h :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
LUKI, dzięki za dodatkowe informacje i podziwiam cierpliwość ja już od 2 lat "planuję" pojechać jakąś nawet tylko 30km trasę na maks eco i mi się nie udaje. :szeroki_usmiech
Na podstawie tego co napisałeś uważam, iż te ~4,6l/100km jest jak najbardziej realne.
co do przekalkulowania licznika to zrobiłem to, bo mnie wkurzało, że pokazuje 5,7 - 5,8 z trasy a w rzeczywistości było 6,1 - 6,2.
W temacie moje spalanie miasto, krótkie odcinki nieodmiennie ~11l/100km i spokojnie z tym żyję.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryjeksZorr, kierunek AOW, prędkość przelotowa 70-75 km/h, na koniec filmik/zdjęcie, na forum i opisz reakcje innych użytkowników
W weekendy mało TIRów jeździ i to czas optymalny :wink:
PS nie wiem czy 70-75km/h to nie za dużo, raczej optowałbym tak z 50-55 na V biegu.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrSęk w tym, że jakbym miał już gdzieś w weekend pojeździć to wolałbym na te 30min pojechać na tor i sprawdzać maksymalne spalanie
Zamieszczone przez ZorrPS nie wiem czy 70-75km/h to nie za dużo, raczej optowałbym tak z 50-55 na V biegu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez ryjeksMihau, to sobie wyobraź co się dzieje na tempomacie przy 70 km/h na ostatnim biegu
ryjeks "w O III 1.8 TSI 180KM ma mieć średnie katalogowe 5,6 albo 5,7 l."
oznacza to obecność systemu start & stop, o ile dotychczas katalogowe dane dot. spalania były ciężkie do uzyskania to wraz z nastaniem systemu S&S będą praktycznie niemożliwe do osiągnięcia.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrraczej silnik, poduszki itp... dwumasa o ile nie deptasz to nie jest obciążona, (no chyba że się mylę?)
Męczy się przy 1200-1400 obrotów.
Zamieszczone przez Zorrryjeks "w O III 1.8 TSI 180KM ma mieć średnie katalogowe 5,6 albo 5,7 l."
oznacza to obecność systemu start & stop, o ile dotychczas katalogowe dane dot. spalania były ciężkie do uzyskania to wraz z nastaniem systemu S&S będą praktycznie niemożliwe do osiągnięcia.
Komentarz
-
-
Dzisiaj jechałem na śpiocha do PO (dawno nie wstawałem o 5) i toczyłem się tak 100-110 km/h (przelotowa), średnia 67 km/h. Wyszedł jeden z moich rekordów 5,9 l/100
Inna sprawa, że jak wracałem już nie byłem śpiący i z tej samej trasy wyszło coś pod 8 l, ale co ciekawe jechałem dłużej :PBył: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryjeksZamieszczone przez Zorrraczej silnik, poduszki itp... dwumasa o ile nie deptasz to nie jest obciążona, (no chyba że się mylę?)
Męczy się przy 1200-1400 obrotów.
PS Na niższych biegach 1-3 sprawdzałem to podpowiadacz podpowiada zmienić bieg na wyższy przy ~1800obr (o ile wolno przyśpieszamy), więc w zasadzie skoda zaleca jazdę na jeszcze niższym zakresie obrotów.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piocielDzisiaj jechałem na śpiocha do PO (dawno nie wstawałem o 5) i toczyłem się tak 100-110 km/h (przelotowa), średnia 67 km/h. Wyszedł jeden z moich rekordów 5,9 l/100
Inna sprawa, że jak wracałem już nie byłem śpiący i z tej samej trasy wyszło coś pod 8 l, ale co ciekawe jechałem dłużej :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkb1.8T
Trasa 90-110 km/h: 6.5/7 l.
Trasa 150++, kmh mozna osiagnac od 8 do 11 :diabelski_usmiech
Miasto: 9-12 l.
I jeszcze na koniec jak 2 tyg w mrozy jezdzilem tylko po 5 km do pracy wyszlo 18 litra / 100 (wg pomiaru z kalkulatora)
TAK TO MI TAK SAMO PALI 1,6 AKL 210000 PRZEBIEG ORYGINALNY ZAWSZE NA CASTROLU....Pastryk
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszZamieszczone przez Mihau1222km zrobione w różnej konfiguracji z przewagą miasta - 10,97L
Komentarz
-
Komentarz