darciowawa, chyba masz coś nieteges z samochodem albo masz za ciężka prawą nogę
Spalanie naszych aut - benzyna
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Kolejne tankowanie i tym razem juz mi nie do smiechu :P
391km i 45l zatankowane, co daje 11,51l/100
Na usprawiedliwienie dodam, że:
- jazda 100% miejska na krótkich dystansach,
- 100km z tego dystansu to jazda bardzo dynamiczna,
- pewnego dnia auto chodziło ok. 2 godz. na wolnych obrotach, więc ze dwa litry poszły z dymem
Komentarz
-
-
Viniu, czyli jest to potwierdzenie, że 1.4TSI i 1.6 pod względem spalania są identyczne.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Po dwóch miesiącach doświadczeń i 20 tankowańach u mnie to wychodzi następująco:
trasa: 6-7 L/100km i nie zależnie jak jadę. Jak ekonomicznie to coś około 6, ale jeszcze nigdy nie widziałem 5 z przodu. Nie wiem jak niektórzy na forum mogą zejść do takiej wartości. Przy jeździe normalnej 120-130 km/h nie przekroczyłem jeszcze 7 L. Co ciekawe trasa z Niemiec do PL 750 km, średnio około 150km/h, 3 chłopa na pokładzie i pełny bagażnik wyszło 6,9L/100km (na jednym baku - to był dla mnie :shock
.
miasto: 8,7-11 L/100km tu już spalanie regulują korki. W większości jadę 10km przez 40 min.
Przy normalnej jeździe raczej stosuje się do "poleceń" zmiany biegu wyświetlanych na komputerze.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
dla ciewkawości , wczoraj jeździłem a5 w 2.0 tsi dsg , średnie spalanie na 2 - 10,8 l . właścicielka kobieta jeżdżąca dość dynamicznie , 2/3 trasa . kurde , niby mało jak na moc i benzynę , ale jak porównam do 6.8 w mojej to wychodzi prawie 2 razy więcej... . ale ropa drożeje więcej od benzyny wiec niedługo się wyrówna :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
no ale 2.0 TSI jest znacznie szybsze od 2.0 TDI, no i ten klekot vs mruczenie ;-) - bezcenneZamieszczone przez leszekmww mojej to wychodzi prawie 2 razy więcej..- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
W 6 uwierzę. W resztę tego co piszesz - nie. Nie ma takiej możliwości. Nie w 1,4 TSI.Zamieszczone przez shokNie prawda.Sa tacy co maja srednio 6.A na trasie do 4-5 schodza... :!: 8)Zamieszczone przez piocielale jeszcze nigdy nie widziałem 5 z przodu. Nie wiem jak niektórzy na forum mogą zejść do takiej wartościBył: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Komentarz
-
-
Właśnie teraz są sprzyjające warunki :wink: do niskiegio spalania (oczywiście w trasie). W piątek jechałem trasę 140 km - śnieżyce, zawieje, mnóstwo tirów średnie spalanie komp pokazał 5,3l/100km. Oczywiście jazda w miarę płynna generalnie max. 80 km/h, dwa razy nie wytrzymałem i docisnąłem trochę :twisted: żeby kolumny tirów powyprzedzać.
Komentarz
-
-
no tak, ale to pewnie był 1-2 km ostrzejszej jazdy na 140 km całości, więc się nie liczy :lol:Zamieszczone przez józiuOczywiście jazda w miarę płynna generalnie max. 80 km/h, dwa razy nie wytrzymałem i docisnąłem trochę :twisted: żeby kolumny tirów powyprzedzać.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
1,4 TSI ,Najnizsze jakie udało mi sie osiągnąć jadąc z "ogonem" w lecie przy predkosci sredniej 80-90 km/h to 4,9l/100 na trasie liczącej około 200 km- to było lato .Teraz często mam trasę -dystans 500 km w jedna stronę i spalanie wynosi w okresie zimowym srednio 6,4/100 .W okresie letnim i przy mniejszych korkach i płynnej jeździe schodziłem do 5,5 /100 jadąc z predkosciami 90-120 km/h.Naprawde sie da ,dodam zę stosuje sie do podpowiedzi komutera.
Komentarz
-
-
da się i to bez jakiejs specjalnej zamulkiZamieszczone przez bedziak1,4 TSI ,Najnizsze jakie udało mi sie osiągnąć jadąc z "ogonem" w lecie przy predkosci sredniej 80-90 km/h to 4,9l/100 na trasie liczącej około 200 km- to było lato .Teraz często mam trasę -dystans 500 km w jedna stronę i spalanie wynosi w okresie zimowym srednio 6,4/100 .W okresie letnim i przy mniejszych korkach i płynnej jeździe schodziłem do 5,5 /100 jadąc z predkosciami 90-120 km/h.Naprawde sie da ,dodam zę stosuje sie do podpowiedzi komutera.
Komentarz
-
-
nic nie pochrzaniłeś...Policzył Ci tylko spalanie od przed ostatniego tankowania, bo wcześniej miałeś nie pełne tankowania. Motostat ma sens jak zawsze tankujesz do pełna, bo w przeciwnym razie będą to tylko szczątkowe statystyki.Zamieszczone przez hotrainJa to chyba coś pokręciłem na tym motostat bo mi wychodzi za duże to spalanie
ops:
Muszę dokładnie przeanalizować moje zapiski...Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Komentarz
-
-
i co, nie dolewasz do pełna :?: :szeroki_usmiechZamieszczone przez hotrainTo mnie się to nie uda, ja jak mam 30% paliwa w zbiorniku, szczególnie w zimę staram się jechać na stację jak najszybciej możliwe, nigdy nie wiadomo co się wydarzy po drodze...Zamieszczone przez piocielMotostat ma sens jak zawsze tankujesz do pełnasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainszkoda, aaaa, kuźwa, idę po kawę bo śpię jeszcze! Masz rację: " do pełna" :szeroki_usmiech Ale i tak popierniczyłem te statystyki. Już mam wszystko przygotowane i pozmieniam jak znajdę czas, jest dobrze :szeroki_usmiech
no, pozmieniaj tam i będzie dobrze
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Teraz mamy wiadomo zimę :zimno to spalanie naszych octavek wzrasta. Ostatnia moja trasa 2 tygodnie temu z 4 osobami na pokładzie plus bagaż i wyszło 7,1 l a w dniu dzisiejszym jazda po mieście ok. 80 km prawie bez korków komp pokazał 7,4 l - całkiem nieźle jak na warunki zimowe. Na razie jestem ze spalania zadowolony
Jest to lepszy wynik niż w moim poprzednim Peugeocie 206 SW, 1,4 benzyna.
Dziś 1 stycznia jazda poza miasto 40 km w jedną stronę i 4 osoby na pokładzie z bagażem. Średnie spalanie - 6,5 l. Jest super.
Wczoraj 2 stycznia wyszło jeszcze lepiej. Wypad za miasto 80 km w jedną stronę i 2 osoby na pokładzie. Średnio wyszło 5,9
Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
Komentarz