darciowawa, chyba masz coś nieteges z samochodem albo masz za ciężka prawą nogę
Spalanie naszych aut - benzyna
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Kolejne tankowanie i tym razem juz mi nie do smiechu :P
391km i 45l zatankowane, co daje 11,51l/100
Na usprawiedliwienie dodam, że:
- jazda 100% miejska na krótkich dystansach,
- 100km z tego dystansu to jazda bardzo dynamiczna,
- pewnego dnia auto chodziło ok. 2 godz. na wolnych obrotach, więc ze dwa litry poszły z dymem
Komentarz
-
-
Viniu, czyli jest to potwierdzenie, że 1.4TSI i 1.6 pod względem spalania są identyczne.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Po dwóch miesiącach doświadczeń i 20 tankowańach u mnie to wychodzi następująco:
trasa: 6-7 L/100km i nie zależnie jak jadę. Jak ekonomicznie to coś około 6, ale jeszcze nigdy nie widziałem 5 z przodu. Nie wiem jak niektórzy na forum mogą zejść do takiej wartości. Przy jeździe normalnej 120-130 km/h nie przekroczyłem jeszcze 7 L. Co ciekawe trasa z Niemiec do PL 750 km, średnio około 150km/h, 3 chłopa na pokładzie i pełny bagażnik wyszło 6,9L/100km (na jednym baku - to był dla mnie :shock.
miasto: 8,7-11 L/100km tu już spalanie regulują korki. W większości jadę 10km przez 40 min.
Przy normalnej jeździe raczej stosuje się do "poleceń" zmiany biegu wyświetlanych na komputerze.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
dla ciewkawości , wczoraj jeździłem a5 w 2.0 tsi dsg , średnie spalanie na 2 - 10,8 l . właścicielka kobieta jeżdżąca dość dynamicznie , 2/3 trasa . kurde , niby mało jak na moc i benzynę , ale jak porównam do 6.8 w mojej to wychodzi prawie 2 razy więcej... . ale ropa drożeje więcej od benzyny wiec niedługo się wyrówna :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmww mojej to wychodzi prawie 2 razy więcej..- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokZamieszczone przez piocielale jeszcze nigdy nie widziałem 5 z przodu. Nie wiem jak niektórzy na forum mogą zejść do takiej wartościBył: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Komentarz
-
-
Właśnie teraz są sprzyjające warunki :wink: do niskiegio spalania (oczywiście w trasie). W piątek jechałem trasę 140 km - śnieżyce, zawieje, mnóstwo tirów średnie spalanie komp pokazał 5,3l/100km. Oczywiście jazda w miarę płynna generalnie max. 80 km/h, dwa razy nie wytrzymałem i docisnąłem trochę :twisted: żeby kolumny tirów powyprzedzać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez józiuOczywiście jazda w miarę płynna generalnie max. 80 km/h, dwa razy nie wytrzymałem i docisnąłem trochę :twisted: żeby kolumny tirów powyprzedzać.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
1,4 TSI ,Najnizsze jakie udało mi sie osiągnąć jadąc z "ogonem" w lecie przy predkosci sredniej 80-90 km/h to 4,9l/100 na trasie liczącej około 200 km- to było lato .Teraz często mam trasę -dystans 500 km w jedna stronę i spalanie wynosi w okresie zimowym srednio 6,4/100 .W okresie letnim i przy mniejszych korkach i płynnej jeździe schodziłem do 5,5 /100 jadąc z predkosciami 90-120 km/h.Naprawde sie da ,dodam zę stosuje sie do podpowiedzi komutera.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bedziak1,4 TSI ,Najnizsze jakie udało mi sie osiągnąć jadąc z "ogonem" w lecie przy predkosci sredniej 80-90 km/h to 4,9l/100 na trasie liczącej około 200 km- to było lato .Teraz często mam trasę -dystans 500 km w jedna stronę i spalanie wynosi w okresie zimowym srednio 6,4/100 .W okresie letnim i przy mniejszych korkach i płynnej jeździe schodziłem do 5,5 /100 jadąc z predkosciami 90-120 km/h.Naprawde sie da ,dodam zę stosuje sie do podpowiedzi komutera.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainJa to chyba coś pokręciłem na tym motostat bo mi wychodzi za duże to spalanie ops:
Muszę dokładnie przeanalizować moje zapiski...Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainZamieszczone przez piocielMotostat ma sens jak zawsze tankujesz do pełnasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainszkoda, aaaa, kuźwa, idę po kawę bo śpię jeszcze! Masz rację: " do pełna" :szeroki_usmiech Ale i tak popierniczyłem te statystyki. Już mam wszystko przygotowane i pozmieniam jak znajdę czas, jest dobrze :szeroki_usmiech
no, pozmieniaj tam i będzie dobrzesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Teraz mamy wiadomo zimę :zimno to spalanie naszych octavek wzrasta. Ostatnia moja trasa 2 tygodnie temu z 4 osobami na pokładzie plus bagaż i wyszło 7,1 l a w dniu dzisiejszym jazda po mieście ok. 80 km prawie bez korków komp pokazał 7,4 l - całkiem nieźle jak na warunki zimowe. Na razie jestem ze spalania zadowolony
Jest to lepszy wynik niż w moim poprzednim Peugeocie 206 SW, 1,4 benzyna.
Dziś 1 stycznia jazda poza miasto 40 km w jedną stronę i 4 osoby na pokładzie z bagażem. Średnie spalanie - 6,5 l. Jest super.
Wczoraj 2 stycznia wyszło jeszcze lepiej. Wypad za miasto 80 km w jedną stronę i 2 osoby na pokładzie. Średnio wyszło 5,9Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
Komentarz