Zamieszczone przez abstinent
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
abstinent, widzisz, ja z zasady mam "ciężką nogę" Jeździłem Fabią (1.4 16V, 75 KM)i też paliła więcej niż średnia. Ten ty (tzn. ja) chyba już tak ma
[ Dodano: Sro 24 Sie, 11 22:11 ]
Zamieszczone przez szachuabstinent, widzisz, ja z zasady mam "ciężką nogę" Jeździłem Fabią (1.4 16V, 75 KM) i też paliła więcej niż średnia. Ten typ (tzn. ja) chyba już tak ma
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez natashKtóre Octavię palą tyle, że na motostat widzę, że ludzie robią po 1000 km na jednym baku? To chyba jakaś O1?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Wyjazd wakacyjny - 888km w jedną stronę, z tego około 80% jazda autostradą - w jedną stronę średnie spalanie z komputera 5,4l przy średniej prędkości 93km/h (niestety był kilkukilometrowy korek na autostradzie), z powrotem 5,3l (103 km/h). Całość (wraz z lokalnymi jazdami) 1872km - średnia prędkość 92km/h, spalanie z komputera 5,4l natomiast z tankowań wyszło 5,57
Komentarz
-
-
I ja się pochwalę.
Ostatnimi czasy, w ciągu tego samego tygodnia, pobiłem swoje dwa rekordy.
Max i min spalanie w trasie.
Najpierw max.
Trasa Lublin - Tomaszów Lub. (solo, w TL dosiadka na łącznie 3dorośli + 1 w foteliku i pełny bagażnik)- Rzeszów - Kraków.
Od TL jazda nocą (czekaliśmy aby mały zasnął i się tak nie męczył). Cały czas klima i ogień na tłoki.
Poszło 6,05l/100km (z dystrybutora).
Kilka dni później traska Kraków-Łódź-Kraków (w zasadzie okolice ale chodzi o dystans).
W tamtą jazda nocą, bez klimy, powrót - klima konieczna (o 9 rano 28st).
Całość pokonana w tempie spacerowym - 95 na tempomacie. Ruszanie żwawe, ale bez przesady. Kilka razy ruszona turbina.
Spalanie 4,8l/100km (z dystrybutora) na dystansie ponad 550km. Nie wierzyłem że tak się da a tu proszę
Mój komp przekłamuje jak mu się spodoba od 0,3 (ostatnio) do 0,8.
W zasadzie się go nie wyczai i go ol....
Komentarz
-
-
Moj BXE serja tyle ze 4x4 i skrzynia 6. Trasa Polska- Jukej, klima non stop na auto i lodowka turystyczna na gniazdku- 6,2l/100km dane z paliwa nie z kompa, srednia predkosc 120km/h. Szczeze powiem ze myslałem ze bedzie mniej no ale odeszla juz era tanich diesli. Pozdrawiam
To czy u mnie jest coś nie tak? Ponad litr wiecej niz inni? A może wypowiedzieć sie ktoś kto posiada 4x4, Haldex ponoc nie jest spiety cały czas tak że powinno palic normalnie prawda?Mowa dana nam jest po to, żeby wyrażać myśli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janko30Moj BXE serja tyle ze 4x4 i skrzynia 6. Trasa Polska- Jukej, klima non stop na auto i lodowka turystyczna na gniazdku- 6,2l/100km dane z paliwa nie z kompa, srednia predkosc 120km/h. Szczeze powiem ze myslałem ze bedzie mniej no ale odeszla juz era tanich diesli. Pozdrawiam
To czy u mnie jest coś nie tak? Ponad litr wiecej niz inni? A może wypowiedzieć sie ktoś kto posiada 4x4, Haldex ponoc nie jest spiety cały czas tak że powinno palic normalnie prawda?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alpha_scorpiusOII 2.0 tdi 140KM kombi BKD - jazda mieszana Szczyrk - Katowice spalanie 7.0 - 7,2 l/100 km przy prędkości max.do 130.
Komus BKD pali 7l, czyli tyle co mi :twisted:
To moze na slasku auta wiecej pala niz w innych rejonach kraju - ale zeby 2l :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashRobiłem pomiary u mnie komp vs dystrybutor to zawsze 0,4 - 0,5 różnicy na niekorzyść kompa. Czyli na przykład 6,0l vs 6,5l.
Zastanawiam się, czy to niedoskonałość elektroniki w Skodzie, a może na przekłamania ma wpływ ogólny techniczny stan auta, np. duży przebieg (u mnie 180 tyś.), może już mniej wydajna turbina itp.
PozdrawiamMało kto myśli tak o Tobie,
jak Ty myślisz sam o sobie.
Komentarz
-
-
Dziś mi wskoczylo 970 km i jeszcze rezerwa sie nie zapliła. Przy 910 km jak podłaczylem vaga to jeszcze pokazywało 12 litrów :diabelski_usmiech Wskazanie kompa na tą chwile mam 4,7 (trza doliczyc 0,2) :diabelski_usmiech - palił mi troszku wiecej ale ostatnio tankuje na 123 statoil i obserwuje spadek spalania :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osDziś mi wskoczylo 970 km i jeszcze rezerwa sie nie zapliła. Przy 910 km jak podłaczylem vaga to jeszcze pokazywało 12 litrów :diabelski_usmiech Wskazanie kompa na tą chwile mam 4,7 (trza doliczyc 0,2) :diabelski_usmiech - palił mi troszku wiecej ale ostatnio tankuje na 123 statoil i obserwuje spadek spalania :diabelski_usmiechMowa dana nam jest po to, żeby wyrażać myśli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janko30Zamieszczone przez piotrek_osDziś mi wskoczylo 970 km i jeszcze rezerwa sie nie zapliła. Przy 910 km jak podłaczylem vaga to jeszcze pokazywało 12 litrów :diabelski_usmiech Wskazanie kompa na tą chwile mam 4,7 (trza doliczyc 0,2) :diabelski_usmiech - palił mi troszku wiecej ale ostatnio tankuje na 123 statoil i obserwuje spadek spalania :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
no to moje pytanie do znawców, czy to możliwe ze naped 4x4 polyka 1l -1.5 l wiecej bez wzgledu jak jezdzimy? a jeśli nie to co moze byc przyczyna takiego palenia, jak byłem na vagu błędy świec żarowych wyskoczyły( na nastepny weekend beda zmieniane), spalanie na postoju 0.4-0.6, turbo daje według normy i pompki też ok, . dziekuje wszystkim z góry za sugestieMowa dana nam jest po to, żeby wyrażać myśli
Komentarz
-
-
Polska-Chorwacja-Polska 2800km z ostatnich 630km spalanie 6.3 prędkości 130-180, średnia prędkość 75km/h a czas przejazdu około 39hsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz