to sporo, mnie wychodzi od poczatku 0,4-0,45l/100km, zima w porywach do 0,6-0,7l/100km
Będę misuał przyjrzeć się bliżej temu spalaniu. Generalnie samochód zatankowany do pełna nigdy nie był.
Tankując gaz, wlewam za 3 dyszki benzyny - przyjmując cene ok 5,50/ litr to wychodzi ok 1,3 l /100 km.
Spróbuję ustalić rzeczywiste spalanie - nie "papierkowe"
" Co Pan zrobisz?...Nic Pan nie zrobisz !"
Pzdr. - 1.6 MPI
Pytanie do posiadaczy instalacji z warszawy jak oceniacie montaż niefabryczny w waszych autach i jakie to warsztaty?
jeśli jest podobny temat proszę o pokierowanie z góry dzięki.
a czy będą może jacyś użytkownicy zagazowani na najbliższym poniedziałkowym spocie w Cafe 66??
Witam. Od połowy grudnia zrobiłem 2650 km, połowa to trasy ok. 100km, połowa krótkie odcinki ok. 10-15 km. Z dokładnych obliczeń wyszło mi: LPG - 8,55 l/100km, Pb (V-Power) - 0,84 l/100km. Samochód stoi w murowanym garażu bez ogrzewania. Jazda spokojna. Pozdrawiam.
octavia tour II 1.6 mpi + lpg
spalanie, ktore odnotowalem: 100% miasto 7,99l/100km
nie wierzę, w trasie ciężko osiągnąć takie spalanie gazu. przeliczyłeś to dobrze, tzn. litry dzielone przez kilometry, czy może odwrotnie, kilometry przez litry dzieliłeś i stąd te cudowne spalanie ?
patrykL, no to nic tylko pozazdrościć i pogratulować , jakie spalanie benzyny do tego przewidujesz? mogły na wynik wpłynąć krótkie odcinki na zimnym i spalanie PB95?
mi ostatnio w trasie bialystok gdańsk 7,7 gazu jazda do 130km/h troche wyprzedzania tirów było. spowrotem wracalismy na 2 auta ja sowoim a ojciec tourem 2 1.4 trzymal sie caly czas za mną u niego benzyny spalił 5.1
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
pierwsze tankowanie LPG po zalozeniu 8.5/100, teraz probuje po emerycku 80km/h jechac na tempomacie, komp pokazuje teraz 6.8l/100, no ale to mylne na lpg. Zobaczymy ile naprawde wezmie przy tankowaniu.
lu5asz, To czemu na tamtym zdjeciu pokazuje 5 bieg i strzalke w gore, jak juz nie ma wyzszego biegu
chce, by wrzucić 5-ty bieg.
tak jest ze wszystkimi biegami....
jechałem chyba na 3 lub 4 biegu przez jakiś czas, i jak mam lekko gaz przez jakiś czas, to wtedy sugeruje wyższy bieg, podobnie przy redukcji w dół.
Komentarz