To jak chce wrzucic wyzszy bieg to pokazuje na jaki i jak jedziesz na nim to tez pokazuje jaki ?? IMO bajer o kant dupy jak dla mnie. Tak jezdzilem 1.6TDI z tym czyms
Spalanie naszych aut - LPG (benzyna)
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
jak jedziesz np. na 4-ce to pokazuje 4 bez strzałek. w momencie "zalecanej" zmiany biegu góra / dół pojawiają sie te strzałkiZamieszczone przez MaicroftTo jak chce wrzucic wyzszy bieg to pokazuje na jaki i jak jedziesz na nim to tez pokazuje jaki ??
dla mnie też - ale jak pisałem są też wielbicielki :szeroki_usmiechZamieszczone przez MaicroftIMO bajer o kant dupy jak dla mnie
Komentarz
-
-
potwierdzam dane kolegi, mi pali tak samo właśnie. zrobiłem prawie 11kkm od nowości. w mieście, a w zasadzie śląskich miastach pali mi w granicach 7,9-8,5lpg, w trasie 7,5 około. a absolutny rekord to kilka dni temu trasa z Wetliny do domu na Śląsk 6,9lpg. sam w to nie mogę uwierzyć, ale niezwykle mnie to cieszy :szeroki_usmiechZamieszczone przez OCPtaxinie wierzę, w trasie ciężko osiągnąć takie spalanie gazu. przeliczyłeś to dobrze, tzn. litry dzielone przez kilometry, czy może odwrotnie, kilometry przez litry dzieliłeś i stąd te cudowne spalanieZamieszczone przez patrykLoctavia tour II 1.6 mpi + lpg
spalanie, ktore odnotowalem: 100% miasto 7,99l/100km
?Turas 2 mit gas naturlich
Komentarz
-
-
też trudo mi uwierzyć w Wasze wyniki, chyba że robicie za ostatnich kapeluszyZamieszczone przez geralcikpotwierdzam dane kolegi, mi pali tak samo właśnie. zrobiłem prawie 11kkm od nowości. w mieście, a w zasadzie śląskich miastach pali mi w granicach 7,9-8,5lpg, w trasie 7,5 około. a absolutny rekord to kilka dni temu trasa z Wetliny do domu na Śląsk 6,9lpg. sam w to nie mogę uwierzyć, ale niezwykle mnie to cieszy :szeroki_usmiechZamieszczone przez OCPtaxinie wierzę, w trasie ciężko osiągnąć takie spalanie gazu. przeliczyłeś to dobrze, tzn. litry dzielone przez kilometry, czy może odwrotnie, kilometry przez litry dzieliłeś i stąd te cudowne spalanieZamieszczone przez patrykLoctavia tour II 1.6 mpi + lpg
?
niedawno przez miesiąc powoziłem o2 1.6 bez LPG i nie było mowy, aby zejść poniżej 8,5L/100 benzyny w jeździe mieszanej.
jest jeszcze jedna ewentualność - macie za ubogą mieszankę i za kilkanaście- kilkadziesiąt tys.km macie silnik do remontu
Komentarz
-
-
http://www.motostat.pl/vehicle-stats/17683/3 na przykładzie Agamka (a on liczyć potrafi) - wiec zapiski mozna powiedziec na 101% - przy benzynie srednia miał ponad 7 - wiec jak gazu wychodzi ok 8,5 litra to w/g mnie dobrze jest.
Komentarz
-
-
moim zdaniem wystarczy jeździć dynamicznie ale płynnie i bacznie analizować sytuacje na drodze. nie ma to nic wspólego ze ślamazarną jazdąZamieszczone przez czernobylteż trudo mi uwierzyć w Wasze wyniki, chyba że robicie za ostatnich kapeluszyZamieszczone przez geralcikpotwierdzam dane kolegi, mi pali tak samo właśnie. zrobiłem prawie 11kkm od nowości. w mieście, a w zasadzie śląskich miastach pali mi w granicach 7,9-8,5lpg, w trasie 7,5 około. a absolutny rekord to kilka dni temu trasa z Wetliny do domu na Śląsk 6,9lpg. sam w to nie mogę uwierzyć, ale niezwykle mnie to cieszy :szeroki_usmiechZamieszczone przez OCPtaxinie wierzę, w trasie ciężko osiągnąć takie spalanie gazu. przeliczyłeś to dobrze, tzn. litry dzielone przez kilometry, czy może odwrotnie, kilometry przez litry dzieliłeś i stąd te cudowne spalanieZamieszczone przez patrykLoctavia tour II 1.6 mpi + lpg
?
Turas 2 mit gas naturlich
Komentarz
-
-
no dlatego na końcu był emotikon.Zamieszczone przez geralcikmoim zdaniem wystarczy jeździć dynamicznie ale płynnie i bacznie analizować sytuacje na drodze. nie ma to nic wspólego ze ślamazarną jazdąZamieszczone przez czernobylteż trudo mi uwierzyć w Wasze wyniki, chyba że robicie za ostatnich kapeluszyZamieszczone przez geralcikpotwierdzam dane kolegi, mi pali tak samo właśnie. zrobiłem prawie 11kkm od nowości. w mieście, a w zasadzie śląskich miastach pali mi w granicach 7,9-8,5lpg, w trasie 7,5 około. a absolutny rekord to kilka dni temu trasa z Wetliny do domu na Śląsk 6,9lpg. sam w to nie mogę uwierzyć, ale niezwykle mnie to cieszy :szeroki_usmiechZamieszczone przez OCPtaxinie wierzę, w trasie ciężko osiągnąć takie spalanie gazu. przeliczyłeś to dobrze, tzn. litry dzielone przez kilometry, czy może odwrotnie, kilometry przez litry dzieliłeś i stąd te cudowne spalanieZamieszczone przez patrykLoctavia tour II 1.6 mpi + lpg
?
jak się da, to się da, niech Wam będzie. nie dane mi to sprawdzić, bo nie mam nerwa na taką jazdę. choć mój rekord spalania Pb95 to 4.6L/100, ale to czysta rekreacja, jechanie 75km/h i praktycznie pusta droga. no i to Octa 1FL, czyli kilkadziesiąt kg mniej masy własnej. w O1 minimum, jakie osiągnąłem, to ~8L LPG przy grzecznej jeździe, a nie posiadam klimy, więc opór stawiany przez maszynę jest jednak mniejszy
Komentarz
-
-
Ja nie wiem jak wy to robicie. Mi tam poniżej 10L LPG nigdy nie wyszło. W butle wchodzi 40L gazu i tak po350- 370 km się kończy. co prawda w mieście jeżdżę albo po obwodnicy z wyższymi prędkościami.dopiero mam 1500 km ale za 2 tygodnie jadę w dłuższą trasę to sprawdzę jak wyjdzie po trasie.Była Octavia Tour +
jest O2 Tour , Bosso Burdello
Komentarz
-
-
ja mam takie doświadczenia aby oszczędnie jeździć zmiana biegu przy 2500 ( nie mowie o jeździe emeryckiej u mnie przelotowa po mieście bez korków 100 -120) a na dłuższych prostych tempomat ( myślę ze to jest główny powód bo jak jadę 90 to spalanie chwilowe mam powiedzmy 9l a jak wrzucę tempomat to spada do 5l) . jeżeli chodzi o benzyne to miasto nie przekraczam 7,5l najczęściej 7 a trasa 120-140 zawsze pokazuje 6-6,3.
gaz (dane z dystrybutora)
trasa
do 120 => 8l
do 140 => 9l
150 (autostrada tempomat) => 12,5l
160 (autostrada tempomat) => 14,0l
miasto warszawa
jezeli korki => 9,5l
bez korków => 9l
do zbiornika mi wchodzi 38,5l i robie spokojnie 400-420 km w trasie 450 km...
Zaraz się ktoś wychyli , że na pewno na benzynie dużo jeżdżę. Na lpg przełącza mi się po 1km a na prawie 8000 km tankowałem 3 razy po 17l co daje 0,44l/100kmGenialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz
-
-
a 01 tez Ci tyle paliła czy mniej? Bo ja na zbiorniku (gazu wejdzie 48l) zrobie ok 600 km.Zamieszczone przez mrqtmJa nie wiem jak wy to robicie. Mi tam poniżej 10L LPG nigdy nie wyszło. W butle wchodzi 40L gazu i tak po350- 370 km się kończy. co prawda w mieście jeżdżę albo po obwodnicy z wyższymi prędkościami.dopiero mam 1500 km ale za 2 tygodnie jadę w dłuższą trasę to sprawdzę jak wyjdzie po trasie.
Komentarz
-
-
Ja jeżdżę od dwóch tygodni na gazie i rogal przy dystrybutorze nie schodzi mi do teraz. :P Jadąc do Warszawy w cztery osoby z pełnym bagażnikiem, gdzie auto kręciłem do wysokich obrotów, ale nie przekraczałem 110km/h wyszło 7,8 litra. Spalanie w Warszawie w dzień wolny, 100% miasto 9,19 litra, a na śląskich korkach wyszło 9,29 przy normalnej jeździe ze zmianą biegów przy 2,5 tysiąca obrotów. Jestem strasznie zadowolony z instalacji. :P
No i ja mam dokładnie tak samo. Wczoraj wracając do domu A4 i jadąc stale 140km/h auto spaliło mi 8,9l/100km gazu. Na gaz przełącza mi się w zależności od temperatury - jeżeli jest w granicach 25*C-30*C to nawet nie ruszę i jestem na gazie. Ostatnio jak było 7*C to przełączył mi się po trzech minutach. Przejechałem na gazie 1200km i wciąż mam połowę PB za 40zł, które tankowałem na początku.Zamieszczone przez Podbieltrasa
do 120 => 8l
do 140 => 9l
150 (autostrada tempomat) => 12,5l
160 (autostrada tempomat) => 14,0l
miasto warszawa
jezeli korki => 9,5l
bez korków => 9l
do zbiornika mi wchodzi 38,5l i robie spokojnie 400-420 km w trasie 450 km...
Zaraz się ktoś wychyli , że na pewno na benzynie dużo jeżdżę. Na lpg przełącza mi się po 1km a na prawie 8000 km tankowałem 3 razy po 17l co daje 0,44l/100km
Komentarz
-
-
ostatnia trasa 990 km w ciągu 2 dni.Wskazania komputera:
średnia prędkość 72 km/h.
spalanie wg. komputera 6,7 L/100km.
spalanie wg. zużycia LPG przy tankowaniu około 9,4 LPG/100 km.
więc według mnie nie jest źle.
Dodam,że auto dopiero ma 3 000km ?Była Octavia Tour +
jest O2 Tour , Bosso Burdello
Komentarz
-
Komentarz