To jak chce wrzucic wyzszy bieg to pokazuje na jaki i jak jedziesz na nim to tez pokazuje jaki ?? IMO bajer o kant dupy jak dla mnie. Tak jezdzilem 1.6TDI z tym czyms
Spalanie naszych aut - LPG (benzyna)
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez MaicroftTo jak chce wrzucic wyzszy bieg to pokazuje na jaki i jak jedziesz na nim to tez pokazuje jaki ??
Zamieszczone przez MaicroftIMO bajer o kant dupy jak dla mnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OCPtaxiZamieszczone przez patrykLoctavia tour II 1.6 mpi + lpg
spalanie, ktore odnotowalem: 100% miasto 7,99l/100kmTuras 2 mit gas naturlich
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez geralcikZamieszczone przez OCPtaxiZamieszczone przez patrykLoctavia tour II 1.6 mpi + lpg
spalanie, ktore odnotowalem: 100% miasto 7,99l/100km
jest jeszcze jedna ewentualność - macie za ubogą mieszankę i za kilkanaście- kilkadziesiąt tys.km macie silnik do remontu
Komentarz
-
-
http://www.motostat.pl/vehicle-stats/17683/3 na przykładzie Agamka (a on liczyć potrafi) - wiec zapiski mozna powiedziec na 101% - przy benzynie srednia miał ponad 7 - wiec jak gazu wychodzi ok 8,5 litra to w/g mnie dobrze jest.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylZamieszczone przez geralcikZamieszczone przez OCPtaxiZamieszczone przez patrykLoctavia tour II 1.6 mpi + lpg
spalanie, ktore odnotowalem: 100% miasto 7,99l/100kmTuras 2 mit gas naturlich
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez geralcikZamieszczone przez czernobylZamieszczone przez geralcikZamieszczone przez OCPtaxiZamieszczone przez patrykLoctavia tour II 1.6 mpi + lpg
spalanie, ktore odnotowalem: 100% miasto 7,99l/100km
jak się da, to się da, niech Wam będzie. nie dane mi to sprawdzić, bo nie mam nerwa na taką jazdę. choć mój rekord spalania Pb95 to 4.6L/100, ale to czysta rekreacja, jechanie 75km/h i praktycznie pusta droga. no i to Octa 1FL, czyli kilkadziesiąt kg mniej masy własnej. w O1 minimum, jakie osiągnąłem, to ~8L LPG przy grzecznej jeździe, a nie posiadam klimy, więc opór stawiany przez maszynę jest jednak mniejszy
Komentarz
-
-
Ja nie wiem jak wy to robicie. Mi tam poniżej 10L LPG nigdy nie wyszło. W butle wchodzi 40L gazu i tak po350- 370 km się kończy. co prawda w mieście jeżdżę albo po obwodnicy z wyższymi prędkościami.dopiero mam 1500 km ale za 2 tygodnie jadę w dłuższą trasę to sprawdzę jak wyjdzie po trasie.Była Octavia Tour +
jest O2 Tour , Bosso Burdello
Komentarz
-
-
ja mam takie doświadczenia aby oszczędnie jeździć zmiana biegu przy 2500 ( nie mowie o jeździe emeryckiej u mnie przelotowa po mieście bez korków 100 -120) a na dłuższych prostych tempomat ( myślę ze to jest główny powód bo jak jadę 90 to spalanie chwilowe mam powiedzmy 9l a jak wrzucę tempomat to spada do 5l) . jeżeli chodzi o benzyne to miasto nie przekraczam 7,5l najczęściej 7 a trasa 120-140 zawsze pokazuje 6-6,3.
gaz (dane z dystrybutora)
trasa
do 120 => 8l
do 140 => 9l
150 (autostrada tempomat) => 12,5l
160 (autostrada tempomat) => 14,0l
miasto warszawa
jezeli korki => 9,5l
bez korków => 9l
do zbiornika mi wchodzi 38,5l i robie spokojnie 400-420 km w trasie 450 km...
Zaraz się ktoś wychyli , że na pewno na benzynie dużo jeżdżę. Na lpg przełącza mi się po 1km a na prawie 8000 km tankowałem 3 razy po 17l co daje 0,44l/100kmGenialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrqtmJa nie wiem jak wy to robicie. Mi tam poniżej 10L LPG nigdy nie wyszło. W butle wchodzi 40L gazu i tak po350- 370 km się kończy. co prawda w mieście jeżdżę albo po obwodnicy z wyższymi prędkościami.dopiero mam 1500 km ale za 2 tygodnie jadę w dłuższą trasę to sprawdzę jak wyjdzie po trasie.
Komentarz
-
-
Ja jeżdżę od dwóch tygodni na gazie i rogal przy dystrybutorze nie schodzi mi do teraz. :P Jadąc do Warszawy w cztery osoby z pełnym bagażnikiem, gdzie auto kręciłem do wysokich obrotów, ale nie przekraczałem 110km/h wyszło 7,8 litra. Spalanie w Warszawie w dzień wolny, 100% miasto 9,19 litra, a na śląskich korkach wyszło 9,29 przy normalnej jeździe ze zmianą biegów przy 2,5 tysiąca obrotów. Jestem strasznie zadowolony z instalacji. :P
Zamieszczone przez Podbieltrasa
do 120 => 8l
do 140 => 9l
150 (autostrada tempomat) => 12,5l
160 (autostrada tempomat) => 14,0l
miasto warszawa
jezeli korki => 9,5l
bez korków => 9l
do zbiornika mi wchodzi 38,5l i robie spokojnie 400-420 km w trasie 450 km...
Zaraz się ktoś wychyli , że na pewno na benzynie dużo jeżdżę. Na lpg przełącza mi się po 1km a na prawie 8000 km tankowałem 3 razy po 17l co daje 0,44l/100km
Komentarz
-
-
ostatnia trasa 990 km w ciągu 2 dni.Wskazania komputera:
średnia prędkość 72 km/h.
spalanie wg. komputera 6,7 L/100km.
spalanie wg. zużycia LPG przy tankowaniu około 9,4 LPG/100 km.
więc według mnie nie jest źle.
Dodam,że auto dopiero ma 3 000km ?Była Octavia Tour +
jest O2 Tour , Bosso Burdello
Komentarz
-
Komentarz