i drugie chyba najważniejsze pytanie , gdzie ten model ma wejście pod obd II
Pod maską po stronie kierowcy, przy podszybiu w skrzynce chyba z bezpiecznikami. A i nie OBD II ale stare OBD I jest, będziesz potrzebował przejściówki
Ps. Ewentualnie w tym roczniku może było już OBD II. Jak co to koło ręcznego na tunelu środkowym szukaj pod jakąś zaślepką.
[ Dodano: Pon 20 Maj, 13 10:29 ]
Zamieszczone przez szymek833
octavia 1.8 t AGU jaki program i kabel polecacie po przeczytaniu forum nie znalazłem konkretów chodzi mi o diagnozowanie robienie testów z góry dzieki
Zwykły kabelek KKL np. z Viakena wystarczy + prog. VagCom 3.11
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Witam koledzy
Chciałbym zapytać czy ktoś dałby radę reanimować mój chiński kabelek vag 912. Ostatnio podczas skanowania nie wyłączyłem WIFI i prawdopodobnie dlatego nie mogę go już odpalić.
Kontakt najlepiej na priv.
pytanie do specjalistów od VAGa - mam kabelek HEX + CAN -> USB z firmy ross-tech. Wraz z kabelkiem dostałem oprogramowanie VCDS 11.11.3 - niestety po angielsku co oczywiście bardzo utrudnia zabawę. Na stronie ADAKO znalazłem programik VCDS 11.11.6 po polsku.
Moje pytanie - czy mój kabelek Ross-tech będzie współpracował z VCDS ściągniętym ze strony ADAKO? Czy jeśli spróbuję odpalić kabelek na tym nowszym oprogramowaniu (oczywiście z wyłączonym netem) to ryzykuję uwalenie kabelka?
kadmar, ile zapłaciłeś za ten kabelek ?
Pytam, bo jeśli:
:arrow: ca.200PLN to soft z ADAKO/Ross-tech uwali Ci wsad w kablu (gdyż jest to klon) i będziesz miał przejściówkę USB<->OBD2,
:arrow: ca.800PLN to jest szansa, że masz kabel ori z USA, ale raczej nie uruchomisz na nim polskiej wersji VCDSa. (przynajmniej tak twierdzi ADAKO)
:arrow: ca.1700 PLN to spokojnie możesz wgrywać soft z ADAKO.
no ale raczej nie będę ryzykować - moim zdaniem kabelek jest klonem więc z tego co piszesz to mógłby go szlak trafić. Trzeba będzie sobie radzić po angielsku
Mam kabel od Viakena USB tylko ,że chińczyka kupiony z rok temu (no i doczekał się użycia),
płyta mi wsiąkła zainstalowałem VCDS wersja 11.11.5 i nie bangla...
Chciałem coś starszego znaleźć ale jakoś ciężko..
Ja to chyba ułomny jestem ,że nie mogę tego ogarnąć.
Okiej już wiem kabel się skończył...
Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
i czy ten kabel będzie pasował do octavii 2 2004r??
Ten kolega już długo nie był na forum,czy mógłbym prosić o wskazanie palcem np na allegro jaki kabel i interfejs w cenie do 200zł bedzie pasował do mojej octavii 1 tour 2007r???
Napisz do niego wiadomość na PW. Ja kupowałem od niego kabel dosłownie 3 dni temu. Kontakt był natychmiastowy.
Ten kolega już długo nie był na forum,czy mógłbym prosić o wskazanie palcem np na allegro jaki kabel i interfejs w cenie do 200zł bedzie pasował do mojej octavii 1 tour 2007r???
Napisz do niego wiadomość na PW. Ja kupowałem od niego kabel dosłownie 3 dni temu. Kontakt był natychmiastowy.
Mam już ten kabel,tylko teraz powstał problem zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami lecz podczas testu wszystko jest ok tylko can jest not ready,co może być nie tak?kluczyk podczas testu jest w pozycji tuż przed zapłonem
Komentarz