Niestety nie. Potrzebujesz kabel z CANem.
Wszystko o Vag-Com'ie
Zwiń
X
-
Użyj VCDS Lite v1.2 zamiast 311:
http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Może to jakieś stałe uszkodzenia i dlatego nie usuwa.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
nie ma takiej oipcji. Ten samochod nie jest na canie i nie ma tak zaawansowanej elektroniki. Wiekszosc odbywa sie przez mechaniczne zalaczenie styków. Tylko niekotre swiatla sa zalaczane przez przekaznik. Musisz ana szybkiego kabelki odpowiednie polaczyc i masz miejania. Mozesz tez pokusic sie na szybkiego w domu rozebrać ten wlacznik i sprawdzic co tam sie upalilo, wytopilo i podleczyc to na szybkiego to jeszcze podiaal jakis czas.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Cześć,
Starałem się dzisiaj podłączyć moją skodę O1 '99 pod VAG-Com 311.2-N (z chomika)
Poległem niestety...
pojawia się błąd:
"Interface Status = 5
Interface Not Ready !
...
...
For more details,
use TEST on Options Screen"
z testu wyskakuje komunikat:
"COM Port Status: OK
Interface status: 5 - Modem!"
Wygląda mi na to, że nie widzi, że jest podłączony do auta ale ja się nie znam.
Wie ktoś o co chodzi i jak to poprawić?
Pozdrawiam,
DarekSrebrna uskszdlona strzała
Komentarz
-
-
nie wiemy co tak naprawde robiles. Masz zainstalowac oprogramowanie ustawic port com np nr 3. Tak samo wchodzisz w menadzera urządzeń w windzie i tez ustawiasz na port com 3. Oczewiscie sterowniki do kabla po wczeniejszym podlaczeniu kabelka to juz wiadoma sprawa ze trzeba na danym porcie usb zainstalowac. Tak jak wszlekie inne urządzenia so sobie instalujesz np drukarki itp. Odplasz program vag com i musisz zrobic test. Musi sie laczyć. Zazwyczja ludzie nie ustawiaja tych portów COM w windzie i w programie a oneniemoga sie roznic i nie mpoga byc pryzpisane do czegos innego np BT.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Cześć,
Ustawiłem port na COM3 i gdy robię test (jak pisałem powyżej) pojawia się komunikat:
"COM Port Status: OK
Interface status: 5 - Modem!"
Tyle, że nie mówi mi on nic... "Interface status: 5 - Modem!" to dobrze czy źle?
Nie wiem też co masz na myśli pisząc "winda" (jestem laikiem i trzeba do mnie jak dziecku tłumaczyć niestety)
Jak podłączam kabel (świeci się diodka) włączam zapłon i nic się nie zmienia. Tak jakby wcale nie był podłączony.
Dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam,
DarekSrebrna uskszdlona strzała
Komentarz
-
-
porty com3 maja byc w windzie czyli w windowsie. klikasz na mójkomputer i prawymklawiszemrozwijasz i masz tam takie cos jak menadzer urządzeń. Tam tez znajdziesz ze masz cos podlaczone pod port com. mimo ze podpinasz interfejs na port usb to jest emulacja na port com i masz ustawic i windowsie port com 3. Dlatego tez maja sie zgadzac porty i w programie vag com i w windowsie. Nie wiem tez jakiej windy uzywasz ale jak cos to uruchamiaj program jako administrator.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
W razie czego mam sterowniki do kabla OBD 2 KKL pod windows 7 i program pełna wersja vag com 311. Wszystko działa jak należy bez kombinacji, bez zabawy w wirtualne maszyny, dyski i tego typu rzeczy (chyba, że zmiana portu com tylko i wyłącznie).
Coś to pisać chłopaki na PW adres mail i będę wysyłałOctavia 1 Laurin&Klement 1.9 TDI 110KM
Komentarz
-
-
witam,
wiem że z tymi kablami to temat rzeka już już się pogubiłem
co sądzicie o tym ? http://allegro.pl/tester-diagnostycz...601073024.html
sokda octavia II 2007 1.9 tdi silnik bxe. Chcę odczytać czy są jakieś błędy na turbinie bo mi się zawiesza, i jakoś słaba się zrobiła.
Komentarz
-
-
Panowie potrzebuje Waszej konsultacji. Wiem, ze kreci się tu sporo ludzi, ktorzy mają grubą wiedzę w temacie.
Ale do rzeczy.
Nie wiem jak (tzn. wiem ale chyba coś zle robie) uruchomić tryb BASIC SETTING w silnikach TDi PD 170 KM (BRD/BVA/BMN etc). Procedura mowi wyraznie np. dla sprezarki :
- wejdz w Basic Settings
- wybierz "turbocharger"
- pedał hamulca i "gazu" powinny byc wcisniete jednoczesnie
I tak robie ale nic sie nie dzieje.... nie włącza się tryb wykonawczy. Możecie podpowiedzieć - gdzie jest haczyk, albo co robie nie tak ??Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
-
Login dostępu do sterownika silnika 1,6 BSE
Witam Panowie. Dawno mnie tu nie było, ale nadrabiam
Poproszę o pomoc. Jestem posiadaczem O2 Tour z 2011r. Chciałbym podnieść jej obroty biegu jałowego. Posiadam program VAG COM 4.9. Z możliwością dostępu do Security Access. Ale sprawa rozbija się o właściwy Login do wejścia w "dostęp upoważniony - kanał 16". poprosstu nie przyjmuje kodów, które dotąd próbowałem - czyli 12233 i 11663. Każda nieudana próba blokuje sterownik na 10 minut, wieć sami wiecie jakie to jest upierdliwe, jeśli gra się w loterię z takimi przerwami. Z tego co wiem 12233 jest dla TDI. Pytanie, jaki kod dostępu jest do silnika 1,6 BSE ? Proszę o wskazówki. Pozdrawiam.SK
Komentarz
-
Komentarz