Nowiutka O2 FL - niedoróbki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rlapinski
    Ambiente
    • 2010
    • 138

Zamieszczone przez fan
    Moze macie jakies pomysly jak walczyc z ASO?
    Może zgłoś do SAP. Koledzy na forum pisali, że zwykle pomaga.

Komentarz

• qbec
      Rider
      • 2010
      • 398

ew. spróbuj w innym ASO ?
      Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• fan
        Elegance
        • 2009
        • 760

Zamieszczone przez qbec
        ew. spróbuj w innym ASO ?
        To juz wole naprawic u tapicera.Wszystkie ASO w okolicy naleza do tego samego dealera.Najblizszy inny dealer znajduje sie 160km od mojego miasta wiec nie ma sensu.Jak mam jezdzic min 2 razy na naprawe(raz zeby obejrzeli i zamowili czesci,drugi raz na wymiane) i nie wiedziec czy cos zdziajala to sam widzisz,ze lepiej juz naprawic samemu.
        Respect All,Fear No One!

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Właśnie jestem po naprawie fotela. Wszystko ok, a fotel teraz wygląda jak nóweczka (ciekawe jak długo :twisted: ) Teraz czekam no nowy boczek tylnych prawych drzwi, bo się okazało, że to nie głośnik się "skończył", a rezonuje mi listwa ozdobna i cały boczek do wymiany
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• pascal
            Rider
            • 2009
            • 510
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mihau, a gdzie robiłes ? bo ja musze się wybrać na poprawkę :?

Komentarz

• rkb
              RS
              • 2008
              • 2152
              • Rapid Spaceback (NH1)
              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

U mnie jesli chodzi o fotele to zrobila sie malutka faldka po lewej stronie fotela kierowcy, ale juz spory czas temu i sie nie zmienia, takze chyba bedzie ok. przejechane 14 kkm, poczekamy do 20
              Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Mihau
                RS
                • 2009
                • 7460
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

pascal, Auto-Blak Farbiarska

Komentarz

• piotrek_gdy
                  RS
                  • 2008
                  • 7723
                  • Volkswagen
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez SZARY-latan
                  mnie od odebrania auta tył trochę siedzi. Tzn. wysokość między nadkolem a kołem z tyłu jest o 2 cm mniejszy niż z przodu.
                  Trochę to niefajnie wygląda ale co mogę z tym zrobić?

Zamieszczone przez Maicroft
                  Zalozyc komplet sprezyn obnizajacych i bedzie gleba,
                  u mnie właśnie tył zaczął szorować na nierównościach oraz zaczął być znacząco niżej niż przedtem(auto ma 40Tkm)
                  jeżdżę sam więc raczej nie przeciążyłem tyłu :wink:
                  byłem w ASO- napisali do SAP o wymianę sprężyn :evil:
                  przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• antasso
                    Drive
                    • 2009
                    • 73
                    • Volkswagen

Witam, ponawiam pytanie bo nikt nie podjął tematu takiego problemu: 2.0 tdi przy zimnym silniku na połsprzęgle grechotanie jakby się coś mieliło (pedał w podłogę cichnie, w górnym położeniu też), dwumasę wymienili i nic to nie pomogło, co to może być ? na forum forda znalazłem hasło "wysprzęglik" że pada, ale w ASO rozdziawili oczy..... proszę o sugestie.
                    Passat b8 2.0 TDI

Komentarz

• misiul
                      Rider
                      • 2011
                      • 521

Mam odgłosy na nierównościach z bagażnika - COMBI. Demontowano osłony platikowe klapy, wyjmowano światło STOP, podciągano ucho od zamka, przesuwano kliny boczne na których opiera się klapa. Nadal nie wiadomo co to...

Komentarz

• antasso
                        Drive
                        • 2009
                        • 73
                        • Volkswagen

Zamieszczone przez misiul
                        Mam odgłosy na nierównościach z bagażnika - COMBI. Demontowano osłony platikowe klapy, wyjmowano światło STOP, podciągano ucho od zamka, przesuwano kliny boczne na których opiera się klapa. Nadal nie wiadomo co to...
                        , skrzypią boczki wiem gdzie, nic się nie da zrobić na szybko chyba że pół tony gąbki włożysz......
                        Passat b8 2.0 TDI

Komentarz

• misiul
                          Rider
                          • 2011
                          • 521

antasso, dzięki za info, możesz rozwinąć? Mówisz o boczkach pod szybami bocznymi? Nie jest to jakieś bardzo uciążliwe, obawiam się tylko że się nasilą objawy.

Komentarz

• xplo
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 221

Zamieszczone przez antasso
                            Witam, ponawiam pytanie bo nikt nie podjął tematu takiego problemu: 2.0 tdi przy zimnym silniku na połsprzęgle grechotanie jakby się coś mieliło (pedał w podłogę cichnie, w górnym położeniu też), dwumasę wymienili i nic to nie pomogło, co to może być ? na forum forda znalazłem hasło "wysprzęglik" że pada, ale w ASO rozdziawili oczy..... proszę o sugestie.
                            A łożysko oporowe ? tutaj masz jak to u mnie słychać może podobnie, tylko w moim przypadku bez różnicy czy ciepły czy zimny no i nie ten sam silnik http://www.youtube.com/watch?v=TEKt8hpJieI

Komentarz

• antasso
                              Drive
                              • 2009
                              • 73
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez xplo

A łożysko oporowe ? tutaj masz jak to u mnie słychać może podobnie, tylko w moim przypadku bez różnicy czy ciepły czy zimny no i nie ten sam silnik http://www.youtube.com/watch?v=TEKt8hpJieI
                              Walczę z serwisem o wymianę kpl. sprzęgła z dwumasą ale chyba to dobry trop z tym łożyskiem...
                              Passat b8 2.0 TDI

Komentarz

• marlej108
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 4976
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez misiul
                                u mnie cos stukalo z tylu w bagazniku na nierownosciach - myslalem, ze mi jakies rzeczy w bagazniku lataja.. wyjalem - dalej stukalo - podjechalem do ASO - przejechali sie - cos stuka z tylnej klapy - zdjeli tapicerke (te plastikowa z tylu) i sie okazalo, ze przewod latal luzem (widac w fabryce gapcio pozalowal tasmy...) i na nierownosciach sobie stukal o plastik raz i o blache dwa, przymocowali i przestalo. Moze tez taka pierdola u Ciebie stuka???
                                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Psycho Dad
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 629

Zamieszczone przez antasso
                                  Zamieszczone przez xplo

Walczę z serwisem o wymianę kpl. sprzęgła z dwumasą ale chyba to dobry trop z tym łożyskiem...
                                  Ale to podobno "znany problem" podobno była wadliwa seria łożysk
                                  Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• misiul
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 521

marlej108,
                                    miałeś rację stukała wiązka w lewym słupku klapy. Udokumentowałem dla potomnych w oddzielnym wątku:

Komentarz

• kowal 2002
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 5161

Mi wczoraj na gwarancji wymienili tylne sprężyny. Jest lepiej ( wyżej o jakieś 15-20mm ), ale wygląda, że i tak jest na granicy dopuszczalnych wartości i podejrzewam, że jak po kilku kkm trochę przysiądzie to znów będzie poniżej normy...
                                      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• yunior81
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 1657
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez kowal 2002
                                        Mi wczoraj na gwarancji wymienili tylne sprężyny. Jest lepiej ( wyżej o jakieś 15-20mm ), ale wygląda, że i tak jest na granicy dopuszczalnych wartości i podejrzewam, że jak po kilku kkm trochę przysiądzie to znów będzie poniżej normy...
                                        Też tak miałem, więc założyłem spreżyny tylne z pakietu na bezdroża..... i po problemie

Komentarz

• kowal 2002
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 5161

yunior81, ale ja mam jeszcze rok gwarancji, więc i tak robią po swojemu a moje sugestię olewają...

Komentarz

• marlej108
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 4976
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Kolego, a czy w ASO wytlumaczyli o bylo nie tak z tymi sprezynami? czy ani be, ani me na ten temat?
                                            Bo to dziwne, zeby sprezyny tak szybko odmowily wspolpracy.... i jestem ciekawy co moglo byc z nimi nie tak? Przeciez nie wozisz w bagazniku pol tony cementu pewnie...
                                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• kowal 2002
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 5161

marlej108, przed świętami, na przeglądzie po 30 tyś, dałem im listę zażaleń, na której była m. in. informacja, że dupa samochodu siedzi zbyt nisko. Pomierzyli, stwierdzili, że jest na granicy tolerancji ( choć tak naprawdę była już poniżej ) i napisali zapytanie do SAP. Przed nowym rokiem dostałem info, że dostali zgodę na wymianę i tyle. Żadnego info nie dali i podejrzewam, że gdybym się nie upierał na przeglądzie to nawet by tego nie sprawdzili ( choć widać było, że dupa strasznie siedziała ). Po wymianie auto stoi wyżej i jest też sztywniejsze, ale zobaczymy jak długo.

Co do samej przyczyny to nie mam pojęcia, bo o ile w poprzedniej OII zdarzało mi się wozić coś cięższego w bagażniku ( i nic potem nie siadało ) o tyle w OIIFL to praktycznie jeździ powietrze... i 23%VAT-u. Nie wydaję mi się jednak aby te kilkanaście ( może 20 kg ) spowodowało takie efekty...

Komentarz

• Mihau
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7460
                                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja czekam na naprawę drugiego fotela (Pakiet Dynamic) oraz wymianę gum w przednim zawieszeniu, ponieważ na poprzecznych nierównościach trzeszczy jak stary tapczan. Wszystko klepnięte w ASO ale brak części. Przelot 23k km.

Komentarz

• marlej108
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 4976
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

marlej108, przed świętami, na przeglądzie po 30 tyś, dałem im listę zażaleń, na której była m. in. informacja, że dupa samochodu siedzi zbyt nisko. Pomierzyli, stwierdzili, że jest na granicy tolerancji ( choć tak naprawdę była już poniżej ) i napisali zapytanie do SAP. Przed nowym rokiem dostałem info, że dostali zgodę na wymianę i tyle. Żadnego info nie dali i podejrzewam, że gdybym się nie upierał na przeglądzie to nawet by tego nie sprawdzili ( choć widać było, że dupa strasznie siedziała ). Po wymianie auto stoi wyżej i jest też sztywniejsze, ale zobaczymy jak długo.

Co do samej przyczyny to nie mam pojęcia, bo o ile w poprzedniej OII zdarzało mi się wozić coś cięższego w bagażniku ( i nic potem nie siadało ) o tyle w OIIFL to praktycznie jeździ powietrze... i 23%VAT-u. Nie wydaję mi się jednak aby te kilkanaście ( może 20 kg ) spowodowało takie efekty...
                                                  ok. dziex za info 8)

w sumie to nieco dziwne, ze w tak sprawdzonym (produkowanym od 2004 r.) aucie wciaz przydarzaja im sie takie w sumie dziwne usterki (np. chyba 4 osoby z forum lacznie ze mna maja w O2 Toura dziwna usterke z ogrzewaniem), przeciez po tylu latach produkcji to jak czegos nie zmieniaja za bardzo to powinni byc juz mistrzami w wytwarzaniu danego produktu... Z tymi sprezynami to moze zmienili poddostawce czesci i stad ich usterka...

w kazdym razie jakby nie daj Boze moja maszyna zaczela przysiadac to bede wiedzial o co chodzi...
                                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

Zamieszczone przez marlej108
                                                    wciaz przydarzaja im sie takie w sumie dziwne usterki
                                                    mam takie niejasne wrażenie, że te "dziwne" usterki są związane z oszczędnościami, które pojawiły się w O2 FL :?
                                                    saport techniczny baj DGW
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm
                                                    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...