Zamieszczone przez fan
Nowiutka O2 FL - niedoróbki
Zwiń
X
-
ew. spróbuj w innym ASO ?Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez qbecew. spróbuj w innym ASO ?Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SZARY-latanmnie od odebrania auta tył trochę siedzi. Tzn. wysokość między nadkolem a kołem z tyłu jest o 2 cm mniejszy niż z przodu.
Trochę to niefajnie wygląda ale co mogę z tym zrobić?
Zamieszczone przez MaicroftZalozyc komplet sprezyn obnizajacych i bedzie gleba,
jeżdżę sam więc raczej nie przeciążyłem tyłu :wink:
byłem w ASO- napisali do SAP o wymianę sprężyn :evil:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Witam, ponawiam pytanie bo nikt nie podjął tematu takiego problemu: 2.0 tdi przy zimnym silniku na połsprzęgle grechotanie jakby się coś mieliło (pedał w podłogę cichnie, w górnym położeniu też), dwumasę wymienili i nic to nie pomogło, co to może być ? na forum forda znalazłem hasło "wysprzęglik" że pada, ale w ASO rozdziawili oczy..... proszę o sugestie.Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiulMam odgłosy na nierównościach z bagażnika - COMBI. Demontowano osłony platikowe klapy, wyjmowano światło STOP, podciągano ucho od zamka, przesuwano kliny boczne na których opiera się klapa. Nadal nie wiadomo co to...Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez antassoWitam, ponawiam pytanie bo nikt nie podjął tematu takiego problemu: 2.0 tdi przy zimnym silniku na połsprzęgle grechotanie jakby się coś mieliło (pedał w podłogę cichnie, w górnym położeniu też), dwumasę wymienili i nic to nie pomogło, co to może być ? na forum forda znalazłem hasło "wysprzęglik" że pada, ale w ASO rozdziawili oczy..... proszę o sugestie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xplo
A łożysko oporowe ? tutaj masz jak to u mnie słychać może podobnie, tylko w moim przypadku bez różnicy czy ciepły czy zimny no i nie ten sam silnik http://www.youtube.com/watch?v=TEKt8hpJieIPassat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiulMam odgłosy na nierównościach z bagażnika - COMBI. Demontowano osłony platikowe klapy, wyjmowano światło STOP, podciągano ucho od zamka, przesuwano kliny boczne na których opiera się klapa. Nadal nie wiadomo co to...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez antassoZamieszczone przez xplo
A łożysko oporowe ? tutaj masz jak to u mnie słychać może podobnie, tylko w moim przypadku bez różnicy czy ciepły czy zimny no i nie ten sam silnik http://www.youtube.com/watch?v=TEKt8hpJieINie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Mi wczoraj na gwarancji wymienili tylne sprężyny. Jest lepiej ( wyżej o jakieś 15-20mm ), ale wygląda, że i tak jest na granicy dopuszczalnych wartości i podejrzewam, że jak po kilku kkm trochę przysiądzie to znów będzie poniżej normy...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Mi wczoraj na gwarancji wymienili tylne sprężyny. Jest lepiej ( wyżej o jakieś 15-20mm ), ale wygląda, że i tak jest na granicy dopuszczalnych wartości i podejrzewam, że jak po kilku kkm trochę przysiądzie to znów będzie poniżej normy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Mi wczoraj na gwarancji wymienili tylne sprężyny. Jest lepiej ( wyżej o jakieś 15-20mm ), ale wygląda, że i tak jest na granicy dopuszczalnych wartości i podejrzewam, że jak po kilku kkm trochę przysiądzie to znów będzie poniżej normy...
Bo to dziwne, zeby sprezyny tak szybko odmowily wspolpracy.... i jestem ciekawy co moglo byc z nimi nie tak? Przeciez nie wozisz w bagazniku pol tony cementu pewnie...
Komentarz
-
-
marlej108, przed świętami, na przeglądzie po 30 tyś, dałem im listę zażaleń, na której była m. in. informacja, że dupa samochodu siedzi zbyt nisko. Pomierzyli, stwierdzili, że jest na granicy tolerancji ( choć tak naprawdę była już poniżej ) i napisali zapytanie do SAP. Przed nowym rokiem dostałem info, że dostali zgodę na wymianę i tyle. Żadnego info nie dali i podejrzewam, że gdybym się nie upierał na przeglądzie to nawet by tego nie sprawdzili ( choć widać było, że dupa strasznie siedziała ). Po wymianie auto stoi wyżej i jest też sztywniejsze, ale zobaczymy jak długo.
Co do samej przyczyny to nie mam pojęcia, bo o ile w poprzedniej OII zdarzało mi się wozić coś cięższego w bagażniku ( i nic potem nie siadało ) o tyle w OIIFL to praktycznie jeździ powietrze... i 23%VAT-u. Nie wydaję mi się jednak aby te kilkanaście ( może 20 kg ) spowodowało takie efekty...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002marlej108, przed świętami, na przeglądzie po 30 tyś, dałem im listę zażaleń, na której była m. in. informacja, że dupa samochodu siedzi zbyt nisko. Pomierzyli, stwierdzili, że jest na granicy tolerancji ( choć tak naprawdę była już poniżej ) i napisali zapytanie do SAP. Przed nowym rokiem dostałem info, że dostali zgodę na wymianę i tyle. Żadnego info nie dali i podejrzewam, że gdybym się nie upierał na przeglądzie to nawet by tego nie sprawdzili ( choć widać było, że dupa strasznie siedziała ). Po wymianie auto stoi wyżej i jest też sztywniejsze, ale zobaczymy jak długo.
Co do samej przyczyny to nie mam pojęcia, bo o ile w poprzedniej OII zdarzało mi się wozić coś cięższego w bagażniku ( i nic potem nie siadało ) o tyle w OIIFL to praktycznie jeździ powietrze... i 23%VAT-u. Nie wydaję mi się jednak aby te kilkanaście ( może 20 kg ) spowodowało takie efekty...
w sumie to nieco dziwne, ze w tak sprawdzonym (produkowanym od 2004 r.) aucie wciaz przydarzaja im sie takie w sumie dziwne usterki (np. chyba 4 osoby z forum lacznie ze mna maja w O2 Toura dziwna usterke z ogrzewaniem), przeciez po tylu latach produkcji to jak czegos nie zmieniaja za bardzo to powinni byc juz mistrzami w wytwarzaniu danego produktu... Z tymi sprezynami to moze zmienili poddostawce czesci i stad ich usterka...
w kazdym razie jakby nie daj Boze moja maszyna zaczela przysiadac to bede wiedzial o co chodzi...
Komentarz
-
Komentarz