Nowiutka O2 FL - niedoróbki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rekin Chlebojad
    Rider
    • 2010
    • 474

rafik11, mi do tej pory nic naszczescie sie nie stało (na poczatku płyn chłodniczy uciekał, ale po 3 tyś km przestał) teraz troszke dziwniej sie prowadzi, ale założe w niedalekiej przyszłosci tylnie gumy wachacza przedniego od A4 czy Cupry i powinna byc gitara, jak przeczytałem twoje dolegliwosci to ja juz chyba (teraz mowie serio) sprzedał bym auto, i nie mówie że nie kupił bym skody, tylko to jakis felerny egzemplarz.
    Dodam że moje auto ma 6 miesiecy i 22 tys na budziku.
    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• rkb
      RS
      • 2008
      • 2152
      • Rapid Spaceback (NH1)
      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Wymiana silnika? :shock:

niezłe kwiatki
      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• JerzyM73
        Rider
        • 2010
        • 602

Zamieszczone przez rafik11
        no mi wreszcie wymienili boczek oparcia fotela kierowcy i zostaje do wymiany boczek fotela pasażera. Na innych wątkach pisałem jakie już mi rzeczy wymienili, ale jeszcze raz:
        -czujnik tem zew.
        -wspomniany boczek
        -nie dawno silnik na nowy w związku z padniętym napinaczem rozrządu
        -i dziś szlag mnie trafił bo pojechałem do serwisu zgłosić jakieś dziwne chrobotanie przy hamowaniu silnikiem oraz przy puszczeniu sprzęgła na biegu jałowym, okazało się ze do wymiany jest łożysko zespolone w skrzyni biegów i co ciekawe w ASO powiedzieli ze temat jest im znany i ostatnio juz w ok 10 autkach to robili. Więc mam jutro się umówić na wymianę.
        Wszystkie te wymiany przy przebiegu 23kkm. Dodatkowo skrzypienie w przednim zawieszeniu, i ściąganie auta w lewo.
        A ja Wam tu narzekam na listwy, osonki przeciwsłoneczne i boczki siedzeniach, a kolega zaraz będzie miał prawie nową furę - ciekawe kto zapłąci za staracony czas i pozostałe nerwy
        O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
        Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• oolsztyniak
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6647
          • Superb II combi (3T5)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

rewelacja
          Masz nowy motor
          A chociaż auto zastępcze na czas naprawy dostajesz czy zostaw Pan auto i sie bujaj?
          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• rafik11
            Rider
            • 2009
            • 448

auta zastępczego nie chciałem bo mam drugie (chevroleta aveo czyli daewoo kalosa i jak na razie przebieg 130kkm i takich ekscesów nie było). Co do skrzyni to objawia sie to tym ze jak hamuje silnikiem to słychać takie huczenie i tarcie dobiegające z komory silnika oraz czuć na lewarku od biegów jakby coś tarło o siebie w skrzyni. Problem ponoć jest w jakimś kanaliku w skrzyni którym rozprowadzany jest olej i ten kanalik się zapycha i nie ma dostatecznego smarowania i dlatego zużywa się to łożysko. A wracając do silnika to dostałem cały kompletny silnik łącznie z nowym korkiem wlewu oleju tzn stare zostało mi: alternator, turbina i sprężarka od klimy.

Komentarz

• radik79
              Ambiente
              • 2008
              • 222
              • Octavia III (5E3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam,
              mam pytanie, czy komuś wymieniono fotele w ramach reklamacji, czy to da się jakoś naprawić (chodzi mi o te "połamane" boczki foteli).

Pozdrawiam,
              Radek
              ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• JerzyM73
                Rider
                • 2010
                • 602

Zamieszczone przez radik79
                Witam,
                mam pytanie, czy komuś wymieniono fotele w ramach reklamacji, czy to da się jakoś naprawić (chodzi mi o te "połamane" boczki foteli).

Pozdrawiam,
                Radek
                Tak ja miałem naprawiany boczek w dynamikach - wymieniali gąbki i poduszkę i na razie jest OK - wymeinione miałem to w zeszłym tygodniu tak wiec zapomniłem się pochwalić.
                NIe obyło się jednak bez problemów bo za pierwszym razem jak mechanik rozebrał całe siedzienie to jak otworzył paczkę z poduszka to sie okazało że zamówili nie od tego folela co trzeba i 3 godz. roboty w pi.....du oraz mój starcony czas na serwisie. Zamawiali jeszcze raz ale wtedy to zostawiłem siedzienie (pasażera) i jeździełem bez bo spodziewałem się następnych wpadek serwisu ale na szczęście udało im się.
                O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• fan
                  Elegance
                  • 2009
                  • 760

Zamieszczone przez radik79
                  Witam,

Pozdrawiam,
                  Radek
                  U mnie starali sie naprawic boczki w fotelu kierowcy,ale im nie wyszlo.Zaraz jak wyjechalem z ASO po naprawie widzialem,ze cos tam nieznacznie poprawili,ale nie tak jak byc powinno.Gosciu z ASO powiedzial,ze sie "ułoży"po czasie :zastrzelic .Niedługo jade znowu i zgłosze też fotel pasażera. p.s.Nie wiem jak inne,ale ASO w Koszalinie to porażka.
                  Respect All,Fear No One!

Komentarz

• radik79
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 222
                    • Octavia III (5E3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam,

u mnie fotel kierowcy w okolicy podparcia pod lędźwie trzeszczał. Coś tam poprawiali i nic nie pomogło. Potem wymieniali wypełnienie fotela właśnie w tym miejscu.

Teraz zgłoszę im boczki. Ciekawe ile razy trzeba coś zgłosić, tak żeby wymienili fotel, przynajmniej ten kierowcy.

Pozdrawiam,
                    Radek
                    ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja dziś byłem na oględzinach i jadę na początku przyszłego tygodnia na naprawę foteli
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Philu
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 172
                        • Toyota

Ja miałem naprawiany raz fotel kierowcy. Po 4000 km to samo. Zareklamowałem. Zrobili zdjęcia, wysłali do SAP i po dwóch tygodniach zadzwonili, że do wymiany boczek fotela, poducha i poszycie w obu fotelach. Zamówią części i w ciągu dwóch tygodni się odezwą. Od tego telefonu minęło ponad 1,5 miesiąca i jakoś nie dzwonią. Jak w końcu ja się do nich wybiorę to... :evil:
                        Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7460
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Philu, to troszkę w ch.. walą. Ja zgłosiłem sprawę na przeglądzie w zeszłą środę, w poniedziałek dostałem telefon żebym przyjechał dziś. Powiedziano mi, że cała naprawa to powinna trwać max 2 dni.

Komentarz

• Philu
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 172
                            • Toyota

Byłem dzisiaj. "Miło porozmawiałem" :bicsie :zastrzelic :box2 z kierownikiem salonu i będą robić we czwartek. Dziwnym trafem akurat dzisiaj dotarły części.
                            Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

• krzysn
                              Rider
                              • 2007
                              • 515

Kur... Dużo osób z usterką foteli. Mam nadzieję, że w moim przypadku, produkcja marzec 2011, nie będzie problemu - ktoś pisał, że zmienił się producent foteli.

Komentarz

• Dejwid
                                Rider
                                • 2010
                                • 416
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Siedze wlasnie w ASO Skody w Tarnowie, czekam na wymiane tapicerki fotela kierowcy. 3 tygodnie temu bylem na ogledzinach, sprawdzili, zamowili czesci i dzisiaj wymieniaja. Po wymianie zdam relacje co i jak
                                Fabia 1.9 TDI V/RS-Line ---> Octavia 1.9 TDI V/RS-Line ---> Octavia 2.0 TSI V/RS

Komentarz

• radek radziszewski
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 131

Do tych co im skrzypi - mnie drzwi przednie od pasażera skrzypiały tak mocno że jeździłem z wł. radiem non stop... ale u mnie skrzypienie to był pikuś

PS: madzia stara a nie skrzypi

Komentarz

• pandzik
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2254
                                    • Seat

no mi wreszcie wymienili boczek oparcia fotela kierowcy i zostaje do wymiany boczek fotela pasażera. Na innych wątkach pisałem jakie już mi rzeczy wymienili, ale jeszcze raz:
                                    -czujnik tem zew.
                                    -wspomniany boczek
                                    -i dziś szlag mnie trafił bo pojechałem do serwisu zgłosić jakieś dziwne chrobotanie przy hamowaniu silnikiem oraz przy puszczeniu sprzęgła na biegu jałowym, okazało się ze do wymiany jest łożysko zespolone w skrzyni biegów i co ciekawe w ASO powiedzieli ze temat jest im znany i ostatnio juz w ok 10 autkach to robili. Więc mam jutro się umówić na wymianę.
                                    Wszystkie te wymiany przy przebiegu 23kkm. Dodatkowo skrzypienie w przednim zawieszeniu, i ściąganie auta w lewo.

Czyste szaleństwo...

[ Dodano: Nie 12 Cze, 11 01:35 ]
                                    Marcinooo,
                                    Też to mam, ostatnio córka nie domkneła drzwi i nie chciało mi sie wysiadać więc pomyślalem że je dociągnę, rączka dosłownie sama rozmontowała mi się w rękach heheheh musiałem wysiąść i scisnąć rąćzke zeby sie zatrzasneła, i jaki z tego wniosek???
                                    lenistwo nie popłaca LOL :twisted:
                                    W Pandzie 5 lat dociągałem i nic sie nie stało... :P

[ Dodano: Nie 12 Cze, 11 01:36 ]
                                    Kur... Dużo osób z usterką foteli. Mam nadzieję, że w moim przypadku, produkcja marzec 2011, nie będzie problemu - ktoś pisał, że zmienił się producent foteli.
                                    Tez mam taką nadzieję. Ważę 112kg.

Komentarz

• Dejwid
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 416
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

U mnie wymienili tapicerkę oparcia i mocowanie airbag'a. Podczas odbioru auta, wszystko było ładnie ponaciągane, nie było fałd. Na drugi dzień powtórka z rozgrywki. Podjechałem do ASO w Tarnowie z reklamacją i usłyszałem że nic na to nie poradzą, że TTTM.
                                      Fabia 1.9 TDI V/RS-Line ---> Octavia 1.9 TDI V/RS-Line ---> Octavia 2.0 TSI V/RS

Komentarz

• Dejwid, ja również mam powtórkę z rozrywki, jeden fotel (pasażera) nadal się trzyma. Mój znowu to samo, w tygodniu pojadę do ASO.
                                        Ja bym na Twoim miejscu podjechał do innego ASO

Komentarz

• Eidos71
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2050
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:-) Uff - a tak mnie kusiło, aby zamówić do swojej Octy ten pakiet "dynamic"...
                                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• grajewiak
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 582
                                            • Jeep

Zamieszczone przez Eidos71
                                            Tylko problem dotyczy również aut bez pakietu.
                                            Jest: Toyota Corolla 1.8 VVT-i, Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 3.6L V6
                                            Była: Octavia II FL 1.2 TSI,

Komentarz

• Enriquez
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 7685
                                              • Superb III (3V3)

nie sądzę.
                                              Pozdrawiam
                                              Marcin

Komentarz

• Mihau
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7460
                                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

oooooooooo matko, już nie przesadzajcie. Nie bierzcie dynamiców, bo się psują, nie bierzcie 1.8 TSI, bo pęka łańcuch rozrządu, nie bierzcie 1.4 TSI, bo dużo pali, nie bierzcie 1.2 TSI, bo nie jedzie, nie bierzcie TDI, bo DPF i tak w kółko

Ja i tak mimo wszystko bym wziął jeszcze raz Dynamic.

Komentarz

• Langusta
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 1864
                                                  • Seat

Zamieszczone przez Mihau
                                                  oooooooooo matko, już nie przesadzajcie. Nie bierzcie dynamiców, bo się psują, nie bierzcie 1.8 TSI, bo pęka łańcuch rozrządu, nie bierzcie 1.4 TSI, bo dużo pali, nie bierzcie 1.2 TSI, bo nie jedzie, nie bierzcie TDI, bo DPF i tak w kółko

Ja i tak mimo wszystko bym wziął jeszcze raz Dynamic.
                                                  Spoko 1.2 TSI jedzie i to jak.
                                                  Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• Mihau
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 7460
                                                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Langusta, jeździłem i jeździ wystarczająco ale takie opinie słyszałem.

Komentarz

Pracuję...