Zamieszczone przez KonKor
Nowiutka O2 FL - niedoróbki
Zwiń
X
-
U Was tez tylne zawieszenie tak glosno pracuje? Jak wjezdzam w jakas dziure to dzwiek wydaje jakby cos tam dobijalo.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Na moje oko, to u mnie tez nic nie siadło, mało tego, wożę dużo i czesto, też obsłużyłem budowe i nie jedna inwestycję, a w tamtym roku przewoziłem dużo płytek ceramicznych na odległości 85 km przez kilka razy po ~350 kg i w sumie dziwne, czytając powyższe posty, że nic się nie podziało.Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Nic sie nie odkrecilo i wg mnie w moim 8 letnim mondeo mk3 zawieszenie pracowalo ciszej niz w O2. Takie gluche dzwieki wydaje jak wpadam w dziure (nie musi byc wielka ). Podobnie jest na przejazdach kolejowych, przod elegancko a tyl dudni. Moze podjade do ASO i niech posluchaja, najwyzej pojezdze jakas inna O2 w kombi i zobacze.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
micho_m, kombi jest ogólnie głośne. Ja przesiadłem się z OII Hatchback do Kombi i muszę powiedzieć, że różnica w głośności tyłu jest bardzo duża. Ale jest na to rada, trzeba wytłumić bagażnik i jest bardzo znacząca poprawa.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SZARY-latanWolałbym nie robić całości. Pasuje mi standardowa wysokość, tylko chciałbym żeby z przodu i z tyłu było to samo.
[ Dodano: Czw 11 Sie, 11 16:54 ]
Zamieszczone przez MaicroftZalozyc komplet sprezyn obnizajacych i bedzie gleba, albo zalozyc te z pakietu na bezdroza i bedzie siedzial caly wyzej
Co kto lubi.
A pytam sie dlatego, że właśnie jestem na etapie montażu pakietu na bezdroża i tak sie zastanawiam czy jak założe spreżyny + amory z tego pakietu z przodu bez płyty to czy wtedy przód auta bedzie stał tak samo ( na wysokość ) jak z płytą czy wyżej...????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81Zamieszczone przez SZARY-latanWolałbym nie robić całości. Pasuje mi standardowa wysokość, tylko chciałbym żeby z przodu i z tyłu było to samo.
Według danych technicznych dla zawieszenia standardowego odległość od środka koła do krawędzi błotnika wynosi:
- z przodu 391mm ( tolerancja +17 / -10 )
- z tyłu 394mm ( tolerancja +10 / -10 )
Samochód zatankowany do pełna, zbiornik sprysków do pełna, koło zapasowe, lewarek, narzędzia w bagażniku. Bez kierowcy.
Teoretycznie te 3 mm powinny być niezauważalne, ale jak się doda do tego tolerancję to różnica nawet 25mm ciągle będzie w normie...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Maicroft, dlatego napisałem "podobno"... Nie miałem tego w ręku, info wzięte z TEGO FORUMJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Zamieszczone przez yunior81Zamieszczone przez SZARY-latanWolałbym nie robić całości. Pasuje mi standardowa wysokość, tylko chciałbym żeby z przodu i z tyłu było to samo.
Według danych technicznych dla zawieszenia standardowego odległość od środka koła do krawędzi błotnika wynosi:
- z przodu 391mm ( tolerancja +17 / -10 )
- z tyłu 394mm ( tolerancja +10 / -10 )
Samochód zatankowany do pełna, zbiornik sprysków do pełna, koło zapasowe, lewarek, narzędzia w bagażniku. Bez kierowcy.
Teoretycznie te 3 mm powinny być niezauważalne, ale jak się doda do tego tolerancję to różnica nawet 25mm ciągle będzie w normie...
Komentarz
-
-
Dzisiaj odebrałem autko po ponownej "naprawie" fotela i dalej to samo.Fotel nie naprawiony mimo mojej upierdliwej postawy.Najgorsze jest to,ze mimo iz wpisalem w protokole naprawy w uwagach,ze naprawa nic nie dala to nie chciano mi dac nawet ksera tego pisma(powiedziano,ze skoro naprawa jest gwarancyjna nie musza tego robic).Dostalem tylko zlecenie naprawy w ktorym nic nie jest tak naprawde wpisane i powiedzieli,ze musze napisac pismo i wtedy odpowiedza.Wywalczylem tylko tyle,ze w ksiazce serwisowej jest wpis,ze cos tam wymieniono w fotelu.
p.s.Chyba Zygal ma racje,ze trzeba bedzie naprawic na wlasna reke,ale dopoki jest gwarancja bede walczyl.
Moze macie jakies pomysly jak walczyc z ASO?Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
Komentarz