[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirekkonieczny
    Classic
    • 2010
    • 7

od ręki

http://uzywane-zabrze.otomoto.pl/sko...C19588568.html znalazłem takie coś - może ktoś skorzysta

Komentarz

• pandzik
      RS
      • 2011
      • 2254
      • Seat

Zamieszczone przez mirekkonieczny
      http://uzywane-zabrze.oto...-C19588568.html znalazłem takie coś - może ktoś skorzysta
      Niech sie zdjęcia nauczą robić bo to co wstawili to żenująca wizytówka. Kolejna.
      Za 48 k zł. to chyba nie jest dobra okazja. A na pewno nie jedyna.

Ciekawe, że ma długą antenę. Ja mam krótką, autko zamówione bez radia. W tych z radiem montują długie czy w roku modelowym 2012 poszli po rozum do głowy? :P

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4826
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez misiul
        Polecam dokupić sobie zestaw naprawczy ORI w Emida, Koszt 150 zł. Dostajemy rewelacyjnej jakości kompresor + płyn który daje nam komfort kolejnego zapasu.
        a ktos to juz testowal na dużej dziurze ? bo ja sie zastanawiam and tym co zrobic z zapasem. ogólnie chcialem postawic opone pionowo ale 15 jest zawysoka. 14 dojazdówka chyba by weszła tylko ciekawe czy wejdzie na kolo tzn czy hamulce nie będa za duze i czy sie zmieści. te zestawy do konca mnie nie przekonuja bo załurzmy ze strzeli mi porzadnie opona w środku nocy gdzieś w polu i raczej jej nie zakleje wiec tylko zapas. jak ktos już kleil tym zestawem i ma dobre wrażenia to niech opisze co i jak.
        sory za ot ale nie chce zakaldać specjalnie nowego tematu a myśle ze te wiadomości mogą sie przydać nie tylko mnie
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Borsuk2
          L&K
          • 2010
          • 1203

Zamieszczone przez pandzik
          W tych z radiem montują długie czy w roku modelowym 2012 poszli po rozum do głowy? :P
          krótka antena IMO jest ładniejsza, a odbiór i tak rewelacyjny.
          Fajna stronka

Komentarz

• geralcik
            Drive
            • 2011
            • 61

Zamieszczone przez blackrs
            Zamieszczone przez misiul
            Polecam dokupić sobie zestaw naprawczy ORI w Emida, Koszt 150 zł. Dostajemy rewelacyjnej jakości kompresor + płyn który daje nam komfort kolejnego zapasu.
            a ktos to juz testowal na dużej dziurze ? bo ja sie zastanawiam and tym co zrobic z zapasem. ogólnie chcialem postawic opone pionowo ale 15 jest zawysoka. 14 dojazdówka chyba by weszła tylko ciekawe czy wejdzie na kolo tzn czy hamulce nie będa za duze i czy sie zmieści. te zestawy do konca mnie nie przekonuja bo załurzmy ze strzeli mi porzadnie opona w środku nocy gdzieś w polu i raczej jej nie zakleje wiec tylko zapas. jak ktos już kleil tym zestawem i ma dobre wrażenia to niech opisze co i jak.
            sory za ot ale nie chce zakaldać specjalnie nowego tematu a myśle ze te wiadomości mogą sie przydać nie tylko mnie
            ja słyszałem od znajomego wulkanizatora, że większość takich zestawów naprawczych owszem całkiem nieźle się sprawdza, ale robi w środku opony taką masakrę (nie wiem na czym dokładnie to polega, może mu chodziło o doczyszczenie tego potem), że on ludzi po użyciu takiego specyfiku wystawia za bramę i takich opon nie robi, bo za dużo roboty i nerwów go to kosztuje...
            Turas 2 mit gas naturlich

Komentarz

• jamatusz
              Drive
              • 2007
              • 63

Moj Szkodnik juz w Poznaniu. Zamowilem 14 lutego. I sie chyba doczekam
              Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• Eidos71
                RS
                • 2011
                • 2050
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:-) Mój szkodnik od tygodnia w salonie, ale nie doszły jeszcze papiery akcyzowe... Więc czekamy :-)
                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Borsuk2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1203

Eidos71, w moim przypadku też tych papierów jeszcze nie było, a w wydziale komunikacji okazało się, że nawet nikt o nie nie pytał. Normalnie procedura rejestracyjna przebiegła bezproblemowo bez nich. Ta akcyza chyba tylko jest potrzebna w przypadku aut używanych IMO.
                  Fajna stronka

Komentarz

• Eidos71
                    RS
                    • 2011
                    • 2050
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Borsuk2 - dzięki za info, będę próbował uzyskać z salonu dokumenty do zarejestrowania autka bez tych akcyzowych. A ile czekałeś na te akcyzowe papiery ?
                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                    MOJA FURKA

Komentarz

• Borsuk2
                      L&K
                      • 2010
                      • 1203

Eidos71, w ogóle ich nie dostałem. Dostałem faktury, jakieś homologacje, książkę serwisową, komplet instrukcji, coś tam jeszcze. Auto mi zarejestrowali, to więcej do salonu nie jeździłem po odbiorze.
                      A powinny mi być do czegoś potrzebne te kwity akcyzowe ?
                      Fajna stronka

Komentarz

• Eidos71
                        RS
                        • 2011
                        • 2050
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie mam pojęcia... Chyba są do czegoś potrzebne, skoro salon odwleka możliwość zarejestrowania auta, które stoi gotowe do odbioru... :?:
                        MOJA FURKA

Komentarz

• b8tz
                          Rider
                          • 2011
                          • 368

Rejestruję dużo nowych aut i tylko Skoda daje dokumenty o zapłacie akcyzy. Ale do niczego nie jest on potrzebny. Fiat i Iveco nie daje takiego dokumentu. Do rejestracji wystarczy faktura zakupu, karta pojazdu i wyciąg ze świadectwa homologacji.

BTW - byłem dzisiaj u mnie w ASO. Odbierałem Fabie, a przy okazji zobaczyłem mojego Tour'a. Liczę że po niedzieli uda mi się go odebrać. Na razie jest nas etapie lakierowania lusterek, montażu czujników cofania i instalacji LPG. Jutro dowiozę radio do zamontowania.

Komentarz

• negro77
                            Classic
                            • 2011
                            • 10

Mój przypadek jest następujący !!
                            28 kwietnia złożone zamówienie !
                            29 czerwca odebranie zamówionej Czeszki

byłem przygotowany ze samochód zobaczę może we wrześniu a raczej w październiku

a tu tak niespodzianka

Komentarz

• jamatusz
                              Drive
                              • 2007
                              • 63

29 czerwca odebranie zamówionej Czeszki

Pogratulowac.
                              Ale milosc bylaby silniejsza, gdyby oczekiwanie trwalo dluzej.
                              Tanich tankowan!
                              Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• bartolo36
                                Classic
                                • 2011
                                • 29

no to nareszcie ja się pochwalę
                                zamówienie było złożone 27 lutego, a odbiór samochodu był w poniedziałek, autkiem jeździ się super ( pierwsze 50 km), a teraz wyprawa do włoch na 2 tyg. jak przyjadę to założe temat i opiszę wyprawe ponad 3 tyś km. nowiutkim turem
                                Bartek

Komentarz

• zizizi
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 15

postrafiam

Komentarz

• wielb
                                    Ambiente
                                    • 2011
                                    • 188
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez OCPtaxi
                                    Pochwal się jak zamówisz terminem...
                                    W sobotę poszło zamówienie na O2FL a w poniedziałek poznałem wstępny termin produkcji ....
                                    :shock: POCZĄTEK GRUDNIA :shock:

Jutro ma się pojawić nowy termin - może będzie coś szybciej ehhhhhh.
                                    O2 FL COMBI 1.6 TDI CR CAYC[/url]

Komentarz

• tomekjmopl
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1187
                                      • Opel
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez bartolo36
                                      no to nareszcie ja się pochwalę
                                      zamówienie było złożone 27 lutego, a odbiór samochodu był w poniedziałek, autkiem jeździ się super ( pierwsze 50 km), a teraz wyprawa do włoch na 2 tyg. jak przyjadę to założe temat i opiszę wyprawe ponad 3 tyś km. nowiutkim turem
                                      Proszę bardzo koledzy - jeśli dane w profilu są prawdziwe (Auto: Octavia 2 Tour Silnik: 1.4 16V CGGA) szykuje się koledze dłuższa traska silnikiem 1.4 MPI - czekamy na wieści w odpowiednim topicu

Komentarz

• emale
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 17

Zamieszczone przez wielb
                                        W sobotę poszło zamówienie na O2FL a w poniedziałek poznałem wstępny termin produkcji ....
                                        :shock: POCZĄTEK GRUDNIA :shock:

Jutro ma się pojawić nowy termin - może będzie coś szybciej ehhhhhh.
                                        wielb, zamawiałeś coś nietypowego? Ja złożyłem zamówienie 3 czerwca na Ambiente Combi z 1.4 TSI i potwierdzony termin produkcji na 37 tydzień - połowa września. Wczoraj rozmawiałem z dilerem bo zastanawiałem się nad całkowita zmianą konfiguracji i podał mi orientacyjny termin na koniec października.

pzdr,
                                        It's nice to be important but it's more important to be nice.

Komentarz

• b8tz
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 368

Dotarło do mnie radio, jeszcze dzisiaj wiozę do dealera

Komentarz

• Walt
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1065
                                            • Seat

Nie wiem, czy chciałbym mieć w samochodzie coś co ma imię jak mój teściu :diabelski_usmiech
                                            SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• wielb
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 188
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

emale a bo ja wiem czy coś nietypowego 02FL 1,6 TDI Elegance z kilkoma dodatkami. Jak na razie to był wstępny termin i mam nadzieje że sie mocno skróci :|

b8tz jak się pobawisz to daj znać jak wrażenia i czy nie było problemów z zestrojeniem
                                              O2 FL COMBI 1.6 TDI CR CAYC[/url]

Komentarz

• zubek
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 8

No i odebrana. Równo 2 miesiące od złożenia zamówienia. Model Family Plus 1,6 z LPG i z kilkoma dodatkami.
                                                Pierwsze wrażenia po przesiadce z Lanosa 1.6 - cisza, czy ten silnik działa czy zgasł? :lol: Demon prędkości to to nie jest. Wydaje mi się, że Lanos nieco lepiej się zbierał, ale może to kwestia, że w środku jest cicho :lol: :lol:
                                                Stres z jazdy samochodem z 18 km. na liczniku w warszawskim ruchu bezcenny, wydawało mi się, że każdy na mnie poluje :lol:
                                                Z tego całego zamieszania chyba nie dostałem w salonie kodu do fabrycznego Swinga, gdzieś powinno być w papierach? A jak nie ma to mają w ASO?

Komentarz

• Walt
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1065
                                                  • Seat

Family Plus jest świetnie doposażony, gratulacje, i czekamy na temacik
                                                  SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• mundito79
                                                    Classic
                                                    • 2008
                                                    • 29

Jeśli jest to radio fabryczne nie wymaga kodu. Nawet w chwili kiedy rozłączysz akumulator nie powinno się rozkodować. A o kod możesz spytać przy pierwszej regulacji gazu. Miłej jazdy

Komentarz

Pracuję...