No to jej samochodu bym nie bral pod uwage, za kotami nie przepadam...
[O2] Octavia II - pytania przed zakupem
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez eroberto1po przekroczeniu 130km/h koleś dostaje z systemu monitorowania sms z ostrzeżeniem - 3 smsy = utrata premii.
A mi nie chodzi o stan wizualny czy podzespołów tylko o motorownie, turbine, skrzynie, a wiadomo rok w firmie to kilka lat prywatnie oczywiście są wyjątki tylko mnie to nie przekonuje skoro auto ma kilku kierowców dziennie tak jest u mnie. Dlatego jak bym miał do wyboru samochód od kolegi z forum a firmowy to na pewno nie pchał bym się w ten drugi.Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZYBI68nie powiesz mi, że każdy w twojej firmie studzi turbo po jeździe
[ Dodano: Czw 13 Sty, 11 17:13 ]
Zamieszczone przez ZYBI68Prędkość nic nie ma do dbania o stan autka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eroberto1nie czeka aż olej osiągnie temperature to jeszczelepiejJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Witam.
Krótkie pytanie. Zastanawiam się nad zmianą auta. Obecnie mam Audi A4 2.0TDI model B7.
Co do audi to wiem co ją może boleć, jakich silników unikać, a jakie są "bezawaryjne", ale jak to jest z Octavią z rocznika 2008-, czyli poliftowych. Jaki silnik TDI jest w nich ok, a jaki do bani, chodzi o oznaczenie/kod silnika. Czy jak teraz jeździłem 140KM TDI, to 1.9 i 105KM będzie dużo słabsze jeśli chodzi o odczucia jazdy?
Dziękuję za pomoc.Koczis81
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Koczis81Czy jak teraz jeździłem 140KM TDI, to 1.9 i 105KM będzie dużo słabsze jeśli chodzi o odczucia jazdy
Komentarz
-
-
Przebieg 163tyś km. Tak robiłem już napęd pompy oleju, ale zanim padł. Poleciał napinacz łańcucha i przy okazji wymieniłem i pozostałe elementy jak wszystko było na wierzchu . Z A4 nic się nie dzieje, ale pomyślałem nad nowszym autem i tylko Skoda mieści się cenowo.
Wcześniej była A3 1.9TDI, 2001 rok z silnikiem ASZ i była jak rakieta, bo bez chipa było na hamowni 141KM i 348Nm. A4 jest słabsza, ale też daje rade Pewnie najchętniej kupiłbym nowsze A4 lub Superba, ale są poza moimi możliwościami finansowymi, a OII FL można kupić za ok. 45-48tyś zł.Koczis81
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Koczis81Przebieg 163tyś km. Tak robiłem już napęd pompy oleju, ale zanim padł. Poleciał napinacz łańcucha i przy okazji wymieniłem i pozostałe elementy jak wszystko było na wierzchu . Z A4 nic się nie dzieje, ale pomyślałem nad nowszym autem i tylko Skoda mieści się cenowo.
Wcześniej była A3 1.9TDI, 2001 rok z silnikiem ASZ i była jak rakieta, bo bez chipa było na hamowni 141KM i 348Nm. A4 jest słabsza, ale też daje rade Pewnie najchętniej kupiłbym nowsze A4 lub Superba, ale są poza moimi możliwościami finansowymi, a OII FL można kupić za ok. 45-48tyś zł.
1. Przebieg masz żaden, więc nie wiem po co ta zmiana ale OK. Widzę że to co newralgiczne masz zrobione, wiec. . . :roll:
2. Porównując wyciszenie oraz materiały wewnątrz to te obydwa auta dzieli przepaść, więc możesz być mocno rozczarowany. Nowsze A4 to rozumiem.
3. MOżesz mi pokazać OII FL z TDI za 45 klocków? Mamy specjalny wątek na forum. Za 46 tysi poszła moja poprzednia Octa NIE FL z 1.9 TDI w wersji Mint czylio dosyć ubogiej, więc za 45 klocków to chyba będzie miało ze 350 kkm nalatane
4. IMHO bez sensu zamiana, ale jak to mówią " nie mój cyrk, nie moje małpy"
Przemyśl to jeszcze dobrze, bo za 45 tysi to nie wiem czy dostaniesz 1.4 TSI.
Komentarz
-
-
Koczis81, :haha: dobry jesteś, bez obrazy ale dobranocka się skończyła, porozmawiaj z Pitiae jeździł po kraju oglądać okazje nie bite z pierwszej ręki jak zobaczył na własne oczy to włos się jeżył. Dodam, że też mu sprawdzałem i to w ASO Plichta, efekt z prawej strony błotnik się wstąpił :lol: szczelina ok 2 cm pozostałe autka po sprawdzeniu grubości lakieru 1. cały bok pryskany 2. przód 3. tylny lewy błotnik i wszystkie z przebiegiem nie przekraczającym 130 tys a w jednym kiera skóra wytarta na wylot. Dodam rok temu też szukałem także nie pokazuj takich ofert, bo jak sobie przypomnę ile kilosów zrobiłem aby zobaczyć autko nie bite od pierwszego właściciela to ......... ale z całego serca życzę abyś w takich pieniądzach znalazł rocznik 2008-2009Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Wiem, że będzie ciężko, bo sam jak szukałem A4 to też zrobiłem ok. 1200km
Nową octavię można kupić w salonie za ok. 54tyś(golasa) więc myślę że 3 letnią powinno dać radę kupić w TDI do 50tyś choć wiadomo, że nie na drugi dzień, ale mi się nie spieszy ze sprzedażą, a jedynie się zastanawiam. A4 mam od 3 lat i poznałem już co może ją boleć, ale nie znam się na bolączkach w Octaviach. Poczytałem już trochę forumKoczis81
Komentarz
-
-
Koczis81, Tylko uważaj abyś nie trafił po powodziach bo i tych jest pełno.Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
nie kombinuj bo przekombinujesz :szeroki_usmiechJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZYBI68Koczis81, dobry jesteś, bez obrazy ale dobranocka się skończyła
Zamieszczone przez Koczis81Na razie się waham, bo audi bardzo dobrze mi się jeździ, ale ma już swoje lata.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Dzida, z tą różnicą między komfortem audi A4 a octavią bym nie przesadzał. Parę dni temu jechałem A8 quatro 4,2 benzyna, jako pasażer. Pewnie że świetnie, dużo miejsca, diabelska moc. Ale uczucie jakbym był w muzeum (drewniana kierownica).
Może się dowartościowuję ale wielkiej przepaści między moją octavią a tym autem nie ma.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysnDzida, z tą różnicą między komfortem audi A4 a octavią bym nie przesadzał. Parę dni temu jechałem A8 quatro 4,2 benzyna, jako pasażer. Pewnie że świetnie, dużo miejsca, diabelska moc. Ale uczucie jakbym był w muzeum (drewniana kierownica).
Może się dowartościowuję ale wielkiej przepaści między moją octavią a tym autem nie ma.
Komentarz
-
-
Moze nie fantazje tylko niezbyt duze wymagania :-)
A8 jest super autem, ale do jazdy dom-praca plus wakacyjny wypad auto klasy octavii w zupelnosci wystarczy. Cicho, wygodnie i pali okolo 10l w miescie, a ww a8 25l i wiecej... Mi skoda wystarczy.
Porownanie dotyczy octavi z a4, moim zdaniem roznica w komforcie jazdy nie bedzie duza. TSI sa bardzo ciche.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysnA8 jest super autem, ale do jazdy dom-praca plus wakacyjny wypad auto klasy octavii w zupelnosci wystarczy. Cicho, wygodnie i pali okolo 10l w miescie, a ww a8 25l i wiecej... Mi skoda wystarczy.
Zamieszczone przez krzysnTSI sa bardzo ciche.
Poza tym pierwotnie pytał o silnik BXE w Octavii, który nie dość że jest jednak w serii sporo słabszy od BKD (a wiem co mówię bo moja poprzednia Octavia to BXE), to w porównaniu do 140-ki, jego kultura pracy pozostawia sporo do życzenia.
Komentarz
-
Komentarz