er-es nówka sztuczka - wrażenia

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • QBA
    RS
    • 2004
    • 2646

Zamieszczone przez Andja
    tak sobie czytam ten temat i niedlugo bedziecie pisac ze RS'ka lyka STI :roll:
    A tak nie jest :?: :P

Komentarz

• Dig Dug
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1306
      • Seat

MisiekWAW, Ale nie ma duzo aut normalnie w ruchu, co sie moga tak bujac. Zwlaszcza jak jedziemy na niskim biegu i podciagniemy podczas wyprzedzania z obrotami :wink:

Ja czesto jade trase, to zadko spotykam prawdziwego bujaka, co smignie i nie da sie go dogonic. Zazwyczaj na trasach szaleja 3 litrowe V6 w Omegach, BMW 5 2,5, 2,8, czasem sluzbowy Saab 95 2,3T ale one nie sa wcale takie ambitne, bo maja mase duza. Jakbym mial taka RS-ke, to wogole nie byloby o czym rozmawiac. Ciezko o cywilne auto, zeby moglo podskoczyc wiec zostaje wrazenie, ze sie obrabia 99% wspoluczestnikow.

Czekam na wasz pojedynek :szeroki_usmiech
      Była O1 jest F2.

Komentarz

• Zamieszczone przez MisiekWAW
        a teraz pojawiają się wyższe obroty i pierwsze przegrane
        Kto chce Rs'ką dostać lanie to w Kielcach grasuje Vectra OPC :diabelski_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez Dig Dug
          MisiekWAW, Ale nie ma duzo aut normalnie w ruchu, co sie moga tak bujac. Zwlaszcza jak jedziemy na niskim biegu i podciagniemy podczas wyprzedzania z obrotami :wink:

Ja czesto jade trase, to zadko spotykam prawdziwego bujaka, co smignie i nie da sie go dogonic. Zazwyczaj na trasach szaleja 3 litrowe V6 w Omegach, BMW 5 2,5, 2,8, czasem sluzbowy Saab 95 2,3T ale one nie sa wcale takie ambitne, bo maja mase duza. Jakbym mial taka RS-ke, to wogole nie byloby o czym rozmawiac. Ciezko o cywilne auto, zeby moglo podskoczyc wiec zostaje wrazenie, ze sie obrabia 99% wspoluczestnikow.
          ja nie narzekam na osiagi w trasie a czasem spotykam szybszych :roll:

Czekam na wasz pojedynek :szeroki_usmiech
          jestem na 99% pewien ze do niego nie dojdzie a legendarna potega TFSI nie zostanie zweryfikowana :roll:
          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
          http://www.disi-tune.pl
          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

• Zamieszczone przez Dig Dug
            Ciezko o cywilne auto, zeby moglo podskoczyc wiec zostaje wrazenie, ze sie obrabia 99% wspoluczestnikow.
            Sporo się tego znajdzie...

Komentarz

• QBA
              RS
              • 2004
              • 2646

Ale nie ma duzo aut normalnie w ruchu, co sie moga tak bujac.
              Ale w Wawie takich sporo jezdzi :roll: Chyba, ze nie o tej samej Warszawie tutaj mowa

Zamieszczone przez MisiekWAW
              jestem na 99% pewien ze do niego nie dojdzie a legendarna potega TFSI nie zostanie zweryfikowana :roll:
              Jak cos to ja jestem drugi w kolejce

Komentarz

• EŁ
                L&K
                • 2004
                • 1168
                • Octavia III (5E3)
                • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

hehe..coraz bardziej mi sie ten topik podoba :lol:

Komentarz

• QBA
                  RS
                  • 2004
                  • 2646

, nie gadaj tyle, tylko bierz swoja granatowa i tez sie w kolejce ustawiaj

Komentarz

• Andja
                    Rider
                    • 2006
                    • 596

Zamieszczone przez MisiekWAW
                    Zamieszczone przez Andja
                    tak sobie czytam ten temat i niedlugo bedziecie pisac ze RS'ka lyka STI :roll:
                    daj im jeszcze chwile :lol: :lol: :lol: sa na dobrej drodze :lol: :lol: :lol: jak do tej pory mozna było przeczytać że nie przekraczając 4000RPM RS łyka wszystko co się rusza i nie ma przeciwników, a teraz pojawiają się wyższe obroty i pierwsze przegrane :shock: niedługo przeczytamy o odcięciu i pewnie starciu z F16 :szeroki_usmiech

a ja już pisałem, że chętnie stanę swoim klekotem z tym potworem 8)

bo niebieskiej to nie ma co ruszac z garazu nawet mimo ze to nie STI :zlosnik:
                    :lol: :lol:

no ale grunt to dobre samopoczucie wlascicieli RS'ek :szeroki_usmiech

Komentarz

• EŁ
                      L&K
                      • 2004
                      • 1168
                      • Octavia III (5E3)
                      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez QBA
                      , nie gadaj tyle, tylko bierz swoja granatowa i tez sie w kolejce ustawiaj
                      heh...ja wole zapolować :szeroki_usmiech

a co do dobrego samopoczcia właścicieli RS to mysle ze jest w pełni uzasadnione bo to całkiem fajne autko i nie zapomnajcie panowie że chcecie sie mierzyć już przynajmniej lekko dłubnietymi autkami z pełna serią :roll: ......co do wypowiedzi kolegi Miecza o zrzucam to na karb tego że wczesniej jezdził czymś co zamiast silnika miało słabnik :lol: takie wrażenie może odnosić.......ja miałem podobnie jak sie przesiadłem kedyś dawno temu z lanosa na cupre, tez sie czułem królem ulicy dopuki mnie prawie seryjna astra gsi nie wyłomotała

Komentarz

• herman
                        Rider
                        • 2005
                        • 456

Fajny ten RS...

Co do osiagow to sadze ze dobrze zadlubany TDi da mu rade albo bedzie rowno...Mialem kiedys stycznosc (maly wyscig)z OI RS i az wielkiej takiej roznicy nie bylo a mam ze 25KM mniej.. A jak bym byl zaczipowany na jakies 170 km to sadze ze bylbo by dobrze..
                        Jednakze jest to motor nowej generacji wiec i tak sam w sobie jest niezly i wsrod staszrych autek ciezko szukac wspolzawdnika

pozdrawiam
                        --------------

Komentarz

• QBA
                          RS
                          • 2004
                          • 2646

Zamieszczone przez
                          nie zapomnajcie panowie że chcecie sie mierzyć już przynajmniej lekko dłubnietymi autkami z pełna serią :roll:
                          Ale tylko po to, zeby troszke ostudzic emocje i ewentualnie zmobilizowac do jakiegos lekkiego moda :szeroki_usmiech

Przeciez nie mowimy, ze Octavia RS to zly samochod Wrecz przeciwnie Tylko troszke dystansu to tych "super-hiper" osiagow

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

, Dobrze ze to nie byl pognity Kadett GSI albo Vectra :lol: Ale taka jest prawda te auta na tamte czasy mialy dosc mocne silniki, a nie wazyly duzo
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Andja
                              Rider
                              • 2006
                              • 596

generalnie octavia RS to dobry samochod ale Panowie rozmarzyli sie okrutnie z tymi 99% zostawionymi z tylu. polowa sukcesu to kierownik tego "bolidu" :P

pozdrawiam

PS: nie chwalac sie ostatnio swoim samochodzikiem, zwyklym ATD objechalem golfa V 2.0 tdi i gosciu patrzyl ze zdziwieniem a na 3 swiatlach juz nie podja wyzwania :lol: . jakby byl lepszy kierownik to powachalbym tylko spaliny klekota :szeroki_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Zwykle ATD przy 2.0TDI jak ktos umie tym drugim jezdzic nie ma szans, wiem jak chodzi jeden i drugi silnik :wink:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• EŁ
                                  L&K
                                  • 2004
                                  • 1168
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                  , Dobrze ze to nie byl pognity Kadett GSI
                                  heh..przed lanosem jzdziłem pognitym kadetem gsi po Lexmaulu hehe to wiem jakie kuku potrafi innym zrobić... :wink: :lol:

Komentarz

• Iron
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 281

OK ja tylko dodam wrażenia z jazdy na długim dystansie a dokładnie W-wa - K-ce.

Prędkość 140-150km/h odczucie 100km/h. Całkowite spalanie na 300km pomiędzy miastami 6,2l/100km. Nie była to oszczędna jazda.

Więcej chyba nie ma już co dodawać :szeroki_usmiech

Oczekuje:
                                    Superb III L&K 2.0 TSI 280KM 4x4 DSG - niedługo będzie

Obecnie:
                                    Citigo Style ASG
                                    Kymco Downtown 300i ABS

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Spalanie jak najbardziej w normie, tak wiec nie ma co myslec ze bedzie mniej przy tych predkosciach
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Hanz2k
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 522

Iron porównawczo - średnia 106 kmh na trasie G-ce - K-ce - W-wa. Średnie spalanie 9,5 l/100km.
                                        Hanz2k
                                        1,8 T by MT
                                        :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• misiekwaw
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7715
                                          • Ford

Zamieszczone przez QBA
                                          Zamieszczone przez
                                          nie zapomnajcie panowie że chcecie sie mierzyć już przynajmniej lekko dłubnietymi autkami z pełna serią :roll:
                                          Ale tylko po to, zeby troszke ostudzic emocje i ewentualnie zmobilizowac do jakiegos lekkiego moda :szeroki_usmiech

Przeciez nie mowimy, ze Octavia RS to zly samochod Wrecz przeciwnie Tylko troszke dystansu to tych "super-hiper" osiagow
                                          dokladnie tak k
                                          Był WRX
                                          Była Octa

Komentarz

• Piotr_T
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 479

Zamieszczone przez Maicroft
                                            Stary Grand Cherokee mial cos kolo 8,5 do 100 w afomacie i elastycznosc rowniez dosc dobra
                                            Ale z ktorym silnikiem ? Bo tam bylo kilka mozliwosci, afair to np. z 3.7 raczej takich osiagow nie mial.

Komentarz

• markowski
                                              Ambiente
                                              • 2006
                                              • 224

skoro tak sie juz temat rozwinal to chcialbym zacytowac dane ze stronki skody dotyczace elastycznosci :

Elastyczność

* 0-100 km/h 5/6 bieg (s) 7,2-9,5
                                              * 80-120 km/h 5/6 bieg (s) 7,6-9,6

O ile ten pierwszy wynik jest troche dziwny to 80-120 na biegach 5 i 6 to wynik raczej niespecjalny :? - az malo prawdopodobny... ja mam jakies 60 koni mniej i 80-120 (stoper + licznik ) to u mnie na V ok. 8 sekund...

trza by to doswiadzalnie :szeroki_usmiech
                                              pozdrawiam
                                              Markowski
                                              OI AXR 06 185@377

Komentarz

• misiekwaw
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7715
                                                • Ford

Zamieszczone przez markowski
                                                skoro tak sie juz temat rozwinal to chcialbym zacytowac dane ze stronki skody dotyczace elastycznosci :

Elastyczność

* 0-100 km/h 5/6 bieg (s) 7,2-9,5
                                                * 80-120 km/h 5/6 bieg (s) 7,6-9,6

O ile ten pierwszy wynik jest troche dziwny to 80-120 na biegach 5 i 6 to wynik raczej niespecjalny :? - az malo prawdopodobny... ja mam jakies 60 koni mniej i 80-120 (stoper + licznik ) to u mnie na V ok. 8 sekund...

trza by to doswiadzalnie :szeroki_usmiech
                                                pierwszy wynik to zapewne 60-100 4/5 bieg :roll:
                                                Był WRX
                                                Była Octa

Komentarz

• tomek
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1078

Zamieszczone przez markowski
                                                  ja nie jestem zaskoczony tym, ze masz prawie taki sam rezultat na V.. ale.. sproboj zredukowac o 3-4 biegi - tfsi potrafi :evil:
                                                  O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• markowski
                                                    Ambiente
                                                    • 2006
                                                    • 224

ok zajrzalem troche glebiej - w pdfie z cenami sa takie cyferki:

Osiàgi 2.0 TFSI/147 kW 2.0 TDI DPF/125 kW

– 60-100 km/h 5/6 bieg (s) 7,2/9,5 8,7/13,5
                                                    – 80-120 km/h 5/6 bieg (s) 7,6/9,6 8,2/10,7

dla limuzyny ...
                                                    szkoda ze nie ma danych dla bardziej optymalnych przy tych predkosciach biegach - te cyferki to mowiac delikatnie srednie wyniki sa...
                                                    pozdrawiam
                                                    Markowski
                                                    OI AXR 06 185@377

Komentarz

Pracuję...