Witam! Mam pytanie mam Octavię II fl z 2010 r. w wersji ambiente i dostałem manetkę 1K0 953 513 G czy ktoś by mógł mi sprawdzić po nr vin czy ona bedzie pasować?
Nie będzie pasować ta manetka. W FL są manetki zespolone 5K0953521.
Witam! Mam pytanie mam Octavię II fl z 2010 r. w wersji ambiente i dostałem manetkę 1K0 953 513 G czy ktoś by mógł mi sprawdzić po nr vin czy ona bedzie pasować?
he.pa, wg rosstecha Twój moduł to midland więc obsługuje tempo, a co do manetki to jakiś zamiennik. Poszukaj oryginału, używka w dobrym stanie będzie i tańsza i lepsza.
Witam.
Przeszukalem ten temat jednak nie znalazlem nikogo kto mialby taki modul: 1K0 953 549 CN
Czy do tego modulu wystarcza same manetki z tempomatem+kodowanie?
Czy takie manetki z tej aukcji beda odpowiednie?
Wielkie podziękowania dla:
Ducker - za licznik MD już w wersji PL
Koleś - za manetkę z tempo, ze sterowaniem tylne wycieraczki i obsługą MFA
Spacewalker - za mistrzowskie podejście do tematu. Dla tego gościa nie ma rzeczy niemożliwych.
tempomat chciałem dołożyć, auto jest dokładnie z 2004 ale modelowo 2005 wersja ambiente. Czy masz może jakieś zdjęcia o co chodzi z tymi pinami i gdzie szukać "kabelka"?
Marcin_med, czyli tempomat dokładany?
musisz sprawdzić czy masz kabelek który idzie do kompa silnika
bo w tym roczniku może nie być
sprawdź główną wtyczkę modułu kierownicy (20pinowa)
w pinie 13 powinien być kabelek czarno/biały
ewentualnie manetka za nowa i trzeba mostkować piny
mam problem z działaniem tempomatu w swojej octavii 2005 po instalacji manetki i programowaniu wyskakuje błąd:
1 Fault Found:
17977 - Cruise Control Switch (E45)
P1569 - 008 - Implausible Signal
Freeze Frame:
RPM: 0 /min
Speed: 0.0 km/h
0
Bin. Bits: 00000001
Readiness: N/A
w blokach 066 czyta tempomat jak się wykonuje manewry ale wyskakuje zaraz ERROR i wywala powyższy błąd, manetka: 1K0953513A jak rozwiązać problem? moduł midilne z końcówką A, tempomat nie działa...
Koledzy gdzie moge znaleźć typ modułu komfortu jaki mam w swojej octavi?? czy na tabliczce informacyjnej to pisze ? czy Tylko obowiazkowo trzeba go podlaczyć pod kompa?
spacewalker, coś Cię fantazja poniosła... W Skodziance nie trzeba maxi, żeby przerzucać stacje i zmieniać głośność. Bez maxi nie działa za to prawa strona kierownicy (poza wciśnięciem rolki i kółkiem od zmiany pasma / źródła).
Czyli cos zgadlem..... ze cos nie dziala.
Nie ma jak zrobic jak fabryka i pozamiatane
biegan84, ja bym robił tak jak powinno być czyli ORI. :-) Z czasem będziesz chciał założyc licznik z Maxi-Dot i znów bedziesz wymieniał kierownicę? Radiem będziesz mógł sterować co do bluetooth to nie wiem bo nie mam.
Zostaw komentarz: