gdzieś tam piszesz o kierze, a tu o tempomacie
to co chcesz, tempomat?, mulitkierę? czy oba systemy naraz?
sterowniki wymienione w drugim poście obsługują też tempomat
a obecny Twój obsługuje tempomat, ale multikiery nie pociągnie
Oba systemy naraz. Pomyślałem żeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Nie chciałem tutaj śmiecić i pisać o kierownicy, więc poszukałem wątku traktującej o niej. Poszukam modułów które wskazałeś tam i jak znajdę coś w sensownych pieniądzach (moduł i kiera) to może podejmę wyzwanie. Jednak zacznę na początek od szukania osoby która mi to zrobi w mojej bliższej lub dalszej okolicy. Dzięki za pomoc
gdzieś tam piszesz o kierze, a tu o tempomacie
to co chcesz, tempomat?, mulitkierę? czy oba systemy naraz?
sterowniki wymienione w drugim poście obsługują też tempomat
a obecny Twój obsługuje tempomat, ale multikiery nie pociągnie
Witajcie. Po przeczytaniu tematu wydaje mi się, że bez problemu zamontuje tempomat do mojej Octavii. Jednak chciałbym się jeszcze upewnić i przeczytać potwierdzenie. Do rzeczy - Octavia 2 z 2007 roku, wersja Ambiente, 1.6 MPI, w prawej manetce ma sterowanie komputerem takim zwykłym, gdzie jest spalanie czasowe, średnie, czas jazdy i chyba, średnia prędkość, dystans i chyba coś jeszcze. Nie jest wyposażona w kierownice multifunkcyjną. Chciałbym dołożyć do niej tempomat. Pytanie brzmi czy wystarczy jak kupię właściwą manetkę i zakoduje to będzie grało czy jednak moduł muszę zmienić? Mój numer modułu to 1K0 953 549 BC Byłbym też wdzięczny za wskazanie numeru tempomatu który powinienem kupić, bo doczytałem się że było ich kilka...Dzięki.
Jeśli to błąd z silnika, to sprawdź połączenie między sterownikiem silnika, a sterownikiem kierownicy.
W sterowniku kierownicy wszystkie przyciski widzi poprawnie?
Miał ktoś tak, że z dnia na dzień przestał działać tempomat? Nie reaguje na przyciski kompletnie.
na to by działa tempomat składa się kilka czynników, więc jak jeden z nich nawali ...to przestaje działać
czy z dnia na dzień, czy z minuty na minute ..... nie ma znaczenia
Witam!
Będę miał dzisiaj dostęp do vcdsa i mam pytanko obejrzałem filmik na YouTube o aktywacji tempomatu ale zastanawiam sie czy do mojej manetki mam wygrać cruise control system 4 czy 6 position ?
Kurcze chyba bym wolał żeby to zrobił ktoś co się na tym zna i już to robił, a i chciałbym jeszcze aktywować funkcję żeby doświetlanie zakrętów działało również po włączeniu kierunkowskazu a nie tylko po skręcie kierownicy.
Co do modułu to mam nadzieję ze nie bede musiał wymieniać ponieważ posiadam nie wiem jak sie to nazywa dokładnie
Nie będziesz musiał wymieniać modułu a to na liczniku to komputer pokładowy :wink:
Pamiętaj, żeby koła były na wprost i po odpięciu poduszki nie przekręcaj kluczyka.
prol, te z linku co pokazałeś to raczej nie do Twojej Octavii. Takie były w roczniku 2012.
Przyjedź do mnie to Ci zrobię tempo.
Czy w Poznaniu lub okolicach znajduje się ktoś kto byłby w stanie ogarnąć temat tempomatu do Octavii II FL 2012 (manetka, programowanie, montaż)?? Proszę o info na PRV.
Witam.
Chciałbym dołożyć tempomat w swojej Skodzie Tour 2 - grudzień 2011 (1.6 MPI LPG).
Mam komputer (spalanie, trasa itp.) i z tego co wyczytałem na początku wątku, w takiej sytuacji nie ma potrzeby zmiany modułu. Kwestia dołożenia manetek i programowanie vcds.
Teraz pytanie o części, z tego co się dowiedziałem to pasuje mi taki zestaw manetek (i jeszcze inny podobnie numerowany):
3T0054690
Jak te manetki mają się do tych podawanych jako 5k0 i 1k0 w wątku?
I czy można montować tą np.: z aukcji superbmana:
Witam.
Chciałbym dołożyć tempomat w swojej Skodzie Tour 2 - grudzień 2011 (1.6 MPI LPG).
Mam komputer (spalanie, trasa itp.) i z tego co wyczytałem na początku wątku, w takiej sytuacji nie ma potrzeby zmiany modułu. Kwestia dołożenia manetek i programowanie vcds.
Teraz pytanie o części, z tego co się dowiedziałem to pasuje mi taki zestaw manetek (i jeszcze inny podobnie numerowany):
3T0054690
Jak te manetki mają się do tych podawanych jako 5k0 i 1k0 w wątku?
I czy można montować tą np.: z aukcji superbmana:
Dziękuję bardzo za odpowiedź kupię dzis po pracy nasadkę spline m12 i jutro spróbuję zmontować manetkę. Co do modułu to mam nadzieję ze nie bede musiał wymieniać ponieważ posiadam nie wiem jak sie to nazywa dokładnie ale na liczniku wyswietla mi spalanie prędkość i taki tam a przyłączam opcję w manetce wycieraczek więc z tego co wyczytałem powinien obsłużyć tempomat.
Czy moge zamontować manetkę i jej nie kodować bo nie mam czym i narazie jeździc z nową manetką ale z nieaktywnym tempomatem czy coś się bedzie działo ?
Możesz. Jak nie wymieniasz modułu to możesz.
Jeśli masz czujnik skrętu w kierownicy to po rozłączeniu będziesz miał na liczniku dwie kontrolki. Zgasną same po krótkiej jeździe.
Tak zwróciłem uwagę na żółte kabelki oglądając wideo poradnik na jednym z popularnych portali. U mnie sa fabrycznie podpięte pod jeden pin tak że nic nie trzeba przerabiać. Jaki klucz trzeba mieć żeby odkręcić kierownicę? Czy moge zamontować manetkę i jej nie kodować bo nie mam czym i narazie jeździc z nową manetką ale z nieaktywnym tempomatem czy coś się bedzie działo ?
Zostaw komentarz: